Seks met een gespannen of zwakke bekkenbodem

bekkenbodem en seks pijn klachten vrijen bekkenpijn en liefde

De bekkenbodem heeft een cruciale rol voor het hebben van klacht vrije seks. De bekkenbodem kan verzakt raken maar ook overbelast zijn. De overtollige of afwezige spanning van de bekkenbodemspieren hebben direct invloed op de seks. De 4 gevolgen van een verzwakte of te gespannen bekkenbodem tijdens de seks zijn:

 1. Minder gevoel tijdens de seks of het vrijen.
 2. Pijn bij het naar binnen brengen van een vinger, penis of dildo.
 3. Pijn tijdens de seks met een penis. Een schurend en pijnlijk gevoel.
 4. Urine verlies bij de seks of tijdens het krijgen van een orgasme.

Seks is een belangrijk onderdeel in bijvoorbeeld een relatie. En ook tijdens de zwangerschap kan seks verbindend werken. Toch is het hebben van fijne seks niet altijd van zelfsprekend. De bekkenbodem moet in goede gezondheid zijn als jij wilt kunnen ontspannen en kan genieten. De bekkenbodem heeft alles te maken met een ontspannen en fijne vrij partij.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Voordat we ons meteen op de seks duiken wil ik je eerst uitleggen wat er lichamelijk allemaal komt kijken bij een fijn seksleven. Jouw bekken en de bekkenbodem heeft daar het meeste invloed op. Ik zal eerst dieper ingaan op het bekken en de bekkenbodem voordat we gaan kijken naar de seksuele klachten zelf.

 

Dit is het bekken

Het bekken is misschien wel een van de meest gecompliceerde gebieden in ons lichaam. We maken allemaal veelvuldig gebruik van onze bekken omgeving en er gebeurt een hoop. Zo zijn er vele spieren, botten en pezen te vinden die jouw bekken stevig en stabiel houden. In het bekken vind je weer enorm veel organen terug. Denk aan jouw darmen, blaas, penis/vagina, baarmoeder/prostaat en de anus. Bij het bekken voel je zelf al de botten zitten. Voel maar eens. Het is aan beide zijde de randen van je heupen zo gezegd. Voel maar eens waar ze naar toe lopen. Dit bot deel beschermd jouw organen en vormt aan beide kant een kom waar jou bovenbeen kop in hecht. Kijk eens hier voor meer informatie over het bekken.


Dit zijn de bekkenbodemspieren

In het bekken vindt je spieren. En een hele hoop. De belangrijkste spiergroepen zijn de buikspieren, lage rugspieren en de bekkenbodemspieren. Alle staan ze in dienst van jouw bekken en de werking ervan. De buik en rug spieren weet je wel te vinden. Maar waar vind je de bekkenbodemspieren? Denk even aan je bekken bot als een oud koffiezet apparaat. Jouw bekken bot is de behuizing waar je de koffiefilter inlegt. En de bekkenbodemspieren zijn dan de koffiefilter. Als een soort trechter vormige spiergroep ligt deze aan de binnen kant van jouw bekken bot. Deze bekkenbodemspieren zijn dan ook verantwoordelijk voor stabiliteit in het bekken maar vooral ook voor het goed functioneren tijdens een aantal belangrijke handelingen. Wil jij meer weten over de bekkenbodemspieren lees dan mijn artikel over de bekkenbodemspieren.

 

De bekkenbodem openingen

In de bekkenbodemspieren zitten een aantal openingen. De vagina, plasbuis en de anus. En deze worden mooi afgesloten wanneer dat nodig is. Veelal gebeurt dit geheel onbewust. Maar je kan de bekkenbodemspieren zelf ook aanspannen. Trek maar eens de anus in alsof je een enorme drol wilt inhouden. Of probeer je plas maar eens op te houden. Dat zijn de bekkenbodemspieren. Verder hebben de bekkenbodemspieren nog 1 belangrijke rol. Druk opvangen die in de buik ontstaat. Buikdruk drukt naar beneden toe en dus op jou bekkenbodem. Er zijn verschillende momenten wanneer de buikdruk verhoogt. Als je lacht, niest, kucht of hoest bijvoorbeeld. Wanneer jij een gezond bekkenbodem hebt zal deze zonder problemen deze extra druk opvangen maar wanneer jouw bekkenbodem iets minder fit of verzwakt is kan deze druk te veel worden en kan een van de openingen niet goed dicht blijven. Zo kan je bijvoorbeeld urine of ontlasting verliezen.


De functie van het bekken en de bekkenbodem

De bekken en het bekkenbodem heeft de volgende hoofd taken en functies:

 • De bekkenbodem heeft openingen voor de anus, plasbuis en/of vagina.
 • De bekkenbodemspier sluit de openingen zelf af.
 • De bekkenbodem geeft stabiliteit en steun van binnen uit.
 • De bekkenbodem zorgt dat de organen blijven waar ze moeten zitten.
 • De bekkenbodem zorgt ervoor dat de urine en ontlasting binnen blijft.
 • De bekkenbodem zorgt ervoor dat je kunt plassen en poepen wanneer jij wilt.
 • De bekkenbodem zorgt dat je op een fijne ontspannen manier seks kan hebben.
 • Het bekkenbot beschermd jouw organen.

Nu hebben we een beetje een beeld welke functie jou bekken en bekkenbodem hebben. Een hele hoop he. Laten we er een aantal uit halen en wat dieper ingaan op een aantal cruciale functies.De cruciale functie van de bekkenbodem

We weten nu dat de bekkenbodemspieren een laag spieren zijn die in het bekken liggen. Deze sluiten als een soort trechter of ook misschien wel als een soort hangmat het bekken af. In de bekkenbodem zitten een aantal openingen. Doordat de bekkenbodemspieren altijd een beetje aangespannen zijn, zijn deze openingen onbewust goed afgesloten. Hierdoor blijft jouw urine en ontlasting netjes binnen. Toch zijn de bekkenbodem spieren niet alleen belangrijk bij plassen en poepen. Ook bij de seks spelen ze een belangrijke rol.

 

De bekkenbodemspieren en plassen

De blaas is de opslag van urine in het lichaam. De blaas bevind zich in het bekken en word omringd door spieren. Spieren die de blaas kunnen legen maar ook spieren die de blaas op de plek houden. Als de blaas vol is zal er een zenuw een signaaltje naar je hoofd sturen. Hierdoor weet jij dat je moet gaan plassen. De plasbuis zit aan de blaas vast en word afgesloten door een kringspier. Op het moment dat jij op de wc zit en je wilt gaan plassen zal je, in tegen stelling dan je misschien denkt, de spieren in de bekkenbodem en dus de kringspier ontspannen. Veel mensen denken dat je door aan te spannen van je spieren plast maar dit is juist niet waar. Door aanspannen verklein je de plas opening. Je straal zal ook verkleinen maar harder worden.

Even een beeldend voorbeeld: Denk maar even aan een ballon. Als je een ballon leeg laat lopen en hem laat voor wat het is loopt hij snel leeg maar als jij het tuitje klein maakt kan er veel minder lucht ontsnappen. Je hoort een hoge toon bij het leeg lopen van de ballon omdat er een hoop lucht langs een kleine uitweg schiet. Dit is het zelfde met plassen. Kracht zetten lijkt te helpen maar dit is absoluut niet zo. 

 

Mocht jij nu veel meer willen weten over hoe je op de juiste manier kan plassen, dan heb ik een artikel voor jou geschreven met alle adviezen en tips over jou toiletgedrag. Neem daar eens een kijkje door op het blauw woord te klikken. En op de site heb ik ook nog meer interessante artikelen voor je staan.

 

De bekkenbodemspieren en poepen

De darmen zijn een meters lang orgaan dat zich bevind in jou bekken. De dikke darm, dunne darm maar ook de endeldarm. De endeldarm is het laatste gedeelte van de darm waar de ontlating word opgeslagen voordat het jou lichaam verlaat. Als deze endeldarm vol raakt zal jij het gevoel krijgen dat je moet poepen. De bekkenbodem spieren houden de anus dicht doormiddel van een onbewuste spier aanspanning. Als jij dan op de wc zit en jou bekkenbodem spieren en ook de anus (wat een kringspier is net zoals als bij de plasbuis) ontspant komt er ontlasting van de endeldarm langs de anus naar buiten.

Zet dus geen kracht als je moet poepen. Ook al komt het er niet 1,2,3 van zelf uit. De bekkenbodemspieren moeten ontspannen om jou ontlasting naar buiten te krijgen en als je extra spanning zet word het alleen maar moeilijker.

Mocht jij nu veel meer willen weten over de juiste manier van poepen dan heb ik een artikel voor jou geschreven met alle adviezen en tips over jou toiletgedrag. Neem daar eens een kijkje door op het blauw woord te klikken. En op de site heb ik ook nog meer interessante artikelen voor je staan.

 

Genoeg over ontlastingen en uitwerpselen. Laten we ons eens focussen op Seks.

 

De bekkenbodemspieren en seks

De bekkenbodemspieren spelen een grote rol als het gaat over vrijen of het hebben van seks. Jouw bekkenbodem moet goed kunnen ontspannen om te kunnen genieten van seks. Bij zowel mannen als vrouwen is de doorbloeding van de vagina als de penis erg belangrijk. Te slappe bekkenbodemspieren maar ook te overactieve bekkenbodemspieren kunnen een probleem vormen voor jouw seksuele ervaringen. Ik zal in dit artikel kort wat over de effecten van bekkenklachten en seks vertellen. Mocht jij meer geïnteresseerd zijn in diepgaandere informatie dan adviseer ik je om ook nog eens op de site te kijken na dit artikel ik heb artikelen gespecialiseerd op vrouwen en seksuele klachten door bekkenproblemen, mannen en seksuele klachten door bekkenproblemen, seksuele klachten met overactieve bekkenbodemspieren, seksuele klachten met slappe bekkenbodemspieren, seks standjes met bekkenklachten, seks standjes tijdens een zwangerschap en nog heel veel meer tips en adviezen over seks. Klik eens op de blauwe woorden als je daar behoefte aan hebt of kijk eens op de site.

 

4 veel voorkomende bekkenbodem problemen tijdens de seks

Als jij problemen met seks ervaart kan het zo zijn dat jou bekkenbodemspieren de oorzaak zijn van jouw bekkenklachten. Er kunnen ook andere oorzaken zijn hoor maar laten we even kijken wat de meest voorkomende problemen zijn en wat we er mee kunnen.

De 4 meest voorkomende problemen tijdens de seks als jou bekkenbodem de oorzaak is:

 1. Minder gevoel tijdens de seks of het vrijen.
 2. Pijn bij het naar binnen brengen van een vinger, penis of dildo.
 3. Pijn tijdens de seks met een penis. Een schurend en pijnlijk gevoel.
 4. Urine verlies bij de seks of tijdens het krijgen van een orgasme.

Er zijn veel oorzaken bekend als het gaat over bekken klachten en seksualiteit.


Mocht jij een nare ervaring hebben op het gebied van seks dan kan dat ook effect hebben op jou spierspanning in jou bekkenbodem. Je gaat al gespannen de seks in en word misschien herinnert aan een eerdere nare ervaring. Net zoals hierboven zal je dan met nog meer spanning de vrij partij ingaan.

 

Te gespannen of overactieve bekkenbodemspieren en seks

Als jij een te strak, te aangespannen en te overactief bekkenbodem hebt kan er moeilijk goed bloed naar de vagina of penis toe stromen. Verder is het moeilijk om iets in de vagina te brengen en er kan te veel wrijving in en rondom de vagina ontstaan. Vaginisme en vulvitis zijn mogelijke gevolgen van een te strakke bekkenbodem. Bij mannen zorgt dat ervoor dat de zwel lichamen in de penis niet goed vol lopen met bloed. Het in stand houden van of het überhaupt krijgen van een erectie word dan een probleem.

 

Bij een gespannen bekkenbodem doet het pijn als jij iets wilt inbrengen in de vagina en je bent ook niet vochtig genoeg door de verslechterde doorbloeding. Bloed kan dan niet goed naar de vagina toe stromen en de vagina word dus niet goed vochtig. Het plezier in seks neemt nu ook vaak af. Ook de angst voor seks kan toenemen. Je kan je wel voorstellen dat als de vorige keer pijn deed je nu met nog meer spanning de volgende vrij partij ingaat. En door die extra spanning doet het nog meer pijn. Een pijnlijk cirkeltje waar je dus in terecht komt.


Penetratie bij een te gespannen bekkenbodem

Penetratie met pijnklachten: Als jouw bekkenbodemspieren te strak staan kan een penetratie schurend aanvoelen en dus erg onprettig (dyspareunie). Zelfs het inbrengen van een tampon of vinger is soms erg vervelend.

Penetratie geheel onmogelijk: Soms is jouw bekkenbodem zo gespannen dat penetratie in zijn geheel al onmogelijk is (vaginisme). Ook kan het gedurende de vrij partij erger worden en wordt penetratie vanzelf onmogelijk.

Nare ervaringen of trauma’s kunnen ook zorgen voor een overactieve en te gespannen vagina.

 

Jonge vrouwen en een gespannen bekkenbodem en vagina

Jonge vrouwen hebben vaak last van een te gespannen bekkenbodem. Het vermogen om goed te kunnen ontspannen is hierin de oorzaak. Dit komt vaak door een wat negatiever gevoel over hun bekkengebied, vagina of onder lichaam. Onzekerheid maar ook onwetendheid speelt hierbij een grote rol. Wat ik uit ervaring merk is dat meiden met een islamitische of allochtonen achtergrond (Marokkaanse of Turkse meiden bijvoorbeeld) vaker last hebben van een overactieve bekkenbodem dan de autochtonen meiden. Dit komt waarschijnlijk door de culturele druk die er op seks word gelegd. De plichten van de vrouw en de seks rondom het huwelijk. Het huwelijk laat de spanning enorm stijgen rondom seks. Hierdoor kan jij je misschien niet goed ontspannen en voel je de druk om te presteren. Deze groep heeft ook een verhoogde kans op het ontwikkelen van vaginisme en/of vulvitis. Daar heb ik een hoop informatie over voor je verzameld in een ander artikel. Klik maar eens op de woorden.

 

Oorzaken voor een te gespannen bekkenbodem


Een bekkenbodem wordt niet van zelf overbelast, te gespannen of overactief. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een te gespannen bekkenbodem.


11 oorzaken van een gespannen bekkenbodem:

 1. Overbelasting. Te lang achter elkaar zwaar tillen. Ook kan chronisch hoesten de bekkenbodem overbelasten en te gespannen raken.
 2. Overgewicht. Door de continue belasting van het boven lichaam op het bekken spannen de bekkenbodemspieren continue aan en raken overbelast.
 3. Spier problemen in de onderbuik of onderrug. Ook de heupen of zelfs rondom het SI gewricht of stuitje.
 4. Darm problemen. Darm ziektes of tijdelijke problemen als obstipatie.
 5. Ziekte of misschien wel een blaasontsteking.
 6. Eierstok die wellicht gekanteld is. Kan extreem veel bekkenpijn veroorzaken in de onderbuik. Pijn aanvallen zijn hierbij zeer bekend. Ga direct naar het ziekenhuis en ga niet weg voordat ze dit onderzocht hebben.
 7. Psychische of lichamelijke trauma’s. Misschien heb jij wel problemen met opgewonden raken. Helemaal niet raar. Het kan namelijk zijn dat je een nare ervaring al hebt opgedaan. Een trauma op seksueel gebied kan voor een gespannen vagina en bekkenbodem zorgen. Denk aan een aanranding of zelfs een verkrachting.
 8. Angst of stress. De wil om te presteren kan voor extra spanning zorgen.
 9. Medicatie gebruik.
 10. Levensstijl. Gezondheid is belangrijk en houdt jouw bekkenbodem ook gezond.
 11. Toch zijn er ook gevallen waarbij je een te gespannen bekkengebied hebt na een operatie of infectie. Ook kan het zijn dat de oorzaak niet helemaal bekend is of dat het misschien psychisch is. Alle oorzaken vragen wel even om een professional. Dus neem even contact op met de huisarts.

 

Het is dus niet zo makkelijk om 1 oorzaak aan te wijzen. Maar hopelijk heb je nu enorm veel kennis opgedaan. Ga naar een specialist als je er zelf niet uitkomt en schaam je niet. Je bent zeker niet de enige! 

 

 

Te slappe of zwakke bekkenbodemspieren en seks

Bij te slappe, zwakke of verzwakte bekkenbodespieren kunnen een aantal problemen ontstaan op het gebied van seks. Zo kan bij de vrouw de seks gevoelloos aanvoelen, Organen kunnen na een verzakking voelbaar zijn in de vagina, Urine of ontlasting incontinentie kan voorkomen en bij mannen kan een erectie moeilijk tot stand komen of moeilijk vast worden gehouden. Het bloed loopt wel naar de penis toe maar de penis en de zwellichamen worden door de bekkenbodemspieren niet afgesloten. Het bloed kan dus weer terug lopen en de erectie neemt af.

Een zwakke bekkenbodem kan voor een gevoelloze seks avond zorgen. Als jij en je partner niks voelen is er natuurlijk ook niks aan. Ook is urine verlies tijdens de seks een mogelijkheid bij een verzwakte bekkenbodem.

 

Er zijn 4 hoofdoorzaken bekend voor een zwakke bekkenbodem die ik even met je doorneem.

4 oorzaken van een verzwakte bekkenbodem:

Oorzaak 1: Een zwangerschap of bevalling.
Er gebeurt tijdens de zwangerschap van alles. En al helemaal in en rondom het bekken. De banden worden vrij snel al losser om de baby straks tijdens de bevalling door het bekken naar buiten te kunnen duwen. En als dat gebeurt en je bent dus aan het vaginaal bevallen zullen de banden en spieren in het bekken nog verder opgerekt worden. En misschien zelfs wel beschadigen. Het kan dus zijn dat je tijdelijk maar ook blijvende schade oploopt door de zwangerschap en/of bevalling.

 

Oorzaak 2: De Leeftijd.
Hoe ouder je word des te meer alles gaat hangen. Tenminste dat hoor je natuurlijk wel eens. Dat klopt ook wel en beetje. Spieren worden nu eenmaal slapper en dus kunnen ook jou bekkenspieren verslappen. Helemaal na de overgang kan je hier last van hebben. De vrouwelijke hormonen in het lichaam worden minder en veel vrouwen gebruiken de bekkenbodem spieren steeds minder. Mocht je nu bekkenklachten ervaren neem het niet voor lief. Ook al ben je op een wat hogere leeftijd. Klachten zijn er om verholpen te worden. En het kan zeker!

Oorzaak 3: Overgewicht en zwaar lichamelijke belasting.
Mocht jij altijd al last hebben van overgewicht dan is dit een enorme belasting op jouw lichaam. Spieren rekken op en verslappen vaak door inactiviteit en druk. Ook als jij zwaar lichamelijk werk hebt gedaan of jouw lichaam altijd zwaar belast kan je een verslapping krijgen. De druk op de bekkenbodem is dan namelijk hoger. Ook chronisch hoesten of overmatig persen kan jou bekkenbodem aantasten.

 

Oorzaak 4: Zwak bindweefsel door een aangeboren afwijking.
Wat ook kan is dat je misschien wel kampt met een aangeboren afwijking van jou spieren of bindweefsel waardoor jou bekkenbodemspieren zijn aangetast. Heb je bijvoorbeeld ook wel eens een liesbreuk of veel spataderen dan kan het wijzen op een probleem met jou bindweefsel. Contact de huisarts eens als je tijd hebt.

 

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een verzwakte bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

 1. Versterkende bekkenbodemoefeningen: Deze versterkende oefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te trainen en dus te versterken. Dit is een trainingsmodule met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds zwaarder worden. Zo zorg jij voor een ijzersterke bekkenbodem en verhelp en voorkom jij bekkenklachten, bekkenpijn en andere bekkenproblemen. Ga nu direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Vaginale/anale oefen kegels: De vaginale of anale oefenkegels (ook wel vaginale ballen of Ben Wa ballen genoemd) zijn zeer goed te combineren met de versterkende bekkenbodemoefeningen van aanbeveling punt 1. De vaginale kegels verschillen in gewicht. Je kan na mate jouw herstel vordert de zwaarte van de kegels aanpassen. Zo blijven de bekkenbodemoefeningen uitdagend en werk jij aan een sterke bekkenbodem. Ga direct naar het overzicht van vaginale en anale oefen kegels die ik jou kan aanraden.
Lees meer »

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een overactieve en te strakke bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het ontspannen van jouw bekkenbodem:

 

 1. Ontspannende bekkenbodemoefeningen: Deze ontspannende bekkenbodemoefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te leren ontspannen en weer onder controle te krijgen. Dit is een oefen module met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds wat lastiger worden. Zo zorg jij voor een bekkenbodem die jij onder controle hebt en die jij goed kan ontspannen. Leer de bekkenbodem ontspannen als jij bijvoorbeeld last hebt van vaginisme, vulvitis, obstipatie, moeilijk kunnen plassen of bij verschillende vormen van overloop incontinentie. Ga direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Dildo set met verschillende mate dildo’s: Bij een overactieve en te strakke bekkenbodem kan je last hebben van een te strakke vagina. Hierdoor kan seks pijnlijk zijn en ook het inbrengen van een vinger of tampon al voor pijn zorgen. Leer dan samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen van punt 1 de bekkenbodem ontspannen. Gebruik een dildo set waarbij je de dildo grote en dikte zelf kan aanpassen. Start met de kleinste en breid dit uit als je klaar bent voor een maatje groter. Ga direct naar de 5-delige dildo set om de set eens te bekijken. Ook kan je direct naar de 3-delige dildo set gaan. Deze is iets voordeliger dan de 5-delige. Toch kan je de 5-delige set over een langere periode gebruiken. En het is ook fijn om eerst met de kleinste dildo te starten. De set van Segretoys is daarom ook erg aan te raden. 
 3. Zitbal: Heb jij pijn tijdens het zitten door een overactieve bekkenbodem dan kan een zitbal zorgen voor wat extra zitcomfort. Ook kan je op een zitbal goed de ontspannende bekkenbodemoefeningen uitvoeren. Ga direct naar de verschillende zitballen en bekijk de zitballen die ik voor jou heb getest.
Lees meer »

Doen tegen bekkenbodem problemen tijdens de seks

Wees gerust er is een hoop te doen aan jou seksuele klachten. Ik zal een paar oplossingen voor je opsommen. Het is altijd aan te raden om een specialist op te zoeken. Ook heb ik oefeningen voor je paraat staan.

 

5 oplossingen voor seks met een gespannen of slappe bekkenbodem:

Oplossing 1: Hormonen.
De huisarts, seksuoloog of gynaecoloog kan jou oestrogeen voorschrijven als jij last hebt van een overactieve vagina of bekken. Hierdoor zal de vagina makkelijker vochtig worden.

Oplossing 2: Een bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut.
Een bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut is een specialist die jou kan helpen. Of het nu gaat om een te overactieve bekkenbodem of te slappe bekkenbodem de bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut heeft de geschikte bekkenbodemoefeningen voor jou paraat staan en heeft advies voor jou opmaat. Een bekkenfysiotherapeut of bekkenoefentherapeut is een door geleerde en dus gespecialiseerde bekken therapeut. Hier zit je dus wel goed.

Oplossing 3: Een seksuoloog voor jou en misschien ook wel je partner.
Bij een seksuoloog kun je samen op zoek gaan naar de oplossing. Hij of zij zal jou en als je wilt ook je partner handige tips en adviezen mee geven op het gebied van seks. Ook een ideale gesprekspartner dus.

 

Oplossing 4: Een psycholoog voor je brein.

Misschien zit de oorzaak van jouw seksuele probleem veel dieper dan je zelf denkt of weet. Of misschien weet je het wel al. Het is altijd goed als dit het geval is om eens met een psycholoog een gesprek aan te gaan. Deze kan met jou opzoek gaan naar de oplossing. Praten helpt!

 

Oplossing 5: Oefenen baart kunst.
Mijn wetenschappelijke ontspanningsoefeningen of de spierversterkende oefeningen kunnen jouw helpen. Ga met de oefeningen voor jouw bekkenbodem aan de slag en kom van jouw bekkenklachten af. Naast het toepassen van deze bekkenbodemoefeningen is het goed om de oefeningen te combineren met een dildo set. Kijk bijvoorbeeld eens bij de goed beoordeelde set van Segretoys. Begin met de aangegeven oefeningen om alvast met een voorsprong jouw behandelingen in te gaan.


Je kan dus een hoop dingen oplopen door de verschillende fases in je leven. Het kan dus naast dat je een overactief bekken en een te gespannen vagina hebt ook zo zijn dat de bekkenbodemspieren verzwakt zijn. Als deze spieren te slap zijn kan jij klachten verwachten als eerder besproken. Denk aan incontinentie van urine of ontlasting of beide tegelijk, een verzakking van een orgaan als de darmen, blaas of misschien wel baarmoeder. De organen zitten niet meer stak gespannen in het bekken maar komen aan lossere kabels te hangen en kunnen dus van hun plaats af komen.

Hierdoor ontstaat een verzakking bijvoorbeeld. Als je daar meer over wilt weten klik dan eens op het blauwe woord. Vaak gaat een verzakking gepaard met een zeurderig gevoel in de onderrug of onderbuik. Je kan soms zelfs de verzakking in de vagina voelen. Mocht dit zo zijn zoek dan een specialist op.

 

Taboe rondom bekkenpijn en de bekkenbodem

Er zijn meer mensen dan je denkt met bekkenklachten. Bekkenpijn en bekkenklachten komen namelijk erg veel voor. Toch vinden veel mensen het vervelend om er over te praten. Er heerst een zo gezegd taboe op. Veel mensen met bekkenklachten nemen de klachten en bekkenpijn ook voor lief. Maar dit is helemaal niet nodig. Heel veel bekkenklachten zijn zeer goed te verhelpen! Als je aan veel voorkomende klachten denkt, kan je denken aan urine of ontlasting incontinentie, verzakkingsklachten van verschillende organen, seksuele pijn/klachten of problemen, een te slappe bekkenbodem, een overactief en dus te sterk bekkenbodem (zo kan je bijvoorbeeld vaginisme of vulvitis ontwikkelen) en eventuele bekkenpijn. Laten we zo meteen eens wat meer inzoomen op de seksuele klachten. Mocht jij geïnteresseerd zijn in andere informatie. Klik dan eens op de blauwe woorden. Je kan ook eens verder op de site kijken, er staat een hoop voor je klaar!

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.