sekstandjes tijdens de zwangerschap. Seks en zwanger. standjes zwanger. seks en zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap is mogelijk, maar beter niet op de missionaris standje, want dan zet je druk op je buik en je baby. Er zijn een aantal seksstandjes tijdens de zwangerschap die je toch genoeg penetratie geven zonder dat je druk op je buik zet en je baby. Naast een paar bekende hebben we ook een paar nieuwe seksstandjes, zoals het seksstandje de lelie of het seksstandje de lapdance. Het seksstandje de lelie geeft je een diepe penetratie en het seksstandje de lapdance zorgt voor steun en geeft jou de controle. Alle seksstandjes in dit artikel zorgen ervoor dat jij heerlijk kan genieten en de penetratie minder pijnlijk voor jou wordt.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Het is een vrij logische vraag, want welke standjes voelen lekker tijdens je zwangerschap? In dit artikel vertellen we wat meer over sekstandjes tijdens de zwangerschap. Zo kunt jij ook tijdens de zwangerschap heerlijk genieten.

Zin in seks tijdens de zwangerschap?

Het is volkomen normaal om zin in seks te hebben tijdens de zwangerschap, maar ook niet. Doordat je veel hormonen aanmaakt tijdens de zwangerschap, krijgt je libido een boost. Tijdens de zwangerschap stroomt er veel meer bloed naar je bekken en de baarmoeder. Daardoor prikkelt het meer en is het gevoeliger. Je vagina zelf maakt ook veel meer vocht aan. Het is vrij logisch dat je later in je zwangerschap veel sneller opgewonden raakt en ook meer zin hebt in seks.  Het kan ook het tegenovergestelde zijn. Heb je misschien meer last van zwangerschapsproblemen, zoals vermoeidheid of ochtendmisselijkheid? Je kan dan totaal geen behoefte hebben aan seks. Misschien heb je er niet eens de energie voor.

 

De missionaris tijdens de zwangerschap

Het seksstandje de missionaris is als de vrouw op haar rug ligt en de man boven haar hangt. Maar nu ben je zwanger, kan het dan nog steeds? Vaak wil je elkaar aankijken om je partner te zien genieten, maar tijdens de zwangerschap moet het net even anders. Je bent zwanger en hebt al een buik, hierdoor is het seksstandje missionaris geen pretje. Waarom? Je buik zit natuurlijk in de weg. De druk op de buik is niet prettig voor de baby. Het betekent natuurlijk niet dat je elkaar in geen 1 standje meer aan kan kijken.

 

Is het veilig om seks te hebben tijdens de zwangerschap?

Het is veilig om seks te hebben als je vliezen nog niet zijn gebroken. Heeft je verloskundige gezegd dat het beter niet mag vanwege een medische reden, dan kan je het helaas niet doen. Het enige waar je op moet letten is het gewicht van je partner, hij kan niet over je heen hangen, zoals het seksstandje Missionaris. Het is namelijk erg belastend voor je buik. Seks tijdens de zwangerschap zorgt niet voor schade voor je baby, want de baby wordt beschermd door een sterke baarmoederhals, vruchtwater en een slijmprop. Mocht je last hebben van je bekken, zoals bekkenklachten, probeer dan het seksstandje op zijn hondjes uit tijdens de zwangerschap. Daar hoef je, je benen niet zo wijd te doen en dat is beter voor je bekken.

 

Welke sekstandjes tijdens de zwangerschap kan je doen?

 • Lepeltje, lepeltje
 • Op zijn hondjes, 
 • Op zijn hondjes, maar anders
 • Cowgirl
 • Reverse cowgirl
 • Zijligging
 • Staande missionaris
 • Op de bank
 • Lelie
 • Lapdance
 • Orale seks
 • Anale seks

 

Seksstandje 1: Lepeltje, lepeltje

Ga op je linker of rechter zij liggen en laat je partner achter je liggen. Als je dan je been omhoogtilt kan je partner via achteren naar binnen. De penetratie komt alleen niet zo diep door dit standje. Het kan wel pijnlijk zijn als de penis perrongeluk uit de vagina schiet, daarom is het handig om met je billen de penis van je partner vast te klemmen. Hierdoor kan je zelf met je billen bewegen en het voortouw nemen. Zo liggen jullie beide comfortabel.

 

Seksstandje 2: Op zijn hondjes

Bij het seksstandje op zijn hondjes (of ook genoemd doggy style) tijdens de zwangerschap zit je op handen en knieën op bed. Je kan op die manier jezelf vasthouden aan het hoofd van het bed voor meer stevigheid/balans. Je partner kan zichzelf dan achter je op zijn knieën of staand (ligt eraan hoe ver je op bed zit) plaatsen. Op die manier kan je partner je lichaam binnenkomen vanaf de achterkant en je vasthouden bij je heupen. Door op je armen te leunen of je vast te houden aan het bed, kan je zelf de snelheid bepalen en hoe diep hij gaat. Dan voelt het prettiger voor jou.

 

Seksstandje 3: Op zijn hondjes, maar dan anders

Net zoals het normale seksstandje op zijn hondjes, komt de penis van achteren binnen. Alleen nu ga je niet op handen en knieën, maar zit je alleen op je knieën. Je zit recht op en je partner zit achter je ook op zijn knieën. Zo kan je partner je goed vasthouden en is het wat intiemer. Net zoals je soms in films ziet.

 

Je hebt ook een staande variant. Zoek door je huis een leuk plekje uit en leun met je handen tegen, bijvoorbeeld de aanrecht en maak je rug een beetje hol. Je partner kan dan je heupen van achteren vasthouden en zo kan je zelf bepalen hoe diep je de penetratie wilt door je billen te bewegen naar achteren.

 

Seksstandje 4: Cowgirl                                                                                                           

Het seksstandje cowgirl tijdens de zwangerschap ziet er zo uit: Je partner ligt op zijn rug op bed en jij zit op je knieën boven hem. Als je bovenop zit, is er geen druk op je buik. Het beste daarnaast is, dat je zelf je eigen tempo kan bepalen, want jij zit bovenop. Zo kan je zelf ook bepalen hoe diep de penetratie gaat. Hierbij kunnen jullie wel oogcontant maken, net zoals bij de traditionele manier van seks, de missionaris.

 

Seksstandje 5: Reverse cowgirl

Het seksstandje reverse cowgirl tijdens de zwangerschap geeft je ook een goed gevoel en een goede penetratie. Ook hier zit je boven op je partner en je partner ligt net zoals bij het seksstandje cowgirl op zijn rug op bed. Het enige wat anders is, is dat je met je rug naar hem bent toegekeerd. Je kan door naar voren te leunen, richting het bed, je handen op het matras steunen. Zo krijg je meer frictie bij je clitoris en je partner vindt het vast en zeker een mooi uitzicht.

 

Seksstandje 6: Zijligging

Bij het seksstandje zijligging tijdens de zwangerschap lig je gezellig samen naast elkaar, allebei op de zij. Zo kan je elkaar aan kijken en tegelijkertijd genieten. Doordat je op je zij ligt, kan je met je been om hem klemmen terwijl hij je op die manier bevredigd. Door hem vast te klemmen, krijg je meer frictie bij je vagina en geeft het een fijner gevoel. En je geeft je partner meer ruimte. Je kan dan ook proberen om je hoofd tegen de borst van je partner te leggen, zodat je hem kan knuffelen.

 

Seksstandje 7: Missionaris, maar dan staand

Bij het seksstandje missionaris maar dan staand tijdens de zwangerschap, ga je aan het rand van het bed op je rug liggen met je knieën gebogen. Je voeten zet je af tegen de rand van het bed of matras en je partner komt tussen je benen in op de grond staan. Zo komt je partner naar binnen net als bij de traditionele manier van seks, alleen nu leunt hij niet op jouw en je buik.

 

Seksstandje 8: Op de bank                                                                                                

Het seksstandje op de bank tijdens de zwangerschap ziet er als volgt uit: Kniel op een bank met je buik richting de rug kussen. Zo kan je, je gemakkelijk vasthouden en zit je buik niet in de weg. Gebruik je armen om je te ondersteunen. Je partner komt dan van achteren binnen.

 

Seksstandje 9: Lelie 

Het seksstandje lelie tijdens de zwangerschap is bijna hetzelfde als de staande missionaris. Net zoals het seksstandje de staande missionaris lig je aan het einde van het bed. Alleen bij het seksstandje lelie tijdens de zwangerschap liggen je billen op het randje van het bed. Je voeten zet je op de grond om steun te krijgen. Je partner zit op zijn knieën tussen je dijen in en kan vanaf daar naar binnen om je een diepe penetratie te geven.

 

Seksstandje 10: Lapdance

Het seksstandje lapdance tijdens de zwangerschap geeft je zelf de keus hoe diep je de penetratie wilt hebben. Je partner zit op een stoel en net als bij een lapdance zit jij op zijn schoot. Dit kan vooruit, zoals het seksstandje cowgirl. Maar dit kan ook achteruit, zoals het seksstandje reverse cowgirl. Beide geven je genoeg steun door dat je de grond kan aanraken met je voeten, maar ook omdat je partner je stevig vast kan houden.

 

Orale seks tijdens de zwangerschap

Je mag orale seks tijdens de zwangerschap ontvangen als je beide het hiv-virus niet hebben. Als je geen monogame relatie hebt, dan is het beter om geen orale seks tijdens de zwangerschap te hebben. Het virus kan namelijk door kleine wondjes je vagina en jouw baby besmetten.

 

Anaal seks tijdens de zwangerschap

Anale seks tijdens de zwangerschap kan je beter vermijden. Het brengt geen schade aan je baby, maar het kan ongemakkelijk zijn. Je kan namelijk aambeien krijgen en die veroorzaken bacteriën. Bacteriën kunnen zich via het rectum naar de vagina verspreiden en dat kan leiden tot een infectie. Wil je toch anale seks tijdens de zwangerschap en je wilt weten waar je voor moet oppassen? Zorg er dan voor dat de man nooit van anaal naar vaginaal gaat zonder zijn penis eerst grondig schoon te maken. Zo houd je de infecties buiten en kunnen je aambeien niet kapot bloeden (als je die al hebt opgelopen door de zwangerschap).

 

Naast seksstandjes tijdens de zwangerschap kan je, jezelf ook afvragen hoe je seks met bekkenpijn of bekkeninstabiliteit kan hebben. In dit artikel (blauwe zin) kan je daar wat meer informatie over vinden.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.