Seks tijdens de zwangerschap. Informatie en 13 feiten en fabels

seks tijdens de zwangerschap feiten en fabels

Seks tijdens de zwangerschap kan heel goed. Seks tijdens de zwangerschap is zelfs heel gezond en houdt je fit. Door seks verbrand je een hoop calorieën en train je de bekkenbodemspieren. Tijdens de zwangerschap is seks ook heel fijn en leuk. Dit is bijvoorbeeld de periode dat je met je partner even geen condoom of andere voorbehoedsmiddelen hoeft te gebruiken. Seks tijdens de zwangerschap is fijn en gezond maar heb alleen seks tijdens de zwangerschap als jij geen pijn ervaart. Denk aan bekkenpijn, rugklachten of bijvoorbeeld pijn door bekkeninstabiliteit. Verder kan seks ook helpen in aanloop naar de bevalling. Beweging in en rondom het bekken kan namelijk de weeën opwekken. in de laatste fase kan seks ook weeën opwekken. Geniet dus met elkaar en probeer verschillende sekstandjes uit tijdens de zwangerschap. Een fijn sekstandje in de ene week kan de week erop alweer anders zijn. De buik groeit hard. Vindt een goede houding en geniet samen van de vrij partij tijdens de zwangerschap.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

In mijn zoektocht naar informatie over seks en een zwangerschap kwam ik een hoop interessante informatie tegen. Ik heb dit artikel en nog een hoop andere geschreven om jou makkelijk te voorzien van duidelijke informatie vanaf 1 en dezelfde plek. Je hoeft dus niet oeverloos rond te gaan surfen om jou antwoorden te vinden. Hopelijk staat hier al een hoop voor je bij. Mocht je meer willen weten. Bijvoorbeeld over handige seks standjes met een zwangere buik of seks met verschillende bekkenklachten als bekkenpijn of bekkeninstabiliteit kijk dan eens naar mijn andere artikelen.

Zin in seks tijdens de zwangerschap

Heb je zin in seks tijdens de zwangerschap? Dit ligt er aan. Ook een beetje hoe je libido voor de zwangerschap was. In de begin weken tot week 16 zal je niet zo staan te springen. Dit zijn dan ook wel de misselijkheid weken. Je zal weinig behoefte hebben aan direct lichamelijk contact. De hormonen gieren nu door jouw lijf en het lichaam zit in een volle verandering.

 

 Na deze periode zal er echter een feest periode aanbreken. De vagina zal in de weken na de misselijkheidsweken beter doorbloed zijn. Hierdoor zal je sneller opgewonden raken. En ook vochtiger. Je vagina maakt meer vocht aan. Dus kom maar op! Laat je partner alvast de datum weten zodat hij of zij die periode met rood in de agenda kan omcirkelen!

Vooral het midden gedeelte van de zwangerschap zal je meer zin in seks hebben. Het begin maar ook het einde zullen wat mindere periodes zijn. In het begin door de misselijkheid en aan het einde door je fysieke gesteldheid. Je buik is op de max en bewegen gaat lastig. Je zal je minder comfortabel voelen. Ook ben je in het laatste stadium vaak bezig met de bevalling en alle zaken die je moet regelen. Helemaal logisch natuurlijk. Bereid je goed voor maar vergeet de liefde niet af en toe. Want ontspanning helpt ook. 😊

 

Ontspannen voor de seks tijdens de zwangerschap

In de zwangerschap zal je ook goed moeten ontspannen. Je lichaam veranderd onder hoog tempo. Tijdens deze rust momenten zal je ook zien dat je meer zin krijgt om te masturberen. Een ideaal hulpmiddel om even goed tot rust te komen. Kom maar op met de ontspan momentjes! Plan de rust momenten in. Wissel activiteit af met een rust moment. Hierdoor zal het bekken beter ontspannen en de doorbloeding toenemen. Heb jij moeite met ontspannen tijdens de zwangerschap? Kijk dan eens naar mijn bekkenbodem ontspanningsoefeningen.

Denk vooral aan de standjes die fijn voor jullie zijn. Elke keer zal een ander standje fijn en ontspannen zijn. Kijk daarom eens bij mijn seks standjes tijdens de zwangerschap artikelen. Ga bijvoorbeeld niet zo snel in de missionaris houding van start. Je buik zal in de weg zitten. Denk aan doggy of cowgirl. Ideale standjes om ook het heft in handen te nemen. Jij bepaalt. Ook zijn andere vormen van seks een mogelijkheid. Denk aan een speeltje of misschien wel anale seks. Er veranderd eigenlijk niet zo veel in de mogelijkheden tijdens jou zwangerschap. Dus laat je wilden haren niet te veel uitvallen.

 

Tot wanneer kan je seks hebben tijdens de zwangerschap?

Eigenlijk mag je de gehele zwangerschapsperiode seks hebben. Zie wel het breken van je vliezen als laatste grens. Maar dat lijkt me meer dan logisch. Word zo een gedoe anders. Ook kan penetratie de bevalling aan het einde van de zwangerschap opwekken. Naja seks tijdens de zwangerschap wekt weeën op die kunnen lijden tot een bevalling. De baarmoeder trekt namelijk samen bij een orgasme. Ga daar dus verstandig mee om. En ga je zelf niet te veel forceren. Maak seks geen instrument om jouw bevalling op te wekken. Blijf seks als ontspanning en voor als leuk zien. Anders word het zo een moetje.

 

Voelt klaarkomen anders tijdens je zwangerschap?

Dat kan zeker. Vooral in het laatste stadium kan een orgasme weeën opwekken. Dit komt door het samentrekken van de baarmoeder. In je laatste fase kan dat dus onprettig zijn. Dit kan verder geen kwaad maar levert je misschien wel buikpijn op. Verder is de vagina veelal heel goed door bloed. Seks kan dus intenser zijn tijdens de zwangerschap.

 

Seks tijdens de zwangerschap wekt de bevalling op

Seks kan dus wel weeën opwekken. Kan seks ook een bevalling opwekken? Een goede vraag. Deze weeën worden opgewekt door je baarmoeder maar ook door vrij komende hormonen. Deze hormonen kunnen wel het laatste setje geven. Dus ja in principe kan seks de bevalling opwekken. Maar je krijgt weeën omdat je lichaam zich al klaar maakt. Als je lichaam nog niet klaar is voor de bevalling zal je ook geen weeën krijgen. Als jouw lichaam dus tegen de mogelijke bevalling aan hikt kan seks net het laatste setje geven om een bevalling op te wekken.

 

Bloed verlies bij seks tijdens de zwangerschap

Er zijn vrouwen die tijdens of na de seks wat bloed verliezen in hun zwangerschap. Dit komt vaak door een geïrriteerde baarmoeder mond. Je baarmoeder zal erg goed doorbloed zijn tijdens de zwangerschap. Ook is de baarmoeder daardoor wat dunner en wat gevoeliger. Je kan de baarmoedermond dus makkelijker beschadigen. Niks ernstigs en ook pijn vrij. Mocht je er twijfelen kan je altijd even naar de huisarts gaan of contact op nemen met de verloskundige praktijk.

 

Mannen en seks tijdens de zwangerschap

Er zijn mannen die zwanger vrouwen enorm aantrekkelijk vinden. Maar er zijn ook mannen die zwanger vrouwen zien als porselein. De laatste groep zal het dan ook lastig vinden om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Ze vinden het bijvoorbeeld eng of raar om seks te hebben met een baby in je buik. Of misschien zijn ze zelfs wel bang dat er wat met de baby kan gebeuren. Allemaal onzin natuurlijk. Je baby zal je heus niet raar aankijken als hij of zij in je armen ligt. Hoe diep je gaat of hoe groot de penis ook is je zal de baby niet beschadigen of traumatiseren. Verwen elkaar nog maar even flink, er komt namelijk een periode aan dat jullie vermoeid en kapot zullen zijn. Er kan niks met de baby gebeuren en je kan niks met de penis beschadigen.

 

Geen seks tijdens de zwangerschap

Toch hoeft niet altijd alles over seks te gaan. Je kan het ook heel leuk en intiem met elkaar hebben zonder penetratie. Blijf open en geef elkaar goed aan wat je leuk en lekker vind. Knuffel veel en vaak. Ga eens lekker knuffelend in bed liggen tijdens de zwangerschap. Ga samen douchen. Doe leuke intieme dingen samen. Laat jullie liefde aan elkaar zien en ook al is het soms lastig laat zien hoeveel je van elkaar houd. Er komt een klein wondertje aan, die jullie samen hebben gemaakt. Hoe mooi is dat dan! Geniet samen en maak er een mooie tijd van. Je zal namelijk binnen kort niet meer alleen met z’n tweetjes zijn. Seks tijdens de zwangerschap is natuurlijk een ideale manier om je liefde te uiten maar niet de enige manier.

 

 

13 Feiten en fabels over seks tijdens de zwangerschap

 Laten we als laatst even wat feiten en fabels erbij pakken. Er bestaan namelijk een hoop fabels maar ook zijn er wel een hoop feiten bekend. Maar wat is nu waar. Je hoort nu zoveel fabels op je af komen tijdens de zwangerschap en iedereen heeft de wijsheid in pacht al het gaat over de zwangerschap.

 

 

13 Feiten en fabels over seks tijdens de zwangerschap:

Fabel 1: Seks schaad de baby tijdens de zwangerschap

Dit is absoluut een fabel. Seks kan de baby niet schaden. De baby zit flink beschermd in zijn of haar vruchtwater. Dit vrucht water kan vele klappen verduren. Dus al helemaal een aantal stoten van dat staafje van papa. De penis komt niet in de buurt van de baby en de baby zal bijna niks merken. Misschien wat endorfine die door je aderen gaat lopen. Maar dit is niet voor niks een geluk hormoon. Dus de baby voelt zich vast goed. Wel kan je wat harde buiken krijgen van seks als je zwanger bent. Maar een goede warme pittenzak of warme douche lost dat vaak weer op. Het enige waar je rekening mee kan houden is een dat je een ander standje prettig zal gaan vinden dan normaal. 


Fabel 2: Je kan niet meer dan 1 keer per week seks hebben als je zwanger bent

Een enorm fabel. Heb seks zo vaak als dat je zelf wilt. Wel doet ieder stel in ieder geval gemiddeld 1x per week aan seks. Dus het mag wel natuurlijk. Maar voel je vooral niet geremd. Zolang jullie je op je gemak voelen is er niks aan de hand. Geen pijn? Dan is het alleen maar fijn!

 

Fabel 3: De vagina is niet geschikt voor seks als je zwanger bent

Onzin. Elke vagina is prima in staat seks te hebben. Ook is de vagina nu niet ineens anders. Je hoort wel eens dat de vagina wijder wordt. Dat is onzin. Zelfs na de bevalling is dit onzin. De vagina is een samenhang van bekkenbodemspieren en deze pakken vast wat er naar binnen komt. Je tampon valt er straks toch ook niet zomaar uit. Dus geloof mannen niet die dit argument gebruiken om wat voor reden dan ook. De vagina wordt niet groter of wijder na een bevalling en zal prima herstellen. Kijk anders eens bij mijn bekkenbodemoefeningen voor na de bevalling om jouw herstel te bevorderen.

 

Fabel 4: Een orgasme roept weeën op en vergoot de kans op vroeggeboorte

Het is niet zo dat als jij klaarkomt je direct klaar kan gaan liggen voor de bevalling. Het is dus absoluut niet zo dat je meer kans maakt op een vroeggeboorte als je vaak seks hebt tijdens de zwangerschap. De baarmoeder kan wel wat samen trekken tijdens een orgasme. Dit kan als het ook tijd is voor je lichaam wel een wee stimuleren. Maar dan was het wel al tijd om je voor te bereiden op een bevalling.

 

Fabel 5: Zolang ik borstvoeding geef raak ik niet zwanger

Dit is wel een gevaarlijke fabel. Ik hoor hem namelijk echt geregeld voorbij komen. Dit is echt de grootste onzin. Het is misschien zelfs wel omgekeerd. Als je namelijk net bevallen bent ben je super vruchtbaar. Dus pas heel goed op als je dit niet wilt! Wel word de ovulatie iets onderdrukt door de lactatie hormonen maar gok het er dus niet op!

 

Fabel 6: De baby kijkt mee tijdens seks

Nee joh! Dit dacht je toch niet echt he? De baby zit zoals je al kon lezen veilig in de baarmoeder. Afgesloten voor wat dan ook. Dus die ziet pappa zijn kopje echt niet hoor. Seks zal nooit de baby schade dus geniet er lekker van. Ook de fabels dat je de baby kan aanraken. Of dat de baby mee kijkt zijn natuurlijk absurd. Dus ga er voor.

 

Fabel 7: Tijdens de zwangerschap kan je beter gaan voor anale seks

Dit heeft echt iemand gezegd die duidelijk zin in anale seks had. Want niks wijst erop dat je voor anale seks hoeft te gaan tijdens de zwangerschap. Als je het wilt prima maar vaginaal is ook een fantastische optie zonder gedoe!

 

Feit 1: Je hebt meer zin in seks tijdens de zwangerschap

Meer zin in seks. Voor iedereen is zin in seks anders. Maar door de hormonen en een beter doorbloeden vagina kun je tijdens de zwangerschap juist meer zin hebben in seks. Sommige vrouwen krijgen pas hun eerste orgasme tijdens hun zwangerschap! Dit vaak wel na de 16 weken grens. Voor 16 weken ben je vaak erg misselijk namelijk.

 

Feit 2: Seks is goed en ook zeker gezond voor je ook tijdens je zwangerschap

100% waar. Seks is niet alleen lekker. Je wordt er ook nog eens fit en gelukkig van. En tijdens de zwangerschap is het aan te raden goed fit te zijn. Des te fitter je bent des te korter jouw herstel na de bevalling zal zijn. Ook maak je veel minder kans op bekkenklachten als bekkenpijn en bekkeninstabiliteit als jij fit bent en jouw bekkenbodemspieren sterk zijn. Ook slaap je waarschijnlijk beter na seks tijdens de zwangerschap. Verder kan je minder stress hebben door de seks en je partner zal vast niet zo klagen als ie nog even de was voor ja mag doen.

 

Feit 3: Vrouwen hebben meer seks dan mannen

Gek feitje eigenlijk. Vrouwen hebben wettenschappelijk gezien 2 keer per week seks. Bij mannen ligt dit gemiddelde lager. Zo een 1 a 2 keer per maand. Gek toch? Vind ik ook. Maar toch voor vrouwen betekend dat ongeveer 105 keer per jaar. Lekker joh geniet ervan en neem je man ook eens mee dan schroef je zijn gemiddelde ook even omhoog.

 

Feit 4: Een sterke en gezonde bekkenbodem zorgt voor beter orgasmes

Zeker waar. Je bekkenbodemspieren zijn super actief tijdens de seks. En sterke bekkenbodemspieren zorgen ook nog eens voor minder bekkenklachten als incontinentie of bekkenpijn. Deze bekkenbodemspieren kan je dus heel goed trainen. Kijk eens hier voor wat oefeningen voor jouw bekkenbodemspieren. Trainen en wippen maar! Allemaal voor jouw gezondheid!

 

Feit 5: Je verliest gewicht door seks ook tijdens de zwangerschap

Seks tijdens de zwangerschap kan je echt zien als sporten. Dus zeg die sportschool maar af! Met 3x per week seks verbrand je zo al 600-800 calorieën. Veel joh! Plan je avondjes dus maar in. Zo verbrand je ook tijdens jouw zwangerschap voldoende overtollig vet.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende Informatie, Tips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.