Tips voor seks met een zwakke bekkenbodem

seks met een zwakke bekkenbodem bekkenpijn urine verlies seks en een verzwakte bekkenbodem


Als jouw bekkenbodem verzwakt is, zal de seks gevoelloos kunnen zijn en gepaard kunnen gaan met een aantal bekkenklachten. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies tijdens de seks, het uitblijven van genot of een orgasme en orgaanverzakking. Seks met een zwakke bekkenbodem doe je door goed naar je lichaam te luisteren en versterkende bekkenbodemspieren oefeningen te doen. Seks met een zwakke bekkenbodem lijkt misschien niet heel ideaal voor je, het fijne gevoel is afwezig en genot is wellicht ver te zoeken. Maar er is een oplossing voor een verzwakte bekkenbodem. De bekkenbodemoefeningen helpen je de bekkenklachten te verminderen. Daarnaast is het ook goed om er over te praten met een seksuoloog of bekkenfysiotherapeut. Je kan door seks met een zwakke bekkenbodem ook andere seksstandjes en seksspeeltjes uit proberen. Seksstandjes als de lelie zijn bijvoorbeeld erg geschikt bij een zwakke bekkenbodem.

 

Wat is een zwakke bekkenbodem?

Een zwakke bekkenbodem is een te slappe of verzwakte bekkenbodemspier. Bij een zwakke bekkenbodem kunnen een aantal symptomen ontstaan, zoals moeilijker tot een orgasme komen of last hebben van urineverlies of ontlasting incontinentie. Door slappe bekkenbodemspieren worden de openingen, zoals de opening van de plasbuis of de anus niet goed afgesloten. Hierdoor kunnen een aantal vervelende klachten ontstaan.

 

Oorzaken van een zwakke bekkenbodem

Belangrijke oorzaken van een zwakke bekkenbodem zijn: Leeftijd, zwaar lichamelijk werk, zwangerschap en door een bevalling. Als ouder wordt kom je in de overgang, hierdoor maak je minder hormonen aan en dat zorgt voor een spierverslapping. Spierverslapping maakt je bekkenbodem zwakker en daardoor kan je ook bijvoorbeeld een orgaan verzakkingen oplopen. Bij zwaar lichamelijk werk kan je, je bekkenbodem overbelasten. Denk bijvoorbeeld aan het optillen van zware boodschappen. Hierdoor komt er veel druk op het bekken en als gevolg worden de bekkenbodemspieren overbelast. Als de bekkenbodem veelvuldig onder druk komt te staan kan dit voor verzwakking zorgen.  

 

Bij zwangerschap  kan je onder invloed raken door hormonen (als het goed is niet door alcohol). Tijdens de zwangerschap worden er namelijk veel hormonen aangemaakt hierdoor worden de bekkenbanden week en het bekken instabiel (bekkeninstabiliteit). Dit doet het lichaam om je alvast lichamelijk voor te bereiden op de bevalling. Bij de bevalling moet je bekkenbodemspier veel werk leveren. En door de geboorte kunnen de bekkenbodemspieren beschadigt of opgerekt raken. De bekkenbodem raakt door een bevalling verzwakt en heeft herstel tijd nodig. 

 

Een oplopende buikdruk kan een verdere oorzaak zijn van de bekkenklachten bij een verzwakte bekkenbodem. Als jouw bekkenbodem verzwakt is en de buikdruk stijgt kunnen de bekkenbodespieren bezwijken onder de oplopende druk. Dit geld ook voor de bevalling. Urine verlies of ontlastingsverlies is hier een wel bekend gevolg van.

 

 

Seksuele klachten bij een zwakke bekkenbodem

Als je last hebt van een zwakke bekkenbodem, heb je ook vaak last van seksuele klachten. Voorbeelden van seksuele klachten bij een zwakke bekkenbodem zijn orgaanverzakkingen, urineverlies of orgasmeproblemen. Door een verzwakte bekkenbodem is de spierspanning rondom de vagina niet of nauwelijks aanwezig. Hierdoor is het ervaren van genot vaak niet mogelijk. Pijn tijdens de seks bij een zwakke bekkenbodem kan ontstaan door orgaanverzakking, soms zitten de organen in de weg. Denk aan een verzakking van de baarmoeder of darm. Deze kunnen voelbaar zijn in de vagina en dus pijnlijk zijn bij penetratie.

 

Tips voor seks met een zwakke bekkenbodem

Hieronder vind je een aantal tips die seks hebben met een zwakke bekkenbodem wat makkelijker maakt.

 

 1. Rechte rug bij een zwakke bekkenbodem tijdens seks

Door je lichaam te buigen overbelast je het bekken en dat kan voor een onprettig gevoel zorgen. Zorg dat je tijdens seks een rechte rug hebt, bijvoorbeeld door op je rug te liggen of door boven op je partner te zitten met een rechte rug (zie hieronder seksstandjes met een zwakke bekkenbodem). Als je bekkenbodem overbelast raakt, kan je de dag erna een vervelender gevoel in je bekken verwachten dan dat je nu al hebt. Buig ze daarom zo min mogelijk.

 

 1. Plassen voordat je seks hebt met een zwakke bekkenbodem

Als je last hebt van een zwakke bekkenbodem is het ook mogelijk dat je last hebt van urineverlies tijdens seks met een zwakke bekkenbodem. Het bekken is nou eenmaal niet goed afgesloten, omdat het verzwakt is (lees hier meer over in urineverlies tijdens seks). Ga daarom vooral plassen voordat je seks hebt en blijf even zitten. Vaak is je blaas nog niet leeg als je denkt dat je klaar bent en kunnen er nog druppels uitdruppen. Kantel het bekken ook eens naar voren en naar achter als je nog op de Wc zit. Je zal zien dat er nog wat druppel naar buiten komen.

 

 1. Sekspeeltje voordat je seks hebt met een zwakke bekkenbodem.

Door seks te voelen met een zwakke bekkenbodem moet je de bekkenbodemspieren versterken en dit kan door gebruik te maken van seksspeeltjes, zoals een dildo of verschillende dildo sets. De set van Segretoys kan ik persoonlijk erg aanraden. Door een dildo te gebruiken bij een zwakke bekkenbodem kan je zelf aansturen wat prettig voor je voelt en je bekken laten wennen aan het tempo. Wat je ook kan gebruiken als seksspeeltje zijn de eitjes. Door eitjes te gebruiken bij een zwakke bekkenbodem, train jij de bekkenbodem. Zo wordt de bekkenbodem sterker en kan jij meer genieten van de seks.

 

 1. Bekkenbodemoefeningen doen voordat je seks hebt met een zwakke bekkenbodem

Door versterkende bekkenbodemoefeningen te doen, train en versterk jij de bekkenbodem. Hierdoor kun je prettiger seks hebben en neemt de kans op andere bekkenklachten af. Bekkenbodemoefeningen zijn er voor mannen en vrouwen. Neem is een kijkje op deze pagina om te zien of de oefeningen wat voor jou zijn: bekkenbodemoefeningen voor vrouwen en/of bekkenbodemoefeningen voor mannen. De bekkenbodemoefeningen in combinatie met het gebruik van een goede dildo set is erg aan te raden. Kijk eens hier voor de goed geteste dildo set van Segretoys en ga direct aan de slag.

 

seks met een zwakke bekkenbodem bekkenpijn urine verlies seks en een verzwakte bekkenbodem

 

6 Seksstandjes bij een zwakke bekkenbodem

 1. Seksstandje cowgirl bij een zwakke bekkenbodem
 2. Seksstandje reverse cowgirl bij een zwakke bekkenbodem
 3. Seksstandje lapdance op bed bij een zwakke bekkenbodem
 4. Seksstandje lapdance bij een zwakke bekkenbodem
 5. Seksstandje het honingpotje bij een zwakke bekkenbodem
 6. Seksstandje zijligging bij een zwakke bekkenbodem

 

Hieronder vind je alle seksstandjes voor bij een zwakke bekkenbodem op een rijtje met de uitleg hoe je die kan beoefenen;

 

 1. Seksstandje cowgirl bij een zwakke bekkenbodem

Het sekstandje cowgirl met een zwakke bekkenbodem is één van de beste die we je kunnen aanraden, omdat jij als vrouw zijnde alle macht in eigen hand hebt. Je kunt zelf het tempo besturen en het geeft ook nog is goede penetratie. De man ligt op zijn rug en de vrouw zit boven op hem. Op deze manier kunnen jullie elkaar aankijken en kan de vrouw sneller aangeven als de seks niet prettig voor haar aanvoelt. Op deze manier kan de vrouw ook het bed vast houden of haar handen tegen de muur leunen, om meer balans te houden

 

 1. Seksstandje reverse cowgirl bij een zwakke bekkenbodem

Het seksstandje reverse cowgirl met een zwakke bekkenbodem geeft je ook een goed gevoel en een goede penetratie. Ook hier zit je boven op je partner en je partner ligt, net zoals bij het seksstandje cowgirl, op zijn rug op bed. Het enige wat anders is, is dat je met je rug naar hem bent toegekeerd. Je kan door naar voren te leunen, richting het bed, je handen op het matras steunen. Zo krijg je meer frictie bij je clitoris en je partner vindt het vast en zeker een mooi uitzicht. Je kan je partner ook je heupen laten vasthouden voor meer steun om je rug niet te veel te buigen.

 

 1. Seksstandje lapdance op bed bij een zwakke bekkenbodem

Het seksstandje lapdance op bed met een zwakke bekkenbodem lijkt op het standaard seksstandje cowgirl (hierboven aangegeven). Net zoals bij het sekstandje cowgirl zit de vrouw bovenop. De man zit rechtop op het bed en de vrouw zit bovenop. De vrouw kan op deze manier haar benen om de man heen wikkelen en zo op en neer bewegen voor een goede penetratie. De vrouw kan zelf het tempo aangeven en de man kan haar hierbij ondersteunen door zijn handen onder haar billen te plaatsen.

 

 1. Seksstandje lapdance op een stoel bij een zwakke bekkenbodem

Naast het seksstandje lapdance op bed met een zwakke bekkenbodem, kan je het ook op een stoel doen. Het seksstandje lapdance op een stoel geeft de vrouw een goede penetratie en een prettiger gevoel om seks te hebben met een zwakke bekkenbodem. De man zit hier in plaats van op bed, op een stoel met de vrouw bovenop. De vrouw kan op deze manier, net als bij het seksstandje cowgirl en reverse cowgirl, het tempo aansturen door met haar voeten op de grond te staan en op en neer te bewegen.

 

 1. Seksstandje het honingpotje bij een zwakke bekkenbodem

Het sekstandje het honingpotje met een zwakke bekkenbodem geeft de vrouw, kracht om de man te sturen en het tempo aan te geven. De vrouw kan op deze manier zelf aangeven of het prettig is of niet. Doordat de vrouw op haar rug ligt en de man over haan heen buigt, kan ze met haar benen de man vasthouden. Dit doet ze door de benen te wikkelen om de man zijn romp. Als de man te diep gaat, kan ze hem met haar benen stoppen of afremmen.

 

 1. Sekstandje zijligging bij een zwakke bekkenbodem

Het seksstandje zijligging met een zwakke bekkenbodem geeft net als het sekstandje het honingpotje de vrouw meer kracht om de man te sturen. Beide liggen jullie op je zei, met de borst van de man tegen de rug van de vrouw. Het beste is om op je rechterzij te liggen, zodat je maag niet in de weg gaat zitten. De vrouw kan dan met haar linkerbeen over de man hangen om hem plek te geven om zijn mannelijk geslachtsdeel in de vrouw te stoppen. Op deze manier kan ze hem aansturen voor als hij te diep penetreert.

 

Deze seksstandjes helpen tevens ook bij seks tijdens de zwangerschap.

 

Oefeningen die helpen bij een zwakke bekkenbodem

Het is dus noodzakelijk om bij een zwakke bekkenbodem de bekkenbodem te gaan trainen of te versterken. Dit doe je door aan de slag te gaan met de versterkende bekkenbodemoefeningen. Ook kan je aan de slag gaan met verschillende dildo oefen sets. De best geteste dildo sets heb ik  voor je apart gezet. Deze bekkenbodemoefeningen heb ik al vast voor je verzameld. Zo kan jij weken aan de slag en nu al direct gaan beginnen met het versterken van de bekkenbodem. Op de pagina spierversterkende oefeningen kan je oefeningen vinden die je helpen om van je bekkenklachten af te komen.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.