Alle Seks artikelen

Bekkenproblemen, bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en bekkenklachten kunnen voor zowel mannen als vrouwen een hoop roet in het bed gooien. Een “normale” of pijn vrije vrij partij is nu misschien niet zo van zelf sprekend. Het is dan ook belangrijk dat jij weet waar jouw klachten vandaan komen. Ik ga je helpen bij deze zoektocht. Mocht je uitgelezen zijn, dan heb ik ook meteen een aantal goede bekkenbodemoefeningen voor je klaar staan op de Oefeningen pagina. Deze bekkenbodemoefeningen zullen jou van je klachten af helpen.

Tips voor seks met een zwakke bekkenbodem

Als jouw bekkenbodem verzwakt is, zal de seks gevoelloos kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een aantal bekkenklachten. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies tijdens de seks, het uitblijven van genot of een orgasme en orgaanverzakking. Seks met een zwakke bekkenbodem doe je door goed naar je lichaam te luisteren en versterkende bekkenbodemspieren oefeningen te doen. Seks met een zwakke bekkenbodem lijkt misschien niet heel ideaal voor je, het fijne gevoel is afwezig en genot is wellicht ver te zoeken. Maar er is een oplossing voor een verzwakte bekkenbodem. De bekkenbodemoefeningen helpen je de bekkenklachten te verminderen. Daarnaast is het ook goed om er over te praten met een seksuoloog of bekkenfysiotherapeut. Je kan door seks met een zwakke bekkenbodem ook andere seksstandjes en seksspeeltjes uit proberen. Seksstandjes als de lelie zijn bijvoorbeeld erg geschikt bij een zwakke bekkenbodem.

Lees meer »

Bekkenpijn na de seks

Bekkenpijn na de seks komt vaak door te veel spanning in de spieren rondom de vagina zoals de bekkenbodempieren. Doordat je onvoldoende kan ontspannen tijdens de seks, kan bekkenpijn na de seks ontstaan. Een te gespannen bekkenbodem kan komen door de spanning, angst, een trauma of overbelasting. Seksstandjes, zoals de cowgirl of de lelie, geeft de vrouw meer controle tijdens de penetratie. Hierdoor kan je zelf het tempo tijdens seks aangeven en als de pijn begint te doen, kan je langzamer aan gaan. Daarnaast is het handig om bekkenbodemoefeningen te doen voor en na de seks, dit helpt om je bekkenbodem wat te ontspannen. Ook is het handig om naast de bekkenbodemoefeningen gebruik te maken van sekspeeltjes. Denk bijvoorbeeld aan een dildo set om te leren ontspannen.

Lees meer »

Seks met bekkenpijn

Seks met bekkenpijn is mogelijk. Wel is het belangrijk dat de oorzaak van jouw bekkenpijn bekend is. De grootste oorzaak van bekkenpijn is een overactieve of te gespannen bekkenbodem. Dit betekend dat de vagina en anus ook erg gespannen kunnen zijn. Het inbrengen van een penis, vinger of hulpmiddel kan bij een overactieve en te gespannen bekkenbodem pijnlijk zijn. En bij het ervaren van pijn spannen de bekkenbodemspieren extra aan. Ga pijn dus niet forceren. Dan wordt de bekkenpijn erger en kan vaginisme of vulvitis zich ontwikkelen. Het is belangrijk dat als jij pijn ervaart door een gespannen bekkenbodem jij goed leert ontspannen. Ook bij mannen zijn een ontspannen en gezonde bekkenbodem cruciaal om te kunnen genieten van seks. Bij een overactieve bekkenbodem bij de man is het lastig om een erectie te krijgen. Ontspanning is ook hier op zijn plaats.

Lees meer »

Mannen en seks met een gespannen of zwakke bekkenbodem

Seks met een verzwakte of te gespannen bekkenbodem is mogelijk. Toch levert een te gespannen of te zwakke bekkenbodemspier seksuele problemen op. Zo kan een man moeilijk zijn erectie is stand houden als de bekkenbodemspieren zwak zijn. En is een volledige erectie vaak niet mogelijk bij een overactieve of te gespannen bekkenbodem. Zowel bij mannen als bij vrouwen spelen de bekkenbodemspieren een belangrijke rol als het gaat om een fijne en klacht vrije seks. Mochten er bekkenspieren ontregeld zijn kunnen er verschillende seksuele klachten ontstaan waardoor jouw seksleven kan worden ontregeld.

Lees meer »

Seks met een gespannen of zwakke bekkenbodem

De bekkenbodem heeft een cruciale rol voor het hebben van klacht vrije seks. De bekkenbodem kan verzakt raken maar ook overbelast zijn. De overtollige of afwezige spanning van de bekkenbodemspieren hebben direct invloed op de seks. De 4 gevolgen van een verzwakte of te gespannen bekkenbodem tijdens de seks zijn:

Lees meer »

Seksspeeltjes helpen bij bekkenpijn en bekkenklachten

Seksspeeltjes bieden hulp bij bekkenpijn of bekkenklachten. Bij bekkenpijn en of bekkenklachten kunnen seksspeeltjes een grotere hulp zijn dan alleen het brengen van genot. Seksspeeltjes helpen bij het versterken van jouw bekkenbodemspieren. Het trainen van jouw bekkenbodem kan dus een enorm genot zijn en zit vol hoogte punten. Ten minste als je de tijd neemt en jouw bekkenbodemspieren goed zijn hersteld. Seksueel genot heeft namelijk te maken met de gezondheid van jouw bekkenbodemspieren. En deze bekkenspieren kunnen door de jaren heen best wat zijn aangedaan. Denk alleen al aan een bevalling. Maar ook kan je al op jonge leeftijd vaginisme ontwikkelen of op een wat oudere leeftijd last hebben van een verzakking. Er zijn dus genoeg redenen om jouw bekkenbodem gezond en sterk te houden.

Lees meer »

9 Seksstandjes bij bekkenpijn of zelfs bekkeninstabiliteit

Seks met bekkenpijn of bekkeninstabiliteit kan pijnlijk zijn. Tijdens seks met bekkeninstabiliteit of bekkenpijn zijn de juiste seksstandjes van groot belang. Zo zijn er 9 seksstandjes waarbij de kans op bekkenpijn het kleinst is. Ontspannen tijdens het vrijen met pijn is lastig.  Je kan als je pijn ervaart tijdens het vrijen moeilijk ontspannen en een geschikte houding vinden. Ik ga je een aantal tips geven als je toch graag seks wilt hebben ondanks de kans op bekkenpijn. Naast de juiste seksstandjes is steun erg belangrijk bij seks met bekkenpijn. Steun van je partner maar ook steun tijdens het vrijen. Zorg voor een goede basis. Steun bijvoorbeeld met je voeten of knieën op de grond. Zo heb je wat houvast. Zorg in ieder geval als er penetratie plaats vind dat jij er controle over hebt. De diepte en het ritme kan je dan zelf bepalen.

Lees meer »

Dit kan je verwachten als je hulp zoekt bij pijn tijdens de seks

Verschillende specialisten kunnen helpen bij pijn tijdens de seks. Een seksuoloog, huisarts, psycholoog, bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut kunnen allemaal wat betekenen bij pijn tijdens de seks. Pijn tijdens de seks kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak voor de pijn tijdens het vrijen kan lichamelijk zijn maar ook geestelijk. De verschillende oorzaken vragen dan ook om verschillende specialisten. Kom er achter wat jouw oorzaak is en bepaal de beste specialist voor jouw pijn tijdens de seks.

Lees meer »

Seks na de bevalling

Seks na de bevalling mag na 6 weken, zodat je lichaam kan herstellen. Als je lichaam niet hersteld is, dan moet je nog langer wachten. Bijvoorbeeld bij een knip of een scheur heeft je lichaam minimaal 12 weken nodig om te herstellen, eerder dan dat mag je geen seks hebben na de bevalling. Zelfde geld voor je gevoelige vulva. Als je vagina niet meer pijn doet kan je seks na de bevalling hebben. Na je bevalling ben je ook erg vruchtbaar dus gebruik een condoom als je seks gaat hebben, je mag niet de pil gebruiken vanwege de hormonen die je lichaam in komen.

Lees meer »

Sekstandjes tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap is mogelijk, maar beter niet op de missionaris standje, want dan zet je druk op je buik en je baby. Er zijn een aantal seksstandjes tijdens de zwangerschap die je toch genoeg penetratie geven zonder dat je druk op je buik zet en je baby. Naast een paar bekende hebben we ook een paar nieuwe seksstandjes, zoals het seksstandje de lelie of het seksstandje de lapdance. Het seksstandje de lelie geeft je een diepe penetratie en het seksstandje de lapdance zorgt voor steun en geeft jou de controle. Alle seksstandjes in dit artikel zorgen ervoor dat jij heerlijk kan genieten en de penetratie minder pijnlijk voor jou wordt.

Lees meer »

Seks tijdens de zwangerschap. Informatie en 13 feiten en fabels

Seks tijdens de zwangerschap kan heel goed. Seks tijdens de zwangerschap is zelfs heel gezond en houdt je fit. Door seks verbrand je een hoop calorieën en train je de bekkenbodemspieren. Tijdens de zwangerschap is seks ook heel fijn en leuk. Dit is bijvoorbeeld de periode dat je met je partner even geen condoom of andere voorbehoedsmiddelen hoeft te gebruiken. Seks tijdens de zwangerschap is fijn en gezond maar heb alleen seks tijdens de zwangerschap als jij geen pijn ervaart. Denk aan bekkenpijn, rugklachten of bijvoorbeeld pijn door bekkeninstabiliteit. Verder kan seks ook helpen in aanloop naar de bevalling. Beweging in en rondom het bekken kan namelijk de weeën opwekken. in de laatste fase kan seks ook weeën opwekken. Geniet dus met elkaar en probeer verschillende sekstandjes uit tijdens de zwangerschap. Een fijn sekstandje in de ene week kan de week erop alweer anders zijn. De buik groeit hard. Vindt een goede houding en geniet samen van de vrij partij tijdens de zwangerschap.

Lees meer »

Sekstips bij een overactieve bekkenbodem

De beste seksstip bij een overactieve bekkenbodem is het doen van ontspannende bekkenbodemoefeningen voorafgaand aan de seks. Door bekkenbodemoefeningen te doen, kunnen je bekkenbodemspieren rondom de vagina en anus ontspannen. Als je vagina te gespannen is, is het moeilijk voor een vinger, de penis of dildo om naar binnen te gaan. Eén van de meest voorkomende symptomen van een overactieve bekkenbodem is vaginale pijn tijdens de seks. Het is daarom goed om te blijven ontspannen en jezelf niet door de pijn heen te pushen. Bij een pijnlijke vagina kan je denken aan vaginisme of vulvitis maar je kan ook symptomen als urineverlies en obstipatie ervaren met een overactieve bekkenbodem. Seksstandjes zoals de cowgirl of de Titanic helpen de vrouw te ontspannen terwijl ze alsnog een goede penetratie ervaart op haar eigen tempo. Het seksstandje de koala helpt bijvoorbeeld weer voor een goede work-out voor de man, maar een ontspannende seksuele ervaring voor de vrouw.

Lees meer »

Pijn tijdens seks is niet normaal! Een gespannen bekkenbodem is de oorzaak

Een overactieve bekkenbodem is de meest voorkomende oorzaak van pijn tijdens de seks. De gespannen bekkenbodem zorgt voor een te gespannen vagina. Bij overactieve bekkenbodemspieren rondom en in de vagina is het moeilijk om iets bij de vagina in te brengen. Ontspannen en genieten van de seks wordt door de overactieve bekkenbodem vrijwel onmogelijk. Als de gespannen bekkenbodem te lang aanhoudt kunnen er ook andere ziektebeelden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan vaginisme of vulvitis. Verder kunnen er ook ontstekingsverschijnselen bij de vagina ingang ontstaan zoals vestibulitis. Uit onderzoek blijkt dat jonge vrouwen 16-30 en vrouwen op leeftijd 60+ meer kans hebben op een overactief bekkenbodem. Een waarschijnlijke oorzaak van deze specifieke leeftijden zijn de gebeurtenissen die plaats vinden. Bij jonge vrouwen zijn dat begin menstruatie, seks en een eventuele zwangerschap en bij de oudere dames is de overgang aan die periode te linken. Veranderingen geven vaak spanning.

Lees meer »

Seks tips bij vaginisme en vulvitis

De belangrijkste seks tip bij vaginisme is dat je goed moet ontspannen en jezelf niet moet pushen. Probeer het rustig aan te doen en gebruik glijmiddel om je wanden niet te beschadigen. Heb pas seks als je echt opgewonden bent, zodat de binnenkant van je vagina goed nat is om de piemel gemakkelijk en pijnloos naar binnen krijg. Pijn in je intieme part, zoals bij de vagina verpest vaak je drang voor seks. Maar in dit artikel vertellen we je een aantal seks tips bij vaginisme, zodat je alsnog genietend kan vrijen.

Lees meer »

Dit is Vaginisme en Vulvitis

Wat is vaginisme? Vaginisme is een benaming waarbij de bekkenbodemspieren te strak zijn gespannen. De vaginaspieren kunnen niet uit zichzelf ontspannen en het inbrengen van een vinger, tampon of penis kan als pijnlijk worden ervaren. Bij vaginisme heb je last van overactieve bekkenbodemspieren. De vagina word door deze spierspanningen zo goed als dicht gedrukt. De vagina opening is veel te strak en voelt nauw aan. Bij inbrengen kan ook wat schuring en wrijving plaats vinden waardoor er wondjes kunnen ontstaan in de vagina. De vagina is door de te gespannen bekkenbodem ook niet goed vochtig. De doorbloeding neemt af door de te gespannen bekkenbodemspieren. Het bloed stroomt niet goed naar de vagina. Hierdoor blijft de vagina droog en stug.

Lees meer »

De oplossing voor een overactieve bekkenbodem

De oplossing bij een gespannen bekkenbodem is ontspanning. Een gespannen bekkenbodem wordt ook wel een overactieve bekkenbodem genoemd. De spieren van jouw bekkenbodem zijn continue aangespannen en raken overbelast. Ze zijn overactief. Ontspanning is voor jouw overactieve bekkenbodem de oplossing. Het ontspannen van de bekkenbodem bereik je door bewust te worden van jouw bewegen en manier van ademen. Ademhaling heeft namelijk een grote invloed op de bekkenbodemspieren. Adem je verkeerd dan stijgt de druk in de buik en dus op de bekkenbodem. Adem via je onderbuik om jouw buikdruk laag te houden. Wordt bewust over wat spanning met je doet. Toiletgewoontes, ademhaling, lopen en andere bewegingen moet je voor je zelf goed voor ogen krijgen. Het is belangrijk om er achter te komen hoe jij beweegt en functioneert. Hoe meer jij na denkt over jouw bewegen des te beter jouw lichaam in balans zal zijn en dus minder bekkenbodem klachten zal hebben.

Lees meer »

Urine verlies tijdens de seks

Urine verlies tijdens de seks is een vorm van urine incontinentie. Er zijn twee vormen van urine incontinentie die urine verlies tijdens de seks kunnen veroorzaken. Zo zijn stress urine incontinentie of urge urine incontinentie de vormen van urine incontinentie die urine verlies tijdens de seks kunnen veroorzaken. De oorzaak van urine verlies tijdens de seks ligt bij de bekkenbodemspieren. Deze bekkenbodem is verzwakt of te gespannen. Bij een zwakke bekkenbodem komt stress urine incontinentie regelmatig voor en bij een te gespannen bekkenbodem is urge urine incontinentie het gevolg. De oplossing bij urine verlies tijdens de seks is het gebruiken van passende bekkenbodemoefeningen. Bij een zwakke of slappe bekkenbodem en dus stress urine incontinentie is het belangrijk om de bekkenbodem te trainen en te versterken. En bij een te gespannen of overactieve bekkenbodem en urge urine incontinentie is het belangrijk om de bekkenbodem te ontspannen. De combinatie tussen het gebruik van bekkenbodemoefeningen en een andere activiteit is ideaal voor jouw herstel. Pak jouw sport weer op of ga elke dag even wandelen.

Lees meer »