Pijn tijdens de Seks

Pijn tijdens de seks is niet normaal. Pijn is een signaal van je lichaam die verteld dat er iets niet helemaal goed gaat. Als jij pijn ervaart is het belangrijk dat je weet wat er aan de hand is. Heb je bekkenklachten of bekkenproblemen? Of ben je bekkend met bekkenklachten? Misschien heb je wel last van vaginisme. Ik heb in de onderstaande artikelen een hoop informatie voor je klaar staan. Neem gerust eens een kijkje en als je klaar bent met de artikelen kan ik je adviseren om eens naar mijn bekkenbodemoefeningen te kijken op de Oefeningen pagina

Sekstips bij een overactieve bekkenbodem

De beste seksstip bij een overactieve bekkenbodem is het doen van ontspannende bekkenbodemoefeningen voorafgaand aan de seks. Door bekkenbodemoefeningen te doen, kunnen je bekkenbodemspieren rondom de vagina en anus ontspannen. Als je vagina te gespannen is, is het moeilijk voor een vinger, de penis of dildo om naar binnen te gaan. Eén van de meest voorkomende symptomen van een overactieve bekkenbodem is vaginale pijn tijdens de seks. Het is daarom goed om te blijven ontspannen en jezelf niet door de pijn heen te pushen. Bij een pijnlijke vagina kan je denken aan vaginisme of vulvitis maar je kan ook symptomen als urineverlies en obstipatie ervaren met een overactieve bekkenbodem. Seksstandjes zoals de cowgirl of de Titanic helpen de vrouw te ontspannen terwijl ze alsnog een goede penetratie ervaart op haar eigen tempo. Het seksstandje de koala helpt bijvoorbeeld weer voor een goede work-out voor de man, maar een ontspannende seksuele ervaring voor de vrouw.

Lees meer »

Pijn tijdens seks is niet normaal! Een gespannen bekkenbodem is de oorzaak

Een overactieve bekkenbodem is de meest voorkomende oorzaak van pijn tijdens de seks. De gespannen bekkenbodem zorgt voor een te gespannen vagina. Bij overactieve bekkenbodemspieren rondom en in de vagina is het moeilijk om iets bij de vagina in te brengen. Ontspannen en genieten van de seks wordt door de overactieve bekkenbodem vrijwel onmogelijk. Als de gespannen bekkenbodem te lang aanhoudt kunnen er ook andere ziektebeelden ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan vaginisme of vulvitis. Verder kunnen er ook ontstekingsverschijnselen bij de vagina ingang ontstaan zoals vestibulitis. Uit onderzoek blijkt dat jonge vrouwen 16-30 en vrouwen op leeftijd 60+ meer kans hebben op een overactief bekkenbodem. Een waarschijnlijke oorzaak van deze specifieke leeftijden zijn de gebeurtenissen die plaats vinden. Bij jonge vrouwen zijn dat begin menstruatie, seks en een eventuele zwangerschap en bij de oudere dames is de overgang aan die periode te linken. Veranderingen geven vaak spanning.

Lees meer »

Seks tips bij vaginisme en vulvitis

De belangrijkste seks tip bij vaginisme is dat je goed moet ontspannen en jezelf niet moet pushen. Probeer het rustig aan te doen en gebruik glijmiddel om je wanden niet te beschadigen. Heb pas seks als je echt opgewonden bent, zodat de binnenkant van je vagina goed nat is om de piemel gemakkelijk en pijnloos naar binnen krijg. Pijn in je intieme part, zoals bij de vagina verpest vaak je drang voor seks. Maar in dit artikel vertellen we je een aantal seks tips bij vaginisme, zodat je alsnog genietend kan vrijen.

Lees meer »

Dit is Vaginisme en Vulvitis

Wat is vaginisme? Vaginisme is een benaming waarbij de bekkenbodemspieren te strak zijn gespannen. De vaginaspieren kunnen niet uit zichzelf ontspannen en het inbrengen van een vinger, tampon of penis kan als pijnlijk worden ervaren. Bij vaginisme heb je last van overactieve bekkenbodemspieren. De vagina word door deze spierspanningen zo goed als dicht gedrukt. De vagina opening is veel te strak en voelt nauw aan. Bij inbrengen kan ook wat schuring en wrijving plaats vinden waardoor er wondjes kunnen ontstaan in de vagina. De vagina is door de te gespannen bekkenbodem ook niet goed vochtig. De doorbloeding neemt af door de te gespannen bekkenbodemspieren. Het bloed stroomt niet goed naar de vagina. Hierdoor blijft de vagina droog en stug.

Lees meer »

De oplossing voor een overactieve bekkenbodem

De oplossing bij een gespannen bekkenbodem is ontspanning. Een gespannen bekkenbodem wordt ook wel een overactieve bekkenbodem genoemd. De spieren van jouw bekkenbodem zijn continue aangespannen en raken overbelast. Ze zijn overactief. Ontspanning is voor jouw overactieve bekkenbodem de oplossing. Het ontspannen van de bekkenbodem bereik je door bewust te worden van jouw bewegen en manier van ademen. Ademhaling heeft namelijk een grote invloed op de bekkenbodemspieren. Adem je verkeerd dan stijgt de druk in de buik en dus op de bekkenbodem. Adem via je onderbuik om jouw buikdruk laag te houden. Wordt bewust over wat spanning met je doet. Toiletgewoontes, ademhaling, lopen en andere bewegingen moet je voor je zelf goed voor ogen krijgen. Het is belangrijk om er achter te komen hoe jij beweegt en functioneert. Hoe meer jij na denkt over jouw bewegen des te beter jouw lichaam in balans zal zijn en dus minder bekkenbodem klachten zal hebben.

Lees meer »