Mannen en Bekkenklachten

Ook mannen kunnen bekken problemen, bekkenklachten of bekkenpijn ervaren. Met soms grote gevolgen. Denk maar eens aan een klachten van de prostaat, een erectiestoornis of problemen met plassen of ontlasten. Verder kan je ook meer informatie vinden over bekkenklachten, de buikdruk, incontinentie en andere klachten onder de verschillende kopjes. De bekkenbodemoefeningen die ik paraat heb staan op de Oefeningen pagina zijn speciaal voor mannen samengesteld. 

Bekkeninstabiliteit bij mannen

Bekkeninstabiliteit bij mannen komt door beschadigde bekkenbanden. Deze bekkenbanden kunnen beschadigd raken door bijvoorbeeld een ongeluk, een harde klap of trauma van het bekken. Bijvoorbeeld door een auto-ongeluk of door het van hoogte vallen op het bekken of de onderrug. Hierdoor raken de bekkenbanden opgerekt, beschadigd of verzwakt. Een symptoom van bekkeninstabiliteit bij mannen is pijn in de onderrug, liespijn, heuppijn of pijn in het schaambot. Je kan de pijn verminderen door te herstellen van je ongeluk doormiddel van rust in combinatie met bekkenbodemoefeningen. Veel mensen denken dat bekkeninstabiliteit of bekkenpijn alleen bij zwangere vrouwen voorkomen, maar zwangerevrouwen zijn niet de enige die er last van hebben. Het komt zelden voor bij de man, maar het is mogelijk.

Lees meer »

Hebben mannen een bekken?

Mannen hebben een bekken en een bekkenbodem. Ieder mens en ook alle gewervelde dieren hebben een bekken. Ook de bekkenbodemspieren bevinden zich in het bekken van de man. Het bekken kan je zien als de verbinding tussen het bovenlichaam en het onderlichaam. Maar een bekken van de man, is dat niet alleen. De koppen van de dijbenen vallen in het bekken en het bekken is als een beschermend bot voor de cruciale organen als de prostaat, geslachtsorganen en de darmen. Opzich niet heel anders als bij de vrouwen onder ons natuurlijk. Op de prostaat na. En een ander geslachtsorgaan misschien ook wel. Het bekken verschilt verder in grote. Bij vrouwen zijn ze wat wijder en ook groter. En het mannen bekken is dus weer wat kleiner en compacter. Dat heeft met de evolutie en de functie te maken. Het bekken van de vrouw sorteert al een beetje voor op het krijgen van een baby. Iets wat het bekken van de man niet fysiek zal meemaken.

Lees meer »

Dit is een Erectiestoornis. De Erectiestoornis en de bekkenbodem

Een erectiestoornis is het uitblijven van een erectie of het onvermogen om de erectie in stand te houden om geslachtsgemeenschap te kunnen hebben. Een ander woord voor erectiestoornis is ook wel impotentie. De zaadlozing staat los van de erectiestoornis en een erectiestoornis zegt ook niks over de vruchtbaarheid van de man. Er zijn 2 verschillende hoofd oorzaken van een erectiestoornis. Zo kan de oorzaak van een erectiestoornis lichamelijk zijn maar ook geestelijk. De organische erectiestoornis en de psychogene erectiestoornis. De bekkenbodem is speelt een grote rol bij het ontwikkelen van een erectiestoornis. Dit komt door een verzwakte bekkenbodem of een overactief bekkenbodem. Bij een verzwakte bekkenbodem kunnen de spieren het bloed in de penis niet vast houden en bij een overactieve bekkenbodem zijn de bekkenbodemspieren te gespannen waardoor het bloed de zwellichamen niet bereikt.

Lees meer »

Mannen en een gespannen bekkenbodem

De meest voorkomende bekkenklachten bij mannen ontstaan door overactieve of te gespannen bekkenbodemspieren. Bij een overactieve of gespannen bekkenbodem komen de symptomen obstipatie, erectieproblemen en urine of ontlasting incontinentie voor. Maar de bekkenbodemspieren kunnen ook te slap of zwak zijn. Bij te zwakke bekkenbodemspieren komen symptomen als urine incontinentie, ontlasting incontinentie, erectiestoornissen en orgaan verzakkingen voor. Mannen kunnen netzoals vrouwen last hebben van bekkenpijn en bekkeklachten. In tegenstelling tot de vrouwen hebben de bekkenklachten bij mannen vaak niet te maken met hormoon schommelingen maar met een disbalans in de bekkenbodemspieren.

Lees meer »

De meest voorkomende bekkenklachten bij mannen

Mannen hebben een bekken. Elk mens en elk gewerveld dier heeft een bekken. Het bekken is een cruciale botdelen die het bovenlichaam en het onderlichaam met elkaar verbindt. Het bekken is ook voor de man een onmisbaar onderdeel van het skelet. Het bekken heeft meerdere cruciale functies. Zo beschermt het bekken de cruciale organen als de blaas, darmen, prostaat en de geslachtsorganen. Verder zorgt het bekken voor stabiliteit en controleert het bekken jouw lichaamsuitgangen. Mannen kunnen net zoals vrouwen bekkenpijn en bekkenklachten ontwikkelen. Bekkenpijn, bekkenklachten en bekkeninstabiliteit komen veel al voor bij vrouwen die of zwanger zijn of zwanger zijn geweest. Maar toch kunnen ook mannen bekkenklachten ontwikkelen. Bekkenpijn, bekkenklachten en ook bekkeninstabiliteit zijn bij een man mogelijk.

Lees meer »

Alles wat jij wilt weten over een Erectiestoornis

Je kan spreken van een erectiestoornis als het niet lukt om een erectie in stand te houden of het niet lukt om een erectie te krijgen. Een erectiestoornis kan bij mannen van alle leeftijden voorkomen. 1 op de 7 mannen heeft wel eens last van erectie problemen. Wel is het zo dat mannen op hogere leeftijd een hogere kans hebben op het ontwikkelen van een erectiestoornis dan de jongere mannen. Een ander woord voor een erectiestoornis is ook wel impotentie. De meest voorkomende oorzaken van een erectiestoornis zijn: Stress, Medicatie gebruik, Prostaat aandoeningen, Suikerziekte, Overgewicht, aandoening aan de Hersenen of Zenuwen, Ondergane Operatie, Ouderdom, Ongezonde levensstijl of een Psychische. Ook kunnen de bekkenbodemspieren een oorzaak zijn van een erectiestoornis. Een verzwakte of overactieve bekkenbodem kan een erectiestoornis veroorzaken. Een gespannen bekkenbodem door de verminderde bloed toevoer naar de penis en een verzwakte bekkenbodem door het niet kunnen afsluiten van de volgelopen zwellichamen van de penis.

Lees meer »

Alles over prostaatpijn en bekkenpijn. Dit zijn de oorzaken van prostaatpijn!

Prostaatpijn (prostatodynie) is pijn die wordt ervaren in het gebied tussen de anus en balzak. Ook wel het perineum genoemd. Prostaatpijn kan uitstralen naar de lage rug, penis en liezen. Meestal gaat prostaatpijn gepaard met een branderig, zeurend of trekkend gevoel. Dit gevoel hoeft niet direct tussen de anus en de balzak te liggen. Prostaatpijn kan ook wat dieper gelegen voelen. Symptomen van prostaatpijn zijn een golvend verloop van de pijn, een branderig gevoel tijdens het plassen, vaak moeten plassen en ook erectiestoornissen kunnen zich voordoen. Prostaatpijn klachten zijn niet continu aanwezig maar komen en gaan. Toch hoeft pijn in de omgeving van de prostaat niet perse pijn voortkomend van de prostaat te zijn. De bekkenbodemspieren kunnen bij mannen een gevoel van een pijnlijke prostaat oproepen.

Lees meer »

Alles over bekkenklachten en bekkenpijn bij mannen

 Mannen hebben net als vrouwen een bekken. Het bekken is een samenstelling van botten waarover ieder mens en gewerveld dier bezit. Mannen kunnen dus ook bekkenklachten krijgen en bekkenpijn ervaren. Maar hoe zit dat? Mannen worden immers niet zwanger. Klopt. Heet het dan bij mannen ook Bekkeninstabiliteit? Nee dat niet. Het bekken van mannen word niet echt onstabiel zoals bij vrouwen door bijvoorbeeld de hormonen. Bekkenklachten en bekkenpijn zijn dus zeker niet altijd gerelateerd aan een zwangerschap. Tuurlijk is de grootste groep de zwangere vrouw als het gaat om bekkenklachten en bekkenpijn. Maar ook mannen kunnen klachten ervaren in of rondom het bekkengebied. Denk aan prostaatklachten, prostaatpijn, urine-incontinentie, erectieproblemen, obstipatie of ontlasting incontinentie. En dit zijn nog de meest voorkomende klachten er zijn er nog een hoop meer. In dit artikel zal ik samen met jou de meest voorkomende klachten doornemen. Ook heb ik wat handige tips en oefeningen voor je beschikbaar. Laten we ervoor gaan!

Lees meer »