Bekkenpijn na de seks vrouwen en bekkenpijn na de seks

Bekkenpijn na de seks komt vaak door te veel spanning in de spieren rondom de vagina zoals de bekkenbodempieren. Doordat je onvoldoende kan ontspannen tijdens de seks, kan bekkenpijn na de seks ontstaan. Een te gespannen bekkenbodem kan komen door de spanning, angst, een trauma of overbelasting. Seksstandjes, zoals de cowgirl of de lelie, geeft de vrouw meer controle tijdens de penetratie. Hierdoor kan je zelf het tempo tijdens seks aangeven en als de pijn begint te doen, kan je langzamer aan gaan. Daarnaast is het handig om bekkenbodemoefeningen te doen voor en na de seks, dit helpt om je bekkenbodem wat te ontspannen. Ook is het handig om naast de bekkenbodemoefeningen gebruik te maken van sekspeeltjes. Denk bijvoorbeeld aan een dildo set om te leren ontspannen.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Wat is bekkenpijn?

Bekkenpijn is pijn in en rondom het bekken en de bekkenbodem. Bij bekkenpijn heb je vaak pijn in je onderbuik, vagina, (rondom) je bekken of in je onderrug. Je bekken hebben een belangrijke functie in je lichaam en wanneer het bekken pijn begint te doen kan dit onprettig aanvoelen wanneer je bezig bent met andere activiteiten, zoals hardlopen, tillen of seks.

 

Oorzaken van bekkenpijn bij de vrouw

De oorzaken van bekkenpijn bij de vrouw kan komen door een gespannen bekkenbodem. Bij vrouwen zijn de hoofdzaken van een overactieve bekkenbodem vaak spanning, een traumatische ervaring of overbelasting. Een te gespannen bekkenbodem of vagina kan ook tijdens de zwangerschap  voorkomen. Verder kan je een overactieve bekkenbodem ervaren rond de menstruatie of tijdens de overgang. Deze oorzaken komen vaak door de schommelende hormonen.

 

Wat is bekkenpijn na de seks?

Bekkenpijn na de seks houdt in dat je na de seks pijn in het bekken hebt. Denk aan pijn in en rondom de vagina, anus en onderbuik. Dit kan voor de vrouw ongemakkelijk zijn, omdat de seks dan minder aantrekkelijk voor haar is. Bekkenpijn na de seks komt vaak voor door een gespannen bekkenbodem tijdens de seks. Vrouwen kunnen niet goed ontspannen. Dit heeft effect op de doorbloeding van de vagina en je wordt minder vochtig. Door de wrijving die kan ontstaan door bijvoorbeeld een penis kunnen wondjes ontstaan, omdat de vagina te nauw of dus te droog is. Hier kan je ook vaginisme door ontwikkelen of in een later stadium vulvitis. Een gespannen bekkenbodem geeft druk op je vagina, waardoor de opening van je vagina gedeeltelijk dicht blijft. Dit maakt het moeilijker om, bijvoorbeeld het mannelijk geslachtsdeel naar binnen te krijgen. Vaak merk je niet dat je bekkenbodem aanspant, daarom is het goed om te overwegen welke seksstandjes je doet. Soms komt het ook door een zwakke bekkenbodem.

 

10 Symptomen van bekkenpijn na de seks

Er zijn een aantal symptomen van bekkenpijn na de seks en seks met bekkenpijn om te weten of je bekkenpijn hebt:

 

 1. Zeurende pijn in de onderrug.
 2. Pijn bij het lopen.
 3. Pijn in de heup.
 4. Stekende of zeurende pijn in of rondom de vagina na de seks.
 5. Beurs gevoel of een zeurende pijn in de bekkenbodem.
 6. Pijn bij het opstaan.
 7. Moeite met traplopen.
 8. Pijn rondom het schaambeen.
 9. Stuitpijn tijdens bijvoorbeeld het zitten.
 10. Vermoeid gevoel rondom het bekken.

 

Tips voor bekkenpijn na de seks

Bekkenpijn na de seks is niet iets waar je zo van af kunt komen, wel zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de pijn te verminderen en je beter te voelen tijdens en na de seks met bekkenpijn.

 

 1. Seksstandjes waar de vrouw controle heeft.
 2. Neem rust voordat je seks hebt.
 3. Vermijd seksstandjes waar je rug hol wordt.
 4. Seksspeeltjes helpen tegen bekkenpijn.
 5. Bekkenbodemoefeningen doen.


Tip 1: Seksstandjes waar de vrouw controle heeft

Bepaalde seksstandjes zorgen voor pijn na de seks, dit komt door een gespannen bekkenbodem of verkeerde draaibewegingen die je maakt tijdens de seks. Het is daarom handig om te weten welke seksstandjes de bekkenpijn na de seks verminderd. Alle seksstandjes waar de vrouw controle over heeft over de penetratie, zoals het seksstandje de lapdance of het seksstandje de cowgirl, helpt de vrouw zelf aan te sturen wat ze aankan en wat niet. Op de pagina 9 seksstandjes bij bekkenpijn kan je zien welke seksstandjes het beste voor jou zijn met bekkenpijn.

 

Tip 2: Neem rust voordat je seks hebt

Het is belangrijk om rust te nemen voordat je seks hebt. Ga ontspannen de vrij partij in. Je bekken kunnen op deze manier ontspannen en de tijdens de seks raakt de bekkenbodem minder gespannen. Neem bijvoorbeeld voordat je seks hebt een warm bad, zodat je lichaam kan uitrusten, masseer elkaar in een warme omgeving of doe een dutje. Beperk het lopen en vermijd draaibewegingen. Wissel regelmatig af van houdingen, zodat je geen stijve spieren krijgt. Het enige wat stijf mag zijn, is het geslachtsdeel van de man.

 

Tip 3: Vermijd sekstandjes waar je rug hol wordt

Seksstandjes die je rug hol maken, spannen de rugspieren aan. Dit kan bekkenpijn geven tijdens, maar vooral na de seks. Dit omdat de rug nauw betrokken is bij het bekken. Extra spierspanning is hierdoor te vermijden. Het is belangrijk dat je het bekken een beetje naar achter kantelt en je rug vlakker maakt. Je buik- en rugspieren kunnen op die manier je bekken beter ondersteunen.

 

Tip 4: Seksspeeltjes helpen tegen bekkenpijn

Als je last hebt van bekkenpijn na de seks is het handig om seksspeeltjes te gebruiken. Sekspeeltjes helpen je in de stemming te komen. Maar sekspeeltjes kunnen ook de spierspanning in de bekkenbodem doen afnemen. Zo kan jij op jouw tempo wennen aan een voorwerp in de vagina. Er zijn vele setjes beschikbaar met verschillende grote speeltjes. Denk bijvoorbeeld aan vaginale kegels of dildo sets met verschillende maten. Een top set is bijvoorbeeld de dildo set van Segretoys. Deze bestaat uit verschillende maten en is erg fijn in gebruik en onderhoud.  Daarnaast is glijmiddel belangrijk, omdat door een overactieve bekkenbodem je vagina niet erg nat wordt of het is nauw. Door glijmiddel te gebruiken kunnen de seksspeeltjes of de penis makkelijker naar binnen. In de bekkenwinkel kan je de seksspeeltjes vinden die je kunnen helpen ontspannen bij een gespannen of overactieve bekkenbodem.

 

Tip 5: Bekkenbodemoefeningen doen

Door bekkenbodemoefeningen te doen voor of na de seks, help je de bekkenbodem ontspannen. Ontspannende bekkenbodemoefeningen is handig om te doen als bekkenpijn hebt na de seks of tijdens de seks. Klik op de blauwe link om naar de ontspannende bekkenbodemoefeningen te gaan. Het voordeel van bekkenbodemoefeningen is dat je na de seks je alsnog prettig voelt. Het helpt bij traplopen, bukken en tillen. Hierdoor heb je minder last van bekkenpijn na de seks en krijg je meer controle over de spanning in jouw bekkenbodem.

 

Bekkenpijn na de seks vrouwen en bekkenpijn na de seks

 

8 Seksstandjes die je moet vermijden om bekkenpijn na de seks te voorkomen.

Als jij meerdere keren last hebt van bekkenpijn na de seks, komt het vaak door de seksstandjes die je met je partner uitvoert en de spierspanning in de bekkenbodem. Het is allemaal leuk en intiem, totdat je er vaker last van gaat krijgen en daarna geen zin meer hebt in seks. Hierdoor kan je beter sommige seksstandjes vermijden. Ook kan je bij voorhand al pijn tijdens de seks ervaren. Dit kan komen door een overactieve bekkenbodem, vaginisme of vulvitis

 

 1. Vermijd het seksstandje de drilboor bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de drilboor bij bekkenpijn na de seks, omdat je met je handen tegen de muur leunt terwijl je partner je heupen vasthoudt en je benen in de lucht hangen naast zijn heupen. Hierdoor kan de penetratie te diep gaan of the snel, waardoor je bekkenpijn niet kan vermijden. Je kan uit balans raken en een verkeerde beweging met je bekken maken.

 

 1. Vermijd het seksstandje de kruiwagen bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de kruiwagen bij bekkenpijn na de seks, want net zoals bij het seksstandje de drilboor, houd je partner je vast aan je heupen en moet jij steun vragen aan de grond. Als de penetratie te hard of te diep gaat, kan je pijn in het bekken krijgen.

 

 1. Vermijd het seksstandje de superman bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de superman bij bekkenpijn na de seks, want je partner tilt je van achteren op met je benen in de lucht en je handen leunen op de knieën van je partner. Als je partner niet sterk genoeg is, kan je uit balans raken en verkeerde draaibewegingen maken met het bekken.

 

 1. Vermijd het seksstandje de acrobaat bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de acrobaat bij bekkenpijn na de seks, want je leunt op 1 voet tegen de grond en de andere wordt vastgehouden door je partner. Je ene hand houd je partner vast en de andere de grond, hierdoor kan je en een holle rug krijgen en verkeerde draaibewegingen maken.

 

 1. Vermijd het seksstandje Ying-Yang bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje Ying-Yang bij bekkenpijn na de seks, want je ligt onder de man met een holle rug, omdat je de benen naar je schouders toe moet trekken terwijl hij op je ligt.

 

 1. Vermijd het seksstandje de ballerina bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de ballerina bij bekkenpijn na de seks, omdat je met 1 been omhoog tegen de schouder van je partner leunt en de rest van je lichaam moet ondersteunt worden door je partner, anders val je om. Hierdoor kan je verkeerde draaibewegingen met het bekken maken.

 

 1. Vermijd het seksstandje de gouden poort bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de gouden poort bij bekkenpijn na de seks, omdat je op je knieën moet zitten en dan naar achter moet leunen om zo bij de penis van je partner te komen. Hierdoor is je rug te hol.

 

 1. Vermijd het seksstandje de orchidee bij bekkenpijn na de seks

Vermijd het seksstandje de orchidee bij bekkenpijn na de seks, omdat je op je handen moet staan met je benen gespreid en leunend tegen je partner.

 

Al deze seksstandjes moet je vermijden bij bekkenpijn na de seks, omdat je bij de meeste een holle rug hebt. Daarnaast moet je veel aanspannen om te blijven staan en je balans te bewaren. En ten derde maak je te veel draai bewegingen die bekkenpijn kunnen opleveren na de seks. Natuurlijk is het voor iedereen heel anders en kunnen sommige standjes bij bepaalde vrouwen wel en bepaalde vrouwen niet. Het is daarom belangrijk om voorzichtig aan de seksstandjes te proberen en als je een vervelend gevoel voelt, stop dan en probeer wat anders. Je kan ook altijd seksspeeltjes gebruiken die helpen bij bekkenpijn. Een enorme aanrader is de dildo set van Segretoys. Deze bestaat uit verschillende maten en is daardoor erg geschikt als jij stapgewijs beter wilt leren otspannen.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.