Mannen en seks met een gespannen of zwakke bekkenbodem

Mannen en Seksuele klachten. Ook mannen kunnen problemen ervaren als het gaat om seks. pijn bij het vrijen mannen seks en bekkenpijn

Seks met een verzwakte of te gespannen bekkenbodem is mogelijk. Toch levert een te gespannen of te zwakke bekkenbodemspier seksuele problemen op. Zo kan een man moeilijk zijn erectie is stand houden als de bekkenbodemspieren zwak zijn. En is een volledige erectie vaak niet mogelijk bij een overactieve of te gespannen bekkenbodem. Zowel bij mannen als bij vrouwen spelen de bekkenbodemspieren een belangrijke rol als het gaat om een fijne en klacht vrije seks. Mochten er bekkenspieren ontregeld zijn kunnen er verschillende seksuele klachten ontstaan waardoor jouw seksleven kan worden ontregeld.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.


Een bekkenbodem die uit balans is kan een hoop uiteenlopende bekkenklachten veroorzaken. Je kan ook nog verder lezen over de gevolgen van een zwakke of te slappe bekkenbodem. Ook heb ik een artikel geschreven over een gespannen bekkenbodem. In dit artikel zullen we samen eens kijken naar de gevolgen van een te gespannen (overactief) bekkenbodem en een verzakte (te slappe) bekkenbodem op het gebied van seks.

Mannen en een gespannen bekkenbodem

Een overactieve bekkenbodem geeft eigenlijk aan dat de bekkenbodemspieren veel te gespannen staan. De bekkenbodemspieren zijn overactief en staan veel te strak. De spieren in de bekkenbodem zijn de spieren die jouw plasbuis en anus onbewust afgesloten houden. Er zit dus al een hoop onbewuste spanning in deze spiergroep. Het is niet zo dat je zelf namelijk de hele dag met de billen samengeknepen rond hoeft te lopen. Maar dit brengt ook een nadeel met zich mee. Je kan ze dus ook niet heel goed zelf controleren en onder controle houden. Als ze dus te actief zijn merk je dat niet meteen. Wel kan je een aanhoudend zeurend gevoel in de onderrug, onderbuik of liezen hebben. Een gevoel alsof er heel veel spanning zit. Ook kunnen er bekkenklachten ontstaan als een blaasontsteking of obstipatie. De plas en poep kunnen gewoon niet goed naar buiten door deze extra spanning. De ontlasting en urine hopen zich op en kunnen bij een overvolle darm of blaas ook nog overlopen. Er is bij een gespannen en overactieve bekkenbodem een mogelijkheid op een vorm van incontinentie. Urge-incontinentie noemen we deze vorm. Ook wel overloop incontinentie genoemd. Op onverwachtse momenten duwt de endeldarm of de blaas toch wat naar buiten omdat ze veel te vol zitten.

 

Maar naast deze lichamelijke gevolgen zijn er ook directe seksuele gevolgen van een gespannen en te overactieve bekkenbodem.

 

Seksuele klachten bij een overactieve en te gespannen bekkenbodem

Bij een overactieve en dus te gespannen bekkenbodem kan ook leiden tot een aantal bekende klachten. Ik zal de 6 meest voorkomende bekkenklachten die ik heb gevonden voor je opsommen. Ik neem ook even de bekkenklachten bij vrouwen mee. Is wellicht interessant.

 

De 6 meest voorkomende bekkenklachten bij een overactieve bekkenbodem:

 1. Ontsteking van de prostaat. Ook wel bekend als prostatitis. Alleen bij mannen.
 2. Pijn in de balzak, liezen of penis. Alleen bij mannen.
 3. Erectiestoornis of moeizaam tot stand komende erectie. Alleen bij mannen.
 4. Vroegtijdige zaadlozing. Alleen bij mannen.
 5. Pijn bij gemeenschap. Mogelijk bij vrouwen en mannen.
 6. Obstipatie of blaasklachten. Mogelijk bij vrouwen en mannen.
 7. Te droge vagina. Alleen bij vrouwen.
 8. Vaginisme of vulvitis. Alleen bij vrouwen.
 9. Te nauwe vagina. Alleen bij vrouwen.

 

Een gespannen bekkenbodem kan een hoop effect hebben op jouw seksualiteit maar ook vrouwen kunnen een aantal nare gevolgen ervaren op het gebied van seks bij een overactieve bekkenbodem. De bekkenbodemspieren spelen een cruciale rol bij zowel een zaadlozing als een erectie. Om tot een erectie te komen, komt er tijdens opwinding bloed in de zwellichamen van de penis. Als je bekkenbodemspieren te strak staan is het lastig voor het bloed om de zwellichamen vol te doen lopen. Niet alleen de bekkenbodemspieren spelen een rol. Ook je al gehele gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan je cholesterol, bepaalde medicatie of diabetes. Allen kunnen ze invloed hebben op de doorbloeding.

 

Psychische druk tijdens de seks op de bekkenbodem

Seks en lekker kunnen vrijen is natuurlijk niet alleen een lichamelijk aspect. Ook je hoofd speelt een belangrijke rol. Je moet namelijk wel ontspannen zijn, een leeg hoofd en zelfvertrouwen hebben. Als je gaat forceren zal het niet snel goed gaan. Maak je je druk, heb je stress, faalangst of ben je vermoeid zal de kans op slagen erg klein zijn.

 

Bij een overactieve bekkenbodemspieren is er een enorme spierspanning aanwezig. Je zal daardoor vroegtijdige orgasmes kunnen krijgen. En mocht je er psychisch mee bezig zijn om de orgasmes uit te willen stellen kan dit juist weer nadelig zijn. Hoe meer druk en spanning je gaat ervaren des te hoger de druk op de bekkenbodem. En dus een nog sneller orgasme. Het is dus noodzakelijk jou bekkenbodemspieren goed onder controle te houden. Goed leren aan en ontspannen is hierin cruciaal.

 

Seks tips voor mannen bij een gespannen bekkenbodem

Om goed te kunnen vrijen is van belang dat jij weet wat je kan doen bij een gespannen en te overactieve bekkenbodem. Laten we een aantal tips doornemen.

 

4 Seks tips voor mannen bij een gespannen bekkenbodem

Seks tip 1: Ontspanning bij een gespannen bekkenbodem

Als jij last hebt van een te gespannen en te overactieve bekkenbodem is ontspanning jouw sleutelwoord. De bekkenbodem staat enorm gespannen. Een goede erectie krijgen is lastig en in stand houden van een erectie is al helemaal een opgave. Het bloed wat naar de zwellichamen van de penis wilt stromen komt niet goed door de te strakke bekkenbodem heen. Ontspanning is nu cruciaal. Ga met ontspanningsoefeningen aan de slag voor de bekkenbodem. En nee dit zijn geen zweverige Jomanda oefeningen. Ik heb wetenschappelijk bewezen ontspanningsoefeningen voor de bekkenbodem voor jou verzameld.

 

Seks tip 2: Samen ontspannen

Seks is een beleving van jullie samen. Leg het probleem uit aan jouw partner en ga samen opzoek naar de oplossing. Terwijl jij bezig bent met punt 1 kun je samen al voor wat extra ontspanning zorgen. Neem de tijd voor elkaar en ontspan elkaar eens goed. Geef elkaar ene goede massage en kijk maar waar het jullie brengt. Heb vooral geen hoge verwachtingen.

 

Seks tip 3: Sfeer

Zorg voor een aangename sfeer. Laat de kamer lekker warm zijn en steek wat kaarsjes aan. Doe samen eens de ontspanningsoefeningen en zet desnoods een rustgevend muziekje op.

 

Seks tip 4: Trauma

Komt jouw gespannen bekkenbodem niet door overgewicht of overbelasting maar door een seksueel trauma dan is het verstandig om de bekkenbodem ontspanningsoefeningen in combinatie met een behandeling van een seksuoloog of psycholoog te combineren

 

Een zwakke bekkenbodem bij mannen

Bij een te zwakke of te slappe bekkenbodem zijn de bekkenbodemspieren te zwak en kan jij een aantal verschillende bekkenklachten ervaren. Een zwakke bekkenbodem komt vaak door een operatie. Denk bijvoorbeeld aan een porstaat of blaas operatie. Ook kan ouderdom een factor spelen. Maar dat komt bij mannen niet zo veel voor. Bij een zwakke bekkenbodem heb je als man moeite met het binnen houden van de ontlasting en urine. Het kan dus zijn dat jij al incontinentie klachten ervaart. Ook zijn bijvoorbeeld verzakkingen van organen een voorkomende bekkenklacht bij een verslapte bekkenbodem.


Seksuele klachten bij een overactieve en te gespannen bekkenbodem

Bij een verzwakte bekkenbodem en dus een onder actief bekken kan het leiden tot een aantal bekkenklachten. Ik zal de 4 meest voorkomende seksuele bekkenklachten voor je opsommen. Ik neem ook even wat vrouwen punten mee. Toch leuk om te weten.

De 4 meest voorkomende bekkenklachten bij een zwakke bekkenbodem:

 1. Incontinentie van urine of/en ontlasting. Ook het niet kunnen vast houden van windjes of scheten.
 2. Afnemend libido. Je verlangen wordt minder. Dit komt omdat jij je misschien wel schaamt of druk maakt hoe de volgende ervaring met seks zal gaan. (Voor mannen en vrouwen)
 3. Een verstoorde erectie. Niet harde penis of niet lang hard. Je kan een erectie moeilijk vast houden omdat het bloed in de zwel lichamen terug loopt in het lichaam en niet word tegen gehouden door je spieren. (Alleen mannen)
 4. Erectiestoornis. Het helemaal niet krijgen van een erectie omdat het bloed meteen weer weg loopt. Ook kan dit op een gegeven moment een psychisch probleem worden. Je voelt je niet fijn en erg onzeker als je seks gaat hebben en zo word het moeilijker om te presteren. (Alleen mannen)
 5. Geen gevoel bij penetratie van de vagina. (Alleen vrouwen)

 

 

Seks tips voor mannen bij een zwakke bekkenbodem

Zwakke of te slappe bekkenbodemspieren kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de erectie niet lang stand houdt. Het bloed wat naar de zwellichamen van de penis toe stroomt wordt niet goed opgesloten in de zwellichamen. De bekkenbodemspieren sluiten de zwellichamen niet goed af en het bloed kan weer weg lopen.

 

Laten we eens kijken naar wat tips om seks te kunnen hebben met een zwakke bekkenbodem.

 

5 Seks tips voor mannen bij een zwakke bekkenbodem

Seks tip 1: Versterken van de bekkenbodem

Bij een verzakte bekkenbodemspier na bijvoorbeeld een operatie is het belangrijk dat de bekkenbodem weer wordt versterkt. De bekkenbodem is goed te trainen. Kijk eens bij mijn wetenschappelijke versterkende bekkenbodemoefeningen. Ga aan de slag en jouw herstel is zeker mogelijk.

 

Seks tip 2: Samen oefenen

Ga samen aan de slag. Betrek jouw partner bij het versterken van de bekkenbodemspieren. Maak er samen wat leuks en ontspannends van. Zo ligt de druk ook veel minder op het moeten presteren en weet jouw partner al hoe jouw herstel gaat.

 

Seks tip 3: Ontspannen sfeer oefenen

Oefen en train jouw bekkenbodem ontspannen. Zoek een rustig moment op en heb je aandacht bij jouw bekkenbodem. Zet desnoods een rustig muziekje aan en gun jezelf de tijd. Herstel en het versterken van spieren kan even duren dus neem vooral de tijd.

 

Seks tip 3: Operatie voor een erectie

Het is mogelijk om een operatie aan te gaan en zo een erectie te ontwikkelen. Denk aan bijvoorbeeld iets in brengen in de zwellichamen. Zo kan jij zelf de penis oppompen. Maar overweeg dit pas nadat je de bekkenbodem weer op kracht hebt gekregen. Overleg dan de vervolgstappen met de huisarts.

 

Mannen doen bij een gespannen of zwakke bekkenbodem

Mannen zijn vaak trots. Willen graag als geen ander presteren. Maar raak niet onzeker als het een keer niet lukt. Ga opzoek naar de oorzaak van het probleem en zorg voor ontspanning. Ook is de leeftijd een factor. Verwacht niet de zelfde prestaties als die van een 20 jarige als je al op leeftijd bent. Je lichaam veranderd met de jaren en dat zal je ook op seksueel gebied merken.

 

Wat het beste is aan te raden is opzoek te gaan naar een oplossing die voor jouw werkt. Ik heb bijvoorbeeld veel adviezen en oefeningen voor je verzameld. Je kan daar ook eens een kijkje bij nemen door op de blauwe woorden te klikken. Maar het is altijd goed om ook nog een professional erbij te halen. Ga eens met de huisarts praten. Deze zal kijken welke specialist in eerste instantie voor jou het beste geschikt is. Je kan terecht komen bij een bekkenoefentherapeut, bekkenfysiotherapeut, seksuoloog of psycholoog. Deze kunnen na een goed gesprek inschatten welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Schaam je niet want je bent zeker niet de eerste man met bekkenproblemen en al zeker niet de laatste. Deze specialisten kunnen veel voor jou betekenen en samen met mijn informatie en wellicht mijn oefeningen kan jij vol voor jouw herstel gaan!

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.