Sexspeeltjes tegen bekkenklachten. seksspeeltjes seks tegen bekkenpijn speeltjes bij bekkeninstabiliteite. seks vaginale kegels en vaginale ballen voor bekkeninstabiliteit

Seksspeeltjes bieden hulp bij bekkenpijn of bekkenklachten. Bij bekkenpijn en of bekkenklachten kunnen seksspeeltjes een grotere hulp zijn dan alleen het brengen van genot. Seksspeeltjes helpen bij het versterken van jouw bekkenbodemspieren. Het trainen van jouw bekkenbodem kan dus een enorm genot zijn en zit vol hoogte punten. Ten minste als je de tijd neemt en jouw bekkenbodemspieren goed zijn hersteld. Seksueel genot heeft namelijk te maken met de gezondheid van jouw bekkenbodemspieren. En deze bekkenspieren kunnen door de jaren heen best wat zijn aangedaan. Denk alleen al aan een bevalling. Maar ook kan je al op jonge leeftijd vaginisme ontwikkelen of op een wat oudere leeftijd last hebben van een verzakking. Er zijn dus genoeg redenen om jouw bekkenbodem gezond en sterk te houden.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Mocht je na deze informatie en tips toch nog meer tips, adviezen of diepgaande informatie zoeken kijk dan gerust eens op de site verder. Ik heb nog zat! Het barst van verdiepende bekken informatie, bekken tips en ook bekken oefeningen als het gaat over bekkenklachten of bekkenpijn in en rondom het bekken. Ook kan je door op de blauwe woorden te klikken direct naar de juiste verdiepende pagina gaan. Denk aan de pagina over de bekkenbodem, urine incontinentie of het sporten tijdens de zwangerschap. Het stikt op deze site van de informatie dus lees je rot 😊!

 

Dit is de bekkenbodem

De bekkenbodem krijgt in de loop van een vrouwen leven een hoop te verduren. Niet alleen maandelijks. Denk bijvoorbeeld aan vaginisme, bekkenpijn, een bevalling, meerdere bevallingen, bekkeninstabiliteit, orgaan verzakkingen en een eventuele verzwakking of overbelasting van de bekkenbodemspieren. Nu zijn er een hoop beschikbare bekkenbodemoefeningen. En ook ik heb een aantal zeer geschikte en wetenschappelijke onderbouwde bekkenbodemoefeningen voor je klaar staan. Toch kan je nog meer doen en het ook een beetje leuk houden. Seksspeeltjes kunnen jouw bekkenbodem leren ontspannen of juist versterken. Verder is het belangrijk dat de bekkenbodem ook gezond blijft als jij weet dat de bekkenbodem alle kracht kan gebruiken om bepaalde bekkenklachten te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een aankomende bevalling of een toekomstige operatie. Ga er sterk in en kom er sterker uit. Laten we samen eens wat voordelen van een sterke bekkenbodem en een aantal bekkenklachten doornemen.

 

Voordelen van een sterke bekkenbodem tijdens de zwangerschap

Mocht je dus tijdens de zwangerschap aan de gang gaan met Kegelballen, Vaginale ballen of andere seks speeltjes/hulpmiddelen om jouw bekkenbodem spieren te versterken dan komen er een aantal voordelen om de hoek kijken:

 • De kans op Urine incontinentie tijdens en na de zwangerschap zullen af nemen.
 • Minder kans op een verzwakte bekkenbodem tijdens en na de zwangerschap. Hierdoor kan je pijn vrij traplopen, boodschappen tillen en straks jouw kindje optillen.
 • Beter en gecontroleerder naar de toilet gaan.
 • Kans op een orgaan verzakking van bijvoorbeeld de baarmoeder of darm neemt af.
 • Persen en dus bevallen zal gecontroleerder en jouw dus beter af gaan.
 • Het herstel van alles in en rondom het bekken en de bekkenbodem zal sneller gaan.
 • Seks wordt een feest! Ook tijdens de zwangerschap!

 

3 Oorzaken van een overactief en te gespannen bekkenbodem

 

Oorzaak 1: Een overactieve en te gespannen bekkenbodem door overbelasting.
Zo kan het overbelasting zijn door over training. De zogenaamde bodybuilder bekkenbodem. Je bekkenbodemspieren zijn overactief en veel te gespannen. Je kan moeilijk of helemaal niet ontspannen en hebt geen volledige controle meer over de vagina. Als jij gewichten optilt of hard traint span je de bekkenbodem spieren aan. Zo voorkom je dat er tijdens een hoge druk urine of ontlasting ontsnapt. Maar als je overmatig traint zijn de bekkenbodemspieren ook overmatig aangespannen of actief. Overbelasting kan er dus voor zorgen dat jij vaginisme ontwikkeld.

 

Oorzaak 2: Een overactieve en te gespannen bekkenbodem door chronisch hoesten.
Als jij chronisch hoest kunnen jouw bekkenbodemspieren ook overactief worden. De bekkenbodem spant elke keer aan bij een hoest. Bij overmatig aanspannen kan een spier en dus ook zeker de bekkenbodem overactief en dus overbelast raken. Door hoesten kan je dus ook vaginisme ontwikkelen.

 

Oorzaak 3: Een overactieve en te gespannen bekkenbodem door stress.
Ook kan een trauma of andere psychische spanningen een oorzaak zijn van vaginisme. Leg jij jezelf te veel druk op of heb jij door een hele nare ervaring moeite om je op seksueel gebied te ontspannen dan kan het zijn dat ook nu jouw bekkenbodem spieren overspannen raken. Vaginisme is dan vaak niet meer te voorkomen. Het is dus voor jouw goed om te leren ontspannen en jouw vaginale bekkenbodem spieren onder controle te krijgen. Het komt ook vaak voor dat jonge vrouwen angstig of een te grote druk ervaren omtrent seks. Denk bijvoorbeeld aan verschillende settingen waarbij de huwelijksnacht en het vervolg onder een enorme druk komen te staan. Bijvoorbeeld in de Arabische of islamitische cultuur. Hier zie je veel jonge vrouwen met vaginisme. Dit omdat er heel veel druk staat op de huwelijksnacht en ook op het krijgen van kinderen als het stel eenmaal getrouwd is. Seks kan dan als niet prettig worden ervaren en ontspannen is moeilijk.

 

De oplossing van jouw overactieve of te gespannen bekkenbodem

 In alle gevallen is het onder controle krijgen van jouw bekkenbodem en het leren ontspannen van jouw bekkenbodem de oplossing. Een hoop bekkenbodemoefeningen die ik voor je heb verzameld kunnen jouw hierbij helpen. Echter is een combinatie tussen deze bekkenbodemoefeningen en het gebruik van sekspeeltjes ideaal. Om te leren ontspannen moet je wel weten welke seksspeeltjes je kan gaan gebruiken. Het is namelijk al lastig om wat in te brengen bij vaginisme. Dus het is ene kwestie van langzaam opbouwen en uitproberen. Een goede tip is daarom ook om een dildo set aan te schaffen. Bijvoorbeeld deze van Segretoys. Dit is een 5-delige set. Je kan dus beginnen met een hele kleine dildo en dit op eigen tempo uitbreiden.

 

Seksspeeltjes kunnen een oplossing zijn voor jouw Vaginisme

Vaginisme is een veel voorkomende vorm van bekkenklachten en of bekkenpijn. Bij vaginisme zijn de bekkenbodemspieren zo gespannen dat iets vaginaal inbrengen bijna geen optie is. Zo is een tampon al moeilijk laat staan een penis. Vaginisme komt vaak door een opgebouwde spierspanning of overbelasting. Naar de wc gaan is vaak niet zo een probleem maar wanneer je rondom de vagina ingang komt is dit heel anders. De opgebouwde bekkenbodemspierspanning kan veel oorzaken hebben.

 

Vaginale dildo's, kegels en vaginale ballen als oplossing voor Vaginisme

Naast het toepassen van de standaard bekkenbodemoefeningen, is het goed om langzaam eens wat speeltjes te gaan gebruiken. Je kan het beste beginnen met een vinger of een wat smalle vaginale dildo's of vaginale kegels. Een dildo set is dan ook ideaal in dit geval. Deze kan je vaak kopen in een set met verschillende maten en zo kan jij dus de grote en het gebruik langzaam van de dildo's en de kegels aanpassen. Kijk eens naar deze 5-delige dildo set bijvoorbeeld. Dit kan je gezellig samen doen als voorspel maar je kan ook goed en lekker trainen alleen met deze vaginale dildo's en vaginale kegels. Smeer om te beginnen wat glijmiddel op de smalste kegel of dildo. Probeer deze eens, nadat je de bekkenbodemoefeningen al een paar keer heb uitgevoerd, in te brengen. Je merkt dat het allemaal wat strak gaat. Ontspan en adem goed door de buik. Je kan als de kegel of dildo eenmaal is ingebracht eens rustig proberen te ontspannen. Laat hem maar even zitten. Voel de ontspanning en hoe je minder grip gaat creëren op de kegel. In het begin kan je hem bijna niet heen en weer bewegen maar je zal merken dat dat op een ogenblik van ontspanning beter gaat. Houd het eerst een paar weken bij deze smalle vaginale dildo of kegel. Je zal zien dat het steeds iets beter gaat. En blijf dit combineren met de bekkenbodem ontspanningsoefeningen. Kijk ook eens hier op mijn vaginale en anale oefensets pagina.

 

Na een week of twee kan je eens gaan uitbouwen. Probeer eens een maatje groter en misschien wel al samen? Ontspan. Masseer elkaar. Gebruik rustige muziek en lig lekker in een warme kamer. Gebruik dit moment om ook dichter tot elkaar te komen. Elke keer dat het een week goed gaat kan je een nieuwe dildo of kegel gebruiken. En mochten de dildo's of kegels goed gaan denk dan eens aan een vaginale bal. Deze creëren korte momenten van spanning en ontspanning bij het inbrengen en het eruit halen van de vaginale ballen. Deze ballen noem je ook wel de Ben Wa vaginale ballen of de Pleasure balls. Ontspan je dan ook goed? Fijn. Dan kan je eens opbouwen naar een kleine vibrator of de wat grotere kegel. Het gebruik van de penis is dan niet ver meer.

 

Zorg dus voor voldoende kennis over ontspanning, de juiste hulpmiddelen en de juiste setting. Laat je nooit opjagen en ga hier samen over in gesprek. Dit kan jullie juist veel dichter bij elkaar brengen.


Sekspeeltjes en het trainen van de bekkenbodemspieren na de bevalling

Het is verstandig en dus ook aan te raden om met een gezond en sterke bekkenbodem jouw bevalling in te gaan. Dit zorgt ervoor dat jouw herstel periode na de bevalling ook korter kan zijn. En ook na de bevalling is het verstandig om het versterken van de bekkenbodemspieren op te pakken. Ik raad je wel aan om de eerste 45 tot 50 dagen. Zeg 2 maanden na de bevalling. Geen sekspeeltjes, Ben Wa ballen, vaginale ballen of vaginale kegels te gebruiken . Lees meer over oefeningen na de bevalling.

 

Het oefenen met bekkenbodemoefeningen en vaginale ballen laat jou eerder herstellen na de bevalling en laat zelfs de kans op een verzakking of de kans op urine incontinentie in de toekomst drastisch afnemen. De kans dat jij op oudere leeftijd dus incontinent kan raken neemt dus enorm af als jij na de bevalling jouw bekkenbodem goed laat herstellen en weer laat aansterken door verschillende versterkende bekkenbodem oefeningen. Deze heb ik natuurlijk voor je klaar staan. Maar sekspeeltjes kunnen jouw ook nog eens op een leuke manier helpen om een sterkere bekkenbodem te ontwikkelen.

 

Vaginale kegels of vaginale ballen helpen jouw bekkenbodem versterken

Een vaginale kegel set of vaginale balletjes kunnen jouw naast de juiste bekkenbodemoefeningen snel op weg helpen. Bij een verzwakte bekkenbodem of een ongetrainde bekkenbodem is het belangrijk om de spieren te gaan versterken. Dit doe je mede doormiddel van bijvoorbeeld de vaginale balletjes of een dildo set met een ring aan het uiteinde.. Deze breng je in terwijl je het uiteinde makkelijk kan vast houden. De grote van de balletjes is afhankelijk van de zwakte van jouw bekkenbodem. Voel je weinig tijdens de seks of heb je moeite met het binnen houden van jouw urine dan is het verstandig om te beginnen met een wat grotere bal. Je kan ze vaak ook in een set kopen met verschillende maten. Deze ketting van balletjes kan je inbrengen. En als je deze hebt ingebracht probeer je ze een voor een weer naar buiten te trekken. Echter probeer je dit door het aanspannen van de vaginale bekkenbodemspieren te voorkomen. Houd ze vast. In het begin hoef je weinig kracht te zetten om ze weer naar buiten te krijgen. Trek daarom ook niet te hard. Laat je bekkenbodemspieren werken en geef tegen gas. Oefen dit elke dag een minuut of 15. Je zal zien dat dat meteen zijn vruchten gaat afwerpen. Je kan het steeds moeilijker maken door kleinere balletjes te gaan gebruiken.

 

Oefenen met vaginale kegels of vaginale ballen kan overal

Het leuke van de vaginale kegel of de vaginale balletjes is dat je ze altijd en overal kan gebruiken. Mocht jij al iets verder zijn in het versterken van de bekkenbodemspieren, houdt de balletjes of de kegel dan eens in tijdens de dagelijkse bezig heden. Bijvoorbeeld bij het koken, trap lopen, de was vouwen, de hond uitlaten, strijken of de ramen lappen. Voelt misschien raar maar dit is een enorme goede oefening. Jouw bekkenbodem moet namelijk goed kunnen aanspannen, ook als jouw aandacht aan iets anders is besteed. Ook kan je prima gebruik maken van de Kegelballen, Vaginale ballen en andere seks speeltjes/hulpmiddelen tijdens het sporten of andere bezigheden.

 

Probeer dat dus maar eens terwijl je Vicky uitlaat of met de buurvrouw in gesprek bent. Best spannend ook toch?

 

 

Sexspeeltjes tegen bekkenklachten. seksspeeltjes seks tegen bekkenpijn speeltjes bij bekkeninstabiliteite. seks vaginale kegels en vaginale ballen voor bekkeninstabiliteit

Sekspeeltjes als oplossing voor Urine incontinentie

Deze vaginale ballen en kegels kunnen jouw dus helpen om beter te leren ontspannen bij bijvoorbeeld vaginisme maar vaginale ballen en vaginale kegels kunnen ook gebruikt worden om jouw bekkenbodemspieren te versterken als deze verslapt of verzwakt zijn. Het versterken van jouw bekkenbodemspieren is namelijk noodzakelijk als jij van bekkenklachten als een verzakking, urine incontinentie of gevoelloze seks wilt afkomen. Bij een verzakking raad ik wel aan om ook even een professional te contacten. Denk aan een huis arts of gynaecoloog. Vagina ballen of kegels kunnen dus ook helpen bij urine incontinentie.

 

Mocht jij nu urine incontinentie ervaren start dan wel erg licht. Jouw bekkenbodemspieren zijn verzwakt en als je te zwaar begint kunnen deze bekkenbodemspieren beschadigd raken. Begin dus altijd met lichte smalle vaginale kegels of vaginale balletjes. Je kan altijd het gewicht en de grote aanpassen. Vaak zijn de vaginale speeltjes/hulpmiddelen ook in sets te verkrijgen. Hierdoor heb je de juiste afmeting en het juiste gewicht altijd in huis.

 

Bekkenbodemoefeningen met sekspeeltjes als de Ben Wa ballen, Dildo sets, Pleasure balls en de vaginale Kegel

Oké wat we nu dus weten is dat je samen met de juiste bekkenbodemoefeningen heel goed gebruik kan maken van de vaginale ballen, dildo sets en vaginale kegels. Maar wat doe je dan echt met deze sekspeeltjes? Je kan namelijk ook echt hele specifieke bekkenbodemoefeningen doen met deze vaginale ballen, dildo's en vaginale kegels. Laten we er even een aantal versterkende bekkenbodem oefeningen heel concreet bespreken. Deze oefeningen kan je zeker 3 a 4 keer per week herhalen en als je merkt dat het je makkelijk afgaat probeer dan eens de herhalingen te verhogen. 5x aanspannen wordt dan 10x aanspannen en 10x aanspannen kan weer opgeschaald worden naar 15x aanspannen. Naja je snapt het principe.

 

6 bekkenbodemoefeningen met Vaginale kegel of vaginale ballen 

 1. Op en neer zittend
  Tijdens deze bekkenbodemoefening neem je plaats op een stoel terwijl je de vaginale kegel of vaginale ballen hebt ingebracht. Zit met de bene gesloten. Goed recht op en de voeten stevig op de grond. Probeer de vaginale kegel of vaginale ballen eens heen en weer te bewegen door voor je gevoel de vagina in te trekken en weet te ontspannen. Doe dit 3x 5x, probeer het intrekken even 3 seconden vast te houden en neem na de iedere 5x even rust. Elk rust moment moet even lang of langer duren dan het aanspanningsmoment dus. 5x 3 seconden. Houdt dus minimaal 15 seconde rust.
 2. Grip zittend
  Nu blijf je in de zelfde houding zitten. We gaan nu proberen om de vaginale kegel of vaginale ballen eens goed fijn te knijpen. Span zo hard als mogelijk aan. Ze moeten stuk!! … Nee hoor dat is een geintje. Maar span ze wel zo hard als mogelijk aan. Probeer niet van zithouding te veranderen. Doe dit 2x 5x en elke aanspanning zo’n 4 seconde. Neem na de iedere 5x even rust. Elk rust moment moet even lang of langer duren dan het aanspanningsmoment dus. 5x 4 seconden. Houdt dus minimaal 20 seconde rust.
 3. Op en neer staand
  Nu ga je staan. Terwijl je de vaginale kegel of vaginale ballen hebt ingebracht. Sta recht op. Voeten op heup breedte en zet de knieën niet op slot maar buig licht. Rug recht en kijk naar voren.
  Probeer de vaginale kegel of vaginale ballen eens heen en weer te bewegen door voor je gevoel de vagina in te trekken en weet te ontspannen. Doe dit 3x 5x, probeer het intrekken even 3 seconden vast te houden en neem na de iedere 5x even rust. Elk rust moment moet even lang of langer duren dan het aanspanningsmoment dus. 5x 3 seconden. Houdt dus minimaal 15 seconde rust.
 4. Grip staand
  Ook nu blijf je op de zelfde manier staan als hierboven. Het fijn knijpen kan weer beginnen. Span zo hard als mogelijk aan. Probeer niet van houding te veranderen. Doe dit 2x 5x en elke aanspanning zo’n 4 seconde. Neem na de iedere 5x even rust. Elk rust moment moet even lang of langer duren dan het aanspanningsmoment dus. 5x 4 seconden. Houdt dus minimaal 20 seconde rust.
 5. Touwtje trek zittend
  We nemen weer plaats alleen nu op de rand van een stoel of je bed. Zit met de bene wat geopend. Goed recht op tegen de eventuele leuning aan en de voeten stevig op de grond. Breng de vaginale ballen of vaginale kegel in.
  Span vervolgens de bekkenbodemspieren aan zoals bij de oefening grip. Alleen nu maken we het wat lastiger. Je gaat langzaam en voorzichtig steeds meer kracht zetten bij het naar buiten trekken van de vaginale ballen of vaginale kegel. Niet te hard. Maar net genoeg dat je maximaal de bekkenbodem aanspant en de ballen binnen houdt. Houdt dit zo’n 5-10 seconde vol en voer dit 3 keer uit. Houdt tussen door pauze van een seconde of 20 a 30. Deze set kan je wederom makkelijk verzwaren door de secondes of herhalingen te verzwaren. Denk aan 10-15 seconde volhouden en 5 sets bijvoorbeeld. Stem wel je pauze hier ook op af.
 6. Touwtje trek staand
  Nu ga je weer staan. Dit terwijl je de vaginale kegel of vaginale ballen hebt ingebracht. Sta recht op. Voeten iets breder dan heup breedte en zet de knieën niet op slot maar buig licht. Rug recht en kijk naar voren. Span vervolgens de bekkenbodemspieren aan zoals bij de oefening grip of de zittende variant. Je gaat wederom langzaam en voorzichtig steeds meer kracht zetten bij het naar buiten trekken van de vaginale ballen of vaginale kegel. Niet te hard. Maar net genoeg dat je maximaal de bekkenbodem aanspant en de ballen binnen houdt. Houdt dit zo’n 5-10 seconde vol en voer dit 3 keer uit. Houdt tussen door pauze van een seconde of 20 a 30. Deze set kan je wederom makkelijk verzwaren door de secondes of herhalingen te verzwaren. Denk aan 10-15 seconde volhouden en 5 sets bijvoorbeeld. Stem wel je pauze hier ook op af.

 

Als je de oefeningen beheerst kan je de vaginale ballen of vaginale kegel inhouden tijdens allerlei dagelijkse bezigheden. Denk aan fietsen, traplopen, de hond uitlaten etc.

 

Conclusie

Met de Ben Wa balletjes, Dildo sets, Pleasure balls, vaginale balletjes of de vaginale kegels breng je een andere dimensie aan het versterken of leren ontspannen van jouw bekkenbodemspieren. Oefeningen zullen je al een heel eind op weg helpen. Maar de sekspeeltjes kunnen jouw op een fysieke manier bewuster leren worden. Toch ook fijn om naast alle te lezen informatie iets wat fysiekers te hebben. Wil jij dus afkomen van Urine incontinentie, Vaginisme, Gevoelloze Seks, Pijn tijdens de Seks, een Verzakking of wil je simpel weg de bekkenbodem spieren versterken dan is de combinatie tussen oefeningen en het gebruik van Pleasure Balls of vaginale kegels ideaal. Ga aan de slag en vecht voor jouw herstel. Want ook jij kan van jouw klachten af komen.

 

Verder handige tips over de vaginale ballen en vaginale kegels

Houdt de sekspeeltjes en hulpmiddelen goed schoon. Dit klinkt logisch maar wel echt essentieel. Je kan een speciale speeltjes reiniger aanschaffen maar een zachte/milde handzeep is ook prima. De speeltjes kunnen hard en grondig gereinigd worden want ze zijn vaak van een stevig materiaal gemaakt. Maak de vaginale ballen en vaginale kegels elke keer na gebruik goed schoon want anders loop je kans op een bacteriële infectie of een schimmel infectie. Dus poetsen is goed voor de poes!

 

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een verzwakte bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

 1. Versterkende bekkenbodemoefeningen: Deze versterkende oefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te trainen en dus te versterken. Dit is een trainingsmodule met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds zwaarder worden. Zo zorg jij voor een ijzersterke bekkenbodem en verhelp en voorkom jij bekkenklachten, bekkenpijn en andere bekkenproblemen. Ga nu direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Vaginale/anale oefen kegels: De vaginale of anale oefenkegels (ook wel vaginale ballen of Ben Wa ballen genoemd) zijn zeer goed te combineren met de versterkende bekkenbodemoefeningen van aanbeveling punt 1. De vaginale kegels verschillen in gewicht. Je kan na mate jouw herstel vordert de zwaarte van de kegels aanpassen. Zo blijven de bekkenbodemoefeningen uitdagend en werk jij aan een sterke bekkenbodem. Ga direct naar het overzicht van vaginale en anale oefen kegels die ik jou kan aanraden.
Lees meer »

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een overactieve en te strakke bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het ontspannen van jouw bekkenbodem:

 

 1. Ontspannende bekkenbodemoefeningen: Deze ontspannende bekkenbodemoefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te leren ontspannen en weer onder controle te krijgen. Dit is een oefen module met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds wat lastiger worden. Zo zorg jij voor een bekkenbodem die jij onder controle hebt en die jij goed kan ontspannen. Leer de bekkenbodem ontspannen als jij bijvoorbeeld last hebt van vaginisme, vulvitis, obstipatie, moeilijk kunnen plassen of bij verschillende vormen van overloop incontinentie. Ga direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Dildo set met verschillende mate dildo’s: Bij een overactieve en te strakke bekkenbodem kan je last hebben van een te strakke vagina. Hierdoor kan seks pijnlijk zijn en ook het inbrengen van een vinger of tampon al voor pijn zorgen. Leer dan samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen van punt 1 de bekkenbodem ontspannen. Gebruik een dildo set waarbij je de dildo grote en dikte zelf kan aanpassen. Start met de kleinste en breid dit uit als je klaar bent voor een maatje groter. Ga direct naar de 5-delige dildo set om de set eens te bekijken. Ook kan je direct naar de 3-delige dildo set gaan. Deze is iets voordeliger dan de 5-delige. Toch kan je de 5-delige set over een langere periode gebruiken. En het is ook fijn om eerst met de kleinste dildo te starten. De set van Segretoys is daarom ook erg aan te raden. 
 3. Zitbal: Heb jij pijn tijdens het zitten door een overactieve bekkenbodem dan kan een zitbal zorgen voor wat extra zitcomfort. Ook kan je op een zitbal goed de ontspannende bekkenbodemoefeningen uitvoeren. Ga direct naar de verschillende zitballen en bekijk de zitballen die ik voor jou heb getest.
Lees meer »

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.