Seks standjes bij bekken klachten bekkeninstabiliteit en bekkenpijn

Seks met bekkenpijn of bekkeninstabiliteit kan pijnlijk zijn. Tijdens seks met bekkeninstabiliteit of bekkenpijn zijn de juiste seksstandjes van groot belang. Zo zijn er 9 seksstandjes waarbij de kans op bekkenpijn het kleinst is. Ontspannen tijdens het vrijen met pijn is lastig.  Je kan als je pijn ervaart tijdens het vrijen moeilijk ontspannen en een geschikte houding vinden. Ik ga je een aantal tips geven als je toch graag seks wilt hebben ondanks de kans op bekkenpijn. Naast de juiste seksstandjes is steun erg belangrijk bij seks met bekkenpijn. Steun van je partner maar ook steun tijdens het vrijen. Zorg voor een goede basis. Steun bijvoorbeeld met je voeten of knieën op de grond. Zo heb je wat houvast. Zorg in ieder geval als er penetratie plaats vind dat jij er controle over hebt. De diepte en het ritme kan je dan zelf bepalen.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Het bekken word goed doorbloed bij opwinding. Dit is natuurlijk fijn maar ook een risico. Hierdoor kan stuwing ontstaan als je na de vrij partij in rust komt. Dit levert je meer bekkenpijn op. Des te beter je bekkenbodemspieren en organen doorbloed raken des te hoger de kans op stuwing is. Stuwing betekend dat je bloed niet goed word afgevoerd door jouw aderen. Je kan dan last krijgen van gezwollen schaamlippen, spataderen in het bekken gebied, spataderen rondom de vagina, spataderen aan de binnenzijde van je bovenbenen of pijn in je onderbuik tijdens bijvoorbeeld niezen, hoesten en kuchen (bewegingen die de druk op de buik verhogen (buikdruk). Ga daarom niet direct na de seks rusten. Beweeg nog even. Of ga nog even wat doen. Anders zit je zo meteen met gezwollen schaamlippen op de bank. Ga dus niet even voor het slapen bed sporten maar doe dit geruime tijd voor de nachtrust. Je kan dan nog even gaan lopen door het huis en nog even actief zijn zodat jouw bloed weer goed kan wegstromen.


Welke standjes kan je doen als je last hebt van je bekken? Het antwoord en daarbij de oplossing op jou vraag zijn onderstaande tips/standjes. Even heerlijk uitproberen lijkt me!


9 Seksstandjes die helpen genieten ondanks de bekkenpijn of bekkeninstabiliteit

Mocht jij nou last hebben van bekkenklachten, bekkenpijn of bekkeninstabiliteit, wees dan niet geheel getreurd. Met een aantal bewuste bewegingen kan jij ook echt nog wel wat plezier vinden. Tuurlijk is het lastig en ben je snel vermoeid als je last hebt van bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit. Maar er zijn genoeg tips en adviezen die jou op weg kunnen helpen. Kijk gerust een verder op de site als je meer tips wilt lezen. Maar ook jouw genot en plezier hoeft nu niet te stoppen. Laten we samen eens kijken welke houdingen jij het beste kan aannemen als jij toch met je partner nog intiem wilt zijn terwijl jij last hebt van bekkenpijn.

 

Seksstandje 1: Doggy. Of ook wel bekend als op z’n hondjes.

Waarschijnlijk wel bekend want dit is een top drie kandidaat als het gaat om de meest favoriete seksstandjes. Neem, het liefst op bed maar kan natuurlijk ook ergens anders, plaats op handen en knieën. Laat de man op zijn knieën achter je zitten. Vaak is het prettiger als zijn benen tussen die van jou vallen in plaats van andersom. Laat hem goed zijn bovenlijf rechtop houden. Dan komt er niet zoveel gewicht op jou. Jij kan ook hier lekker het tempo bepalen. Ook al is het voor hem nu wel iets moeilijker om niet zo zeer mee te bewegen. Lastig want de meeste mannen zijn dol op dit standje. Jij kan zelf makkelijk bij de clitoris komen of gebruik een vibrator. Genieten maar, Slap that ass!

 

Seksstandje 2: Van achteren. De staande Doggy.

Kom eens van dat bed af en loop eens naar een spannend plekje in huis. Steun met je handen ergens tegen aan en beweeg je billen wat naar achter. Maak je rug wat hol. Je partner kan nu goed bij je vagina. Bepaal zelf het tempo en de diepte van de penetratie. Jij bent nu de baas en jij voelt wat kan. Bespreek dit goed met je partner en ga lekker stout doen door het hele huis. De staande doggy is ideaal. Je kan ook met je buikje op bijvoorbeeld een tafel steunen of voorover liggen op bed en je benen staand op de grond. Maar hoe verder je in de zwangerschap komt des te onprettiger dit standje zal zijn.

 

Seksstandje 3: De Kikkerprinses.

Oké dit is echt wel een topper. Soort begin stand is de doggy-style. Alleen nu gaat je partner op zijn onderbenen zitten en kom jij met je rug omhoog. Steun tegen zijn borst aan met je rug. Neem de regie in handen en maak hem gek! Je partner kan ook makkelijk bij je clitoris voor wat extra genot. Of gebruik zelfs een leuk vibratortje. Ga ervoor en luister naar je lichaam. Als het niet goed voelt stop dan gelijk. Bepaal zelf het tempo.

 

Seksstandje 4: De Boezemvriend.

Jouw partner zit op de rand van het bed. Jij kan nu boven op je partner met gezichten naar elkaar toe. Erg plezierig, intiem en leuk. Wel lastig om goed te bewegen. Probeer je bekken heen en weer te wiebelen. Je kan ook je bekkenbodemspieren aan en ontspannen om wat genot te ervaren. Deze kan je ook volledig zittend op het bed doen. Wel zal je partner dan met gestrekte benen moeten zitten of in kleermakerszit.

 

Seksstandje 5: De Lapdance.

Beetje het zelfde als de boezemvriend alleen dan andersom. Je hebt vast wel eens een lapdance gezien. Dus laat je partner weer op de rand van het bed zitten. Ga nu alleen op de schoot zitten. Er is lekker veel lichaamscontact dus genieten maar!  Je kan je voeten stevig op de grond houden. En je bent niet aan het bed gekluisterd. Je kan natuurlijk ook op avontuur gaan en beneden op de bank op stoel lekker te keer gaan. Ook hier heb jij de regie. Maak draaiende bewegingen als het op en neer gaan niet prettig is. En ook hier is er een extra feest; je clitoris kan goed met de hand of vibrator gestimuleerd worden!

 

Seksstandje 6: Lepeltje, Lepeltje.

Je ligt hierbij comfortabel op je zij en je partner kan achter je komen liggen. Druk de billen iets naar achter. Neem ook het voortouw. Zorg voor het ritme en de diepte van de penetratie. Het is misschien pijnlijk als de penis uit de vagina schiet. Probeer daarom de billen wat meer tegen de partner aan te drukken. Een ideaal standje als je zwanger bent, bekkenpijn hebt of andere gezondheidsredenen.  Tip: Je kan goed de clitoris stimuleren in dit standje, dus pak die vibrator maar! Of lekker met de hand natuurlijk šŸ˜‰

 

Seksstandje 7: De Cowgirl hi-ha!

Neem het heft in handen! Jij zit boven op en je partner ligt op de rug. Jij kan bij dit standje alles regelen. Het tempo, de diepte en de stoten zelf. Je kan ook een draaiende beweging maken met je heupen zonder te stoten. Voor vrouwen een fijn standje. Voor mannen een mooi standje qua uitzicht maar minder qua het komen tot een orgasme. Ook kan je wat voor over leunen en op je onder armen steunen. Hierdoor kan de man zijn knieën optrekken. Zo kan je nog wat meer steun vinden op de boven benen van je partner. Een ideaal standje om je clitoris te stimuleren met de hand van je partner, zelf of vibrator.

 

Seksstandje 8: De reverse Cowgirl. Giddy up!

Net zo ideaal als de gewone cow girl is de omgekeerde (reverse) cow girl. Ook hier zit jij boven op en je partner ligt op de rug. Draai je nu alleen om en zit met je rug naar je partner toe. Je kan ook wat achter over hangen en met je arme op het bed steunen. Ook een ideaal standje om je clitoris te stimuleren met je hand of vibrator.

 

Seksstandje 9: Missionaris houding.

Toch kan een oude vertrouwde missionaris houding ook. Maar pas hierbij wel op. Je partner heeft nu het heft in handen. Communiceer dus goed. Wat misschien fijn is aan dit standje is dat je op heel veel manieren kan variëren. Denk er eens aan om met je billen op de rand van het bed te gaan liggen. Trek je benen wat naar je toe en laat je partner naast het bed staan. Geef aan hoe diep je partner kan gaan en je kan desnoods zijn billen pakken om het tempo aan te geven.


Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! En gaan jullie ook tijdens de zwangerschap of met bekkenklachten wat wilde avonturen tegemoet. Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie over bijvoorbeeld bekkenpijn, bekkenklachten of bekkeninstabiliteit, kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Ook kan je eens kijken onder het zwangerschap kopje. Ik heb veel informatie en tips voor je verzameld. Denk aan voeding, sporten en nog veel meer. Klik ook gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een overactieve en te strakke bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het ontspannen van jouw bekkenbodem:

 

  1. Ontspannende bekkenbodemoefeningen: Deze ontspannende bekkenbodemoefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te leren ontspannen en weer onder controle te krijgen. Dit is een oefen module met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds wat lastiger worden. Zo zorg jij voor een bekkenbodem die jij onder controle hebt en die jij goed kan ontspannen. Leer de bekkenbodem ontspannen als jij bijvoorbeeld last hebt van vaginisme, vulvitis, obstipatie, moeilijk kunnen plassen of bij verschillende vormen van overloop incontinentie. Ga direct naar de bekkenbodemoefeningen.
  2. Dildo set met verschillende mate dildo’s: Bij een overactieve en te strakke bekkenbodem kan je last hebben van een te strakke vagina. Hierdoor kan seks pijnlijk zijn en ook het inbrengen van een vinger of tampon al voor pijn zorgen. Leer dan samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen van punt 1 de bekkenbodem ontspannen. Gebruik een dildo set waarbij je de dildo grote en dikte zelf kan aanpassen. Start met de kleinste en breid dit uit als je klaar bent voor een maatje groter. Ga direct naar de 5-delige dildo set om de set eens te bekijken. Ook kan je direct naar de 3-delige dildo set gaan. Deze is iets voordeliger dan de 5-delige. Toch kan je de 5-delige set over een langere periode gebruiken. En het is ook fijn om eerst met de kleinste dildo te starten. De set van Segretoys is daarom ook erg aan te raden. 
  3. Zitbal: Heb jij pijn tijdens het zitten door een overactieve bekkenbodem dan kan een zitbal zorgen voor wat extra zitcomfort. Ook kan je op een zitbal goed de ontspannende bekkenbodemoefeningen uitvoeren. Ga direct naar de verschillende zitballen en bekijk de zitballen die ik voor jou heb getest.
Lees meer »
Rating: 5 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.