Sekstips bij vaginisme en vulvitis. Seksstandjes bij vaginisme en vulvitis. Seks hulpmiddelen bij vaginisme en vulvitis

De belangrijkste seks tip bij vaginisme is dat je goed moet ontspannen en jezelf niet moet pushen. Probeer het rustig aan te doen en gebruik glijmiddel om je wanden niet te beschadigen. Heb pas seks als je echt opgewonden bent, zodat de binnenkant van je vagina goed nat is om de piemel gemakkelijk en pijnloos naar binnen krijg. Pijn in je intieme part, zoals bij de vagina verpest vaak je drang voor seks. Maar in dit artikel vertellen we je een aantal seks tips bij vaginisme, zodat je alsnog genietend kan vrijen.

 

Wat is vaginisme?

Bij vaginisme spannen de spieren rondom je vagina zich aan wanneer je seks hebt of wanneer je een tampon probeert naar binnen te brengen. Je bekkenbodemspieren rond je vagina zijn zeer sterk, het kan daardoor voelen alsof je vagina op slot zit. Als het je niet lukt om je vinger of een tampon naar binnen te werken, hoe doe je dat dan tijdens seks met vaginisme? Het kan extreem pijnlijk zijn als je toch seks hebt. Gelukkig kan je vaginisme gewoon behandelen.

 

Vormen van vaginisme

Je hebt twee vormen van vaginisme. De ene heet de primaire vaginisme en de andere heet het secundaire vaginisme. Bij primaire vaginisme is het probleem er altijd al geweest. Bij het secundaire vaginisme is het probleem later ontstaan. Dit kan ontstaan tijdens seks als het te pijnlijk was of als je meerdere keren negatieve gemeenschap had met je partner. Vaak voelt je vagina droog aan en door het goed in te smeren met zalf, blijft het vochtig en kan je genieten van seks.

 

Hoe behandel je vaginisme?

Je kan vaginisme behandelen door een seksuoloog te bezoeken of een bekkenfysiotherapeut. Zelf kan je ook wat doen om je te helpen ontspannen. Door bekkenbodemspierenoefeningen te doen, help de bekken te proberen ontspannen. Op die manier krijg je weer controle over je lichaam.

 

Tijdens de behandeling leer je naast oefeningen ook je angst voor pijn te overwinnen. Vaak met vaginisme ben je bang de penis in je vagina te laten gaan. Door de behandelingen leer je de angst voor pijn te overwinnen. Vaak begin je met bekkenbodemspieroefeningen en daarna leer je wattenstaafjes te gebruiken bij jezelf. Doet het geen pijn meer? Dan kan je een vinger gebruiken of een grotere staaf. Je kan steeds groter gaan totdat je geen pijn meer voelt en je weer prettig seks bij vaginisme kan hebben.

 

Oplossingen voor vaginisme die jezelf kan doen

Je hebt bepaalde oplossingen voor vaginisme die je zelf kan doen, bijvoorbeeld neem een lekker warm bad. Je kan ook groeiende seksspeeltjes gebruiken, begin bij hele dunne dildo’s en ga steeds groter (of gebruik kegels) om te proberen. Door te ontspannen voel je de pijn minder snel en krijg je minder stress. De pijn is lichamelijk vervelend, maar het kan mentaal ook vervelend zijn voor je. Je wordt er namelijk ongemakkelijk van en je bent bang voor seks. Om dat te voorkomen, moet je ontspannen. Neem naast een warm bad ook een massage. Door te relaxen voel je, je gemakkelijker en spannen de wanen in je vagina niet aan. Maar vaak komt vaginisme door trauma’s dus probeer er over te praten. Het klinkt ongemakkelijk, maar het helpt je wel van binnen en buiten. Praat met een seksuoloog of psycholoog over je problemen.

 

Seks tips bij vaginisme:

 1. Gebruik glijmiddel bij seks met vaginisme
 2. Zorg voor voldoende opwinding bij seks met vaginisme
 3. Warme douche voor seks met vaginisme
 4. Rustig aan doen bij seks met vaginisme
 5. Gebruik een codewoord tijdens seks met vaginisme
 6. Andere seksstandjes bij seks met vaginisme
 7. Probeer er over te praten
 8. Gebruik een zalf bij seks met vaginisme

 

 

Seks tips bij vaginisme

 

 1. Tip 1: Gebruik glijmiddel bij seks met vaginisme
  Glijmiddel bij seks met vaginisme helpt om de penis of je vinger soepeler je vagina binnen te gaan. Hierdoor heb je minder pijn en beschadig je de wanden niet. Als je opgewonden genoeg bent, dan ben je al natter en heb je misschien minder glijmiddel nodig. Durf je het nog niet aan met je eigen vocht, gebruik dan glijmiddel.
 2. Tip 2: Zorg voor voldoende opwinding bij seks met vaginisme
  Door goed opgewonden te zijn, maak je vaginale vocht aan. Dit helpt om de penis zonder pijn binnen te laten komen. Probeer uit te vinden wat voor jou het beste is en probeer nieuwe dingen uit om te kijken wat prettig voor je voelt en geen pijn doet.
 3. Tip 3: Neem een warme douche voor seks met vaginisme
  Voordat je seks hebt met elkaar, neem een warme douche of een warm bed. Het helpt je te ontspannen. Door te relaxen, ben je minder stressing. Dit voorkomt (extra) pijn tijdens seks met vaginisme.
 4. Tip 4: Rustig aan doen bij seks met vaginisme
  Neem je tijd. Ga niet haasten en maak het niet ongemakkelijk voor jezelf. Je moet ervan genieten en het kan nogal pijn doen. Dus probeer het zachtjes aan te doen, stap voor stap. Hoe langzamer je begint, hoe meer je vagina kan wennen, hoe makkelijker het wordt. Je moet denken aan de eerste keer dat je seks hebt. Toen moest je het ook voorzichtig doen en goed zorgen dat het soepeler gaat, zo is het bij vaginisme ook.
 5. Tip 5: Gebruik een codewoord tijdens seks
  Sommige mensen kennen dit misschien al en gebruiken het al, maar een codewoord is een handig idee. Om een codewoord te gebruiken, kan je, je partner vertellen wanneer het te veel pijn doet, bijvoorbeeld:

  Codewoord= Oranje

  Je bent bezig met elkaar en het begint niet prettig te voelen, dan zeg je ‘Oranje’ en dan weet je partner dat hij moet stoppen, zodat je even kan ademen en kan je kijken of je het nog een keer wilt proberen

 6. Tip 6: Andere seksstandjes bij seks met vaginisme
  In plaats van de gewone standjes die je normaal doet, probeer andere standjes uit om minder last te hebben in je vagina. 1 van de standjes die je kan uitproberen is jij bovenop. Hiermee kan je het ritme zelf bepalen en als het pijn doet kan je stoppen.

 7. Tip 7: Probeer er over te praten
  Door te praten met je partner, weet je partner dat hij het rustig aan moet doen. Je kan ook praten met een dokter die je een soort zalfje kan geven om de pijn te verzachten.

 8. Tip 8: Gebruik een zalf bij seks met vaginisme
  Je kan ook bij een drogist een beschermende zalf kopen voor de vagina om je vagina te beschermen en te zorgen dat je vagina minder droog is. Zo is het niet pijnlijk voor je vagina tijdens seks. De zalf heet Vagisan beschermende zalf. Je hebt ook een speciaal douche product tegen vaginisme voor je vagina die je bij de drogist kan vinden en die kan je gebruiken als je gaat douchen. Dat heet Vaginale Lactacyd.

4 Hulpmiddelen bij vaginisme

Hieronder staan een paar hulpmiddelen om te helpen tegen vaginisme. Combineer deze hulpmiddelen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen voor vrouwen en een goed glijmiddel. Werk direct aan jouw herstel en combineer vandaag nog de verschillende producten met de ontspannende bekkenbodemoefeningen. Laten we de hulpmiddelen door nemen die ik jou kan aanbevelen:

 

1. Vaginale dildo set 3 stuks van verschillende grote

Vaginale dildo sets met verschillende maten dildo's helpen tegen vaginisme. Je kan met deze set dildo's, klein beginnen en naar mate het steeds beter lukt om de kleinere dildo in te brengen kan je over stappen naar een grotere dildo. Klik op de afbeelding van de dildo's of op de blauwe woorden om vandaag nog deze set aan te schaffen. Forceer het inbrengen niet en combineer het inbrengen van de dildo met glijmiddel en de ontspannende bekkenbodemoefeningen

 2. Segretoys Vaginale dildo set 5 stuks van verschillende grote

Als het al pijnlijk is om jouw vinger in de vagina in te brengen dan is deze super uitgebreide set meer geschikt voor jou. Dit is een mooie uitgebreide set waarmee jij direct aan de slag kan. De kleinste dildo is een prima begin dildo om rustig, langzaam en samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen en een goed glijmiddel te gebruiken. Als de kleine dildo goed gaat kan jij eenvoudig overstappen naar de iets grotere variant. Klik op de afbeelding van de dildo's of op de blauwe woorden om vandaag nog deze set aan te schaffen. Verder kan je op de andere blauwe woorden klikken om bij de juiste oefeningen terecht te komen en om het juiste glijmiddel te bestellen.

3. Tampon met inbrengbuis gebruiken

Gebruik geen normale tampons, want die moet je er echt in duwen en dat gaat zeer doen. Gebruik liever een deze speciale tampon met inbrengbuis, zodat je hem er zachtjes in kan laten schuiven met de inbrengbuis. Mocht dit pijnlijk zijn gebruik dan eens de ontspannende bekkenbodemoefeningen tijdens het inbrengen. Ook kan jij een glijmiddel gebruiken om het inbrengen iets soepeler te laten verlopen. Klik op de afbeelding of op de blauwe woorden om bij de juiste tampons terecht te komen en bestel ze vandaag nog! Verder kan je op de andere blauwe woorden klikken om bij de juiste oefeningen terecht te komen en om het juiste glijmiddel te bestellen.

4. Wegwerphandschoenen

Gebruik wegwerphandschoenen zo voorkom je eventuele infecties. Denk ook een glijmiddel bij het inbrengen van een dildo of tampon huls. Klik op de afbeelding of op de blauwe woorden  om bij de juiste handschoenen zonder latex te komen. 

 

Klik ook eens naar de bekkenbodemwinkel te gaan en nog veel meer prodcten te bekijken.

 

Andere seksstandjes bij vaginisme

Bij de sekstips voor vaginisme heb ik al verteld over andere seksstandjes bij vaginisme in plaats van de missionaris. Eén van die seksstandjes is jij boven op je partner. Daarnaast heb je nog een paar andere.

 

Seksstandje 1: Het Seksstandje cowgirl

Het seksstandje cowgirl ziet er zo uit: Je partner ligt op zijn rug op bed en jij zit op je knieën boven hem. Als je bovenop zit, is er geen druk op je buik. Het beste daarnaast is, dat je zelf je eigen tempo kan bepalen, want jij zit bovenop. Zo kan je zelf ook bepalen hoe diep de penetratie gaat.

 

Seksstandje 2: Het seksstandje reverse cowgirl

Het seksstandje reverse cowgirl geeft je ook een goed gevoel en een goede penetratie. Ook hier zit je boven op je partner en je partner ligt net zoals bij het seksstandje cowgirl op zijn rug op bed. Het enige wat anders is, is dat je met je rug naar hem bent toegekeerd. Je kan door naar voren te leunen, richting het bed, je handen op het matras steunen. Zo krijg je meer frictie bij je clitoris en je partner vindt het vast en zeker een mooi uitzicht.

 

Seksstandje 3: Het seksstandje op de bank

Het seksstandje op de bank ziet er als volgt uit: Kniel op een bank met je buik richting de rug kussen. Zo kan je, je gemakkelijk vasthouden en zit je buik niet in de weg. Gebruik je armen om je te ondersteunen. Je partner komt dan van achteren binnen.

 

Seksstandje 4: Het seksstandje lapdance

Het seksstandje lapdance geeft je zelf de keus hoe diep je de penetratie wilt hebben. Je partner zit op een stoel en net als bij een lapdance zit jij op zijn schoot. Dit kan vooruit, zoals het seksstandje cowgirl. Maar dit kan ook achteruit, zoals het seksstandje reverse cowgirl.

 

Deze seksstandjes helpen je om seks met vaginisme wat prettiger te doen. Zo kan je zelf het ritme bepalen en daardoor kan je rustig aan en soepeler seks met vaginisme hebben. Deze standjes zijn niet alleen fijn, maar zo probeer je ook nog wat nieuws uit. Overigens zijn deze standjes ook handig om te doen met seks tijdens de zwangerschap.

 

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een overactieve en te strakke bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het ontspannen van jouw bekkenbodem:

 

 1. Ontspannende bekkenbodemoefeningen: Deze ontspannende bekkenbodemoefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te leren ontspannen en weer onder controle te krijgen. Dit is een oefen module met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds wat lastiger worden. Zo zorg jij voor een bekkenbodem die jij onder controle hebt en die jij goed kan ontspannen. Leer de bekkenbodem ontspannen als jij bijvoorbeeld last hebt van vaginisme, vulvitis, obstipatie, moeilijk kunnen plassen of bij verschillende vormen van overloop incontinentie. Ga direct naar de bekkenbodemoefeningen.
 2. Dildo set met verschillende mate dildo’s: Bij een overactieve en te strakke bekkenbodem kan je last hebben van een te strakke vagina. Hierdoor kan seks pijnlijk zijn en ook het inbrengen van een vinger of tampon al voor pijn zorgen. Leer dan samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen van punt 1 de bekkenbodem ontspannen. Gebruik een dildo set waarbij je de dildo grote en dikte zelf kan aanpassen. Start met de kleinste en breid dit uit als je klaar bent voor een maatje groter. Ga direct naar de 5-delige dildo set om de set eens te bekijken. Ook kan je direct naar de 3-delige dildo set gaan. Deze is iets voordeliger dan de 5-delige. Toch kan je de 5-delige set over een langere periode gebruiken. En het is ook fijn om eerst met de kleinste dildo te starten. De set van Segretoys is daarom ook erg aan te raden. 
 3. Zitbal: Heb jij pijn tijdens het zitten door een overactieve bekkenbodem dan kan een zitbal zorgen voor wat extra zitcomfort. Ook kan je op een zitbal goed de ontspannende bekkenbodemoefeningen uitvoeren. Ga direct naar de verschillende zitballen en bekijk de zitballen die ik voor jou heb getest.
Lees meer »

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.