Seks en Zwanger

Experimenteer er samen op los want ook tijdens de zwangerschap is seks absoluut mogelijk. Toch kunnen bijvoorbeeld bekkenklachten, bekkeninstabiliteit of bekkenpijn de zin in seks doen verminderen. Luister dus goed naar je lichaam en lees mijn tips eens door om toch ook nog een beetje verantwoorde plezier te hebben in deze hectische maanden. Ook kan je eens kijken naar mijn artikel over seks standjes met bekkenklachten.

Seks na de bevalling

Seks na de bevalling mag na 6 weken, zodat je lichaam kan herstellen. Als je lichaam niet hersteld is, dan moet je nog langer wachten. Bijvoorbeeld bij een knip of een scheur heeft je lichaam minimaal 12 weken nodig om te herstellen, eerder dan dat mag je geen seks hebben na de bevalling. Zelfde geld voor je gevoelige vulva. Als je vagina niet meer pijn doet kan je seks na de bevalling hebben. Na je bevalling ben je ook erg vruchtbaar dus gebruik een condoom als je seks gaat hebben, je mag niet de pil gebruiken vanwege de hormonen die je lichaam in komen.

Lees meer »

Sekstandjes tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap is mogelijk, maar beter niet op de missionaris standje, want dan zet je druk op je buik en je baby. Er zijn een aantal seksstandjes tijdens de zwangerschap die je toch genoeg penetratie geven zonder dat je druk op je buik zet en je baby. Naast een paar bekende hebben we ook een paar nieuwe seksstandjes, zoals het seksstandje de lelie of het seksstandje de lapdance. Het seksstandje de lelie geeft je een diepe penetratie en het seksstandje de lapdance zorgt voor steun en geeft jou de controle. Alle seksstandjes in dit artikel zorgen ervoor dat jij heerlijk kan genieten en de penetratie minder pijnlijk voor jou wordt.

Lees meer »

Seks tijdens de zwangerschap. Informatie en 13 feiten en fabels

Seks tijdens de zwangerschap kan heel goed. Seks tijdens de zwangerschap is zelfs heel gezond en houdt je fit. Door seks verbrand je een hoop calorieën en train je de bekkenbodemspieren. Tijdens de zwangerschap is seks ook heel fijn en leuk. Dit is bijvoorbeeld de periode dat je met je partner even geen condoom of andere voorbehoedsmiddelen hoeft te gebruiken. Seks tijdens de zwangerschap is fijn en gezond maar heb alleen seks tijdens de zwangerschap als jij geen pijn ervaart. Denk aan bekkenpijn, rugklachten of bijvoorbeeld pijn door bekkeninstabiliteit. Verder kan seks ook helpen in aanloop naar de bevalling. Beweging in en rondom het bekken kan namelijk de weeën opwekken. in de laatste fase kan seks ook weeën opwekken. Geniet dus met elkaar en probeer verschillende sekstandjes uit tijdens de zwangerschap. Een fijn sekstandje in de ene week kan de week erop alweer anders zijn. De buik groeit hard. Vindt een goede houding en geniet samen van de vrij partij tijdens de zwangerschap.

Lees meer »

Andere keken ook naar:

Seksspeeltjes helpen bij bekkenpijn en bekkenklachten

Seksspeeltjes bieden hulp bij bekkenpijn of bekkenklachten. Bij bekkenpijn en of bekkenklachten kunnen seksspeeltjes een grotere hulp zijn dan alleen het brengen van genot. Seksspeeltjes helpen bij het versterken van jouw bekkenbodemspieren. Het trainen van jouw bekkenbodem kan dus een enorm genot zijn en zit vol hoogte punten. Ten minste als je de tijd neemt en jouw bekkenbodemspieren goed zijn hersteld. Seksueel genot heeft namelijk te maken met de gezondheid van jouw bekkenbodemspieren. En deze bekkenspieren kunnen door de jaren heen best wat zijn aangedaan. Denk alleen al aan een bevalling. Maar ook kan je al op jonge leeftijd vaginisme ontwikkelen of op een wat oudere leeftijd last hebben van een verzakking. Er zijn dus genoeg redenen om jouw bekkenbodem gezond en sterk te houden.

Lees meer »

9 Seksstandjes bij bekkenpijn of zelfs bekkeninstabiliteit

Seks met bekkenpijn of bekkeninstabiliteit kan pijnlijk zijn. Tijdens seks met bekkeninstabiliteit of bekkenpijn zijn de juiste seksstandjes van groot belang. Zo zijn er 9 seksstandjes waarbij de kans op bekkenpijn het kleinst is. Ontspannen tijdens het vrijen met pijn is lastig.  Je kan als je pijn ervaart tijdens het vrijen moeilijk ontspannen en een geschikte houding vinden. Ik ga je een aantal tips geven als je toch graag seks wilt hebben ondanks de kans op bekkenpijn. Naast de juiste seksstandjes is steun erg belangrijk bij seks met bekkenpijn. Steun van je partner maar ook steun tijdens het vrijen. Zorg voor een goede basis. Steun bijvoorbeeld met je voeten of knieën op de grond. Zo heb je wat houvast. Zorg in ieder geval als er penetratie plaats vind dat jij er controle over hebt. De diepte en het ritme kan je dan zelf bepalen.

Lees meer »

Dit kan je verwachten als je hulp zoekt bij pijn tijdens de seks

Verschillende specialisten kunnen helpen bij pijn tijdens de seks. Een seksuoloog, huisarts, psycholoog, bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut kunnen allemaal wat betekenen bij pijn tijdens de seks. Pijn tijdens de seks kan verschillende oorzaken hebben. De oorzaak voor de pijn tijdens het vrijen kan lichamelijk zijn maar ook geestelijk. De verschillende oorzaken vragen dan ook om verschillende specialisten. Kom er achter wat jouw oorzaak is en bepaal de beste specialist voor jouw pijn tijdens de seks.

Lees meer »