urine verlies tijdens de seks, seks en urine verlies. urine verlies bij vrouwen. urine verlies bij mannen. Urine verlies en seks. vrijen en urine verlies

Urine verlies tijdens de seks is een vorm van urine incontinentie. Er zijn twee vormen van urine incontinentie die urine verlies tijdens de seks kunnen veroorzaken. Zo zijn stress urine incontinentie of urge urine incontinentie de vormen van urine incontinentie die urine verlies tijdens de seks kunnen veroorzaken. De oorzaak van urine verlies tijdens de seks ligt bij de bekkenbodemspieren. Deze bekkenbodem is verzwakt of te gespannen. Bij een zwakke bekkenbodem komt stress urine incontinentie regelmatig voor en bij een te gespannen bekkenbodem is urge urine incontinentie het gevolg. De oplossing bij urine verlies tijdens de seks is het gebruiken van passende bekkenbodemoefeningen. Bij een zwakke of slappe bekkenbodem en dus stress urine incontinentie is het belangrijk om de bekkenbodem te trainen en te versterken. En bij een te gespannen of overactieve bekkenbodem en urge urine incontinentie is het belangrijk om de bekkenbodem te ontspannen. De combinatie tussen het gebruik van bekkenbodemoefeningen en een andere activiteit is ideaal voor jouw herstel. Pak jouw sport weer op of ga elke dag even wandelen.

 

Urine verlies kan je op veel momenten over komen. En het kan erg gênant zijn als je urine verliest tijdens de seks. Urine verlies tijdens de seks geeft aan dat jouw bekken een probleem heeft. De bekkenbodem is ontregeld. Laten we samen gaan kijken naar de bekkenbodem en het verliezen van urine tijdens de seks. Ook heb ik een aantal oplossingen voor je verzameld.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Twee vormen van urine incontinentie tijdens de seks

Als jij last hebt van urine incontinentie tijdens de seks heb jij last van 1 van de 2 mogelijke vormen van urine incontinentie. Deze vormen ontstaan door een zwakke bekkenbodem of een te gespannen bekkenbodem.

 

Een gespannen of overactieve bekkenbodem is de oorzaak van urge urine incontinentie.

 

Een zwakke of te slappe bekkenbodem is de oorzaak van stress urine incontinentie.

 

In dit artikel zal ik beide vormen gaan behandelen zodat jij straks weet welke vorm jij hebt en wat jij tegen jouw urine verlies tijdens de seks kan doen. We gaan eerst eens wat verduidelijking doornemen. Dit om straks een goed beeld te hebben van de oorzaak en de oplossing van jouw bekkenklacht.

 

 

De werking van het bekken en de bekkenbodem

Seks is intiem en kan heel fijn zijn. We beseffen vaak alleen niet dat er een hoop goed moet gaan voor fijne seks. Het gebied waar je mee bezig gaat zijn is namelijk vrij complex. Het bekken en de bekkenbodem is een gebied waar veel cruciale organen zich bevinden. Zo beschermen de bekken botten de darmen, blaas en de baarmoeder. Deze cruciale bekken organen hebben ook nog een andere belangrijke band met het bekken. De connectie met de bekkenbodemspieren. De bekkenbodemspieren is een spiergroep die onderin het bekken ligt. Als een soort hangmat waar alle organen op kunnen rusten. Maar de bekkenbodemspieren zijn niet als andere gewone spieren. Er zitten namelijk openingen in. De urinebuis, vagina en endeldarm hebben hier alle een eigen uitgang. Deze uitgangen worden netjes afgesloten door de bekkenbodemspieren. Dit gebeurt veelal onbewust.

 

Veel voorkomende oorzaken van bekkenklachten

Toch kan het goed voorkomen dat deze bekkenbodemspier problemen krijgt met functioneren. Dit kan komen door een aantal factoren:

 • Ouderdom en daarmee een verzwakking van de bekkenbodemspieren.
 • Langdurig overgewicht dat zorgt voor overbelasting van de bekkenbodemspieren. Want je gewicht drukt op de bekkenbodem.
 • Een vaginale bevalling. De vaginale bevalling is erg ingrijpend en rekt de bekkenbodemspieren erg op. Ook kan je de bekkenbodemspieren beschadigen waardoor het herstel van de bevalling erg lang kan duren.
 • Een orgaan verzakking kan ook invloed hebben op jouw bekkenbodemspieren. Denk aan een baarmoeder verzakking bijvoorbeeld.
 • Toch kan ook een psychische factor opspelen. Misschien heb jij trauma’s omtrent het bekkengebied opgelopen en kan je moeilijk ontspannen. Denk aan een seksueel trauma bijvoorbeeld.
 • Ook een operatie kan ervoor zorgen dat de bekkenbodemspieren worden aangetast of verzwakt raken. Denk aan een blaas of baarmoeder operatie.
 • De bekkenbodem kan overbelast zijn geraakt door een zwaar beroep met veel tillen bijvoorbeeld. Ook dan kan jouw bekkenbodem overactief en te gespannen raken.

 

Zoals ik al vermelde kan je urine verlies onder verdelen in stress of urge urine incontinentie. En met stress bedoelen we een verzwakte bekkenbodem en met urge bedoelen we een overactieve bekken bodem. Laten we eens doornemen wat ze beide in houden zodat jij kan bepalen van welke soort urine incontinentie jij last hebt tijdens de seks en waarschijnlijk ook in het dagelijks leven.

 

Seks met Stress urine incontinentie

In de meeste gevallen bij het verliezen van urine tijdens de seks zal je last hebben van stress urine incontinentie. Bij stress urine incontinentie zijn de bekkenbodemspieren aangedaan of verzwakt. Bijvoorbeeld bij na een bevalling of op latere leeftijd komt dit geregeld voor. Je hebt minder goed de controle over de bekkenbodemspieren. De urine buis wordt nu niet goed afgesloten door deze bekkenbodemspieren. Zo kan er met wat druk verhogende bewegingen heel makkelijk wat urine ontsnappen. Dit heeft te maken met de buikdruk. Als de buikdruk oploopt zal er meer spanning komen te staan op de bekkenbodemspieren. Denk maar eens aan hard lachen, persen, hoesten of niezen. Maar ook bewegingen als gaan opstaan of hardlopen kunnen de buikdruk aanzienlijk verhogen. Jouw bekkenbodem kan deze druk niet opvangen met kracht dus ontsnapt er urine.


Vergelijk het met een tube mayonaise. Als je de dop eraf draait stroomt het niet naar buiten. Maar als je erin knijpt of drukt wel. Dat is eigenlijk ook hoe het gaat met jouw lichaam en het bekkengebied.

 

Tijdens de seks ben je hopelijk lekker ontspannen. En je wilt er wat leuks van maken. Toch kan ook hier de buikdruk flink oplopen. Zo kan er bij een stoot of al helemaal bij een orgasme urine ontsnappen. Heel vervelend natuurlijk. Praat hierover met je partner. Jij kan hier op het moment niks aan doen! Maar we kunnen hier samen wel mee aan de slag gaan.


2 Tips bij het verliezen van urine tijdens de seks door stress urine incontinentie:

 • Buikdruk is super belangrijk. Houd die dus laag. Dit doe je door niet de adem vast te houden maar door juist goed door te ademen naar de buik. Als je stopt met doorademen verhoog je meteen de buikdruk.
urine verlies tijdens de seks, seks en urine verlies. urine verlies bij vrouwen. urine verlies bij mannen. Urine verlies en seks. vrijen en urine verlies

Dit kan jij doen tegen stress urine incontinentie

Stress urine incontinentie is goed te verhelpen. Het gaat namelijk om bekkenbodemspieren die verzwakt zijn. Dit betekend dat jij deze bekkenbodemspieren ook weer kan versterken. Het is dus heel belangrijk dat je begint met allerlei versterkende bekkenbodemspier oefeningen. Deze heb ik al voor je klaar gezet onder de blauwe woorden. Deze oefeningen kan je heel makkelijk zelf uitvoeren. Maar denk niet dat je heel snel van je verzwakte bekkenbodem af bent. Een goede en gezonde bekkenbodem creëer je pas na een maand of 3 trainen met de juiste bekkenbodemoefeningen. En ook daarna moet je een gezonde bekkenbodem wel goed onderhouden. Seksspeeltjes kunnen je ook helpen om jouw bekkenbodemspieren te versterken. Denk aan vaginale balletjes of kegels. Als je deze inbrengt kan je heel actief voelen wanneer jij jouw bekkenbodem aanspant en ook weer ontspant. Probeer het eens en lees eens mijn artikel over sekspeeltjes en bekkenklachten. Het vergt dus wel wat focus en doorzettingsvermogen maar goed het is ook niet niks natuurlijk en je kan hier zelf vanaf komen! Ga er dus voor want ook jij kan deze vorm van urine incontinentie tegen gaan.

 

Seks met Urge urine incontinentie

Als jij last hebt van urge incontinentie dan zijn jouw bekkenbodemspieren overactief. Ze staan te strak en kunnen zich niet zelf ontspannen. Je zal dan ook moeite ervaren met naar de wc gaan en zal je toiletgedrag moeten aanpassen. Een overbelasting van de bekkenbodemspieren kan ontstaan omdat er te veel en te lang achter elkaar spanning op de bekkenbodem heeft gestaan. Dit kan omdat je last hebt of hebt gehad van overgewicht, een beroep hebt of hebt gehad waarbij je veel tilt, het ervaren van druk of stress omtrent de vagina of seks, veel en misschien wel chronisch hoest of een trauma ervaart (denk aan een seksueel trauma als aanranding of zelfs verkrachting) waardoor er een ongekende spanning op de bekkenbodem komt te staan. Ook kan je bijvoorbeeld heel erg opzien tegen bijvoorbeeld seks of jezelf te veel druk op leggen. Hierdoor kunnen de bekkenbodemspieren langdurig gespannen staan en dus overbelast raken.

 

Bij urge urine incontinentie moet je denken dat jij niet goed uit kan plassen. Je voelt wel aandrang maar soms komt het ook gewoon niet. Hier merk je het onvermogen om te ontspannen. Je blaas wordt niet goed geleegd en er blijft veel urine over in de blaas. Als dan de buikdruk oploopt, is de kans aanwezig dat de blaas overloopt. En bij een volle blaas is maar een klein beetje druk nodig om ook daad werkelijk wat urine te laten ontsnappen.

 

Denk weer aan een mayonaise tube. Alleen een hele volle tube. Zonder dop, dat wel want ja die hebben wij ook niet natuurlijk. Een overvolle tube. Als je daar nu in knijpt schiet er meteen wat mayonaise uit. Ook loopt het er misschien zelf al wat uit als je de dop eraf haalde. De tube zit zo vol dat er bij een klein beetje extra druk meteen wat ontsnapt. Dat is precies wat er met jouw aan de hand is als jij urine verliest tijdens de seks door urge incontinentie.

 

2 Tips bij het verliezen van urine tijdens de seks door Urge urine incontinentie:

 • Probeer voordat je lekker gaat seksen heel goed uit te plassen. Ontspan en lees eens mijn toiletgedrag tips en ontspanningsoefeningen. Je zal merken dat het zeker te trainen is.
 • Laat de buikdruk niet heel erg oplopen. Adem goed door en zorg ervoor dat je ademt naar je buik. Stop niet met ademen ook niet tijdens het orgasme.

 

Dit kan jij doen tegen Urge urine incontinentie

Bij urge urine incontinentie ervaar je veel aandrang. Het is dus zaak dat je heel goed gaat leren ontspannen. Goed leert uit te plassen en je tijd neemt. Ontspannen is de kern van jouw herstel. En dat herstel kan best wel even duren. Het is vooral belangrijk dat je jouw bekkenbodemspieren goed onder controle krijgt. Leer ze kennen, leer ze ontspannen en leer ze gebruiken. Je zal zien dat jij straks de regie in handen krijgt over je eigen bekkenbodem. Ook kunnen seksspeeltjes jouw helpen als jij urine verliest tijdens de seks. Bijvoorbeeld vaginale balletjes of kegels. Als je deze inbrengt kan je heel actief voelen wanneer jij goed kan ontspannen en wanneer je te gespannen bent. Ga er dus voor want een herstel is echt mogelijk. De bekkenbodem zijn spieren en met spieren kan je alle kanten op!

 

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een verzwakte bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

 1. Versterkende bekkenbodemoefeningen: Deze versterkende oefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te trainen en dus te versterken. Dit is een trainingsmodule met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds zwaarder worden. Zo zorg jij voor een ijzersterke bekkenbodem en verhelp en voorkom jij bekkenklachten, bekkenpijn en andere bekkenproblemen. Ga nu direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Vaginale/anale oefen kegels: De vaginale of anale oefenkegels (ook wel vaginale ballen of Ben Wa ballen genoemd) zijn zeer goed te combineren met de versterkende bekkenbodemoefeningen van aanbeveling punt 1. De vaginale kegels verschillen in gewicht. Je kan na mate jouw herstel vordert de zwaarte van de kegels aanpassen. Zo blijven de bekkenbodemoefeningen uitdagend en werk jij aan een sterke bekkenbodem. Ga direct naar het overzicht van vaginale en anale oefen kegels die ik jou kan aanraden.
Lees meer »

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.