Ontlasting incontinentie 

Naast de vele vormen van urine incontinentie is er ook nog een mogelijkheid dat jij ongewenst ontlasting verliest. Ook is een combinatie van beide vormen van incontinentie mogelijk. Er is vaak een hoop te doen tegen incontinentie klachten. Deze informatie, tips en adviezen zullen jou meer inzicht geven en ook een goede basis creëren voor jouw herstel. Na het lezen van deze artikelen heb ik bekkenbodemoefeningen voor je klaar staan. Dit zijn of spier versterkende bekkenbodemoefeningen of ontspannende bekkenbodemoefeningen. Kijk eens op mijn Oefeningen pagina om direct te beginnen met jouw herstel.

4 vormen van ontlasting verlies. Dit wil je weten op het gebied van ontlasting verlies

De 4 meest bekende ontlasting problemen zijn: Obstipatie oftewel verstopping, Fecale incontinentie oftewel ontlasting verlies, Pijn bij ontlasten oftewel Pijn bij het poepen en Hoge ontlasting aandrang beter bekend als Het idee steeds nodig te moeten poepen. Deze kunnen ontstaan door een probleem of stoornis van de darmen, bekkenbodemspier of beide. Verder kunnen ook jouw eet en leefgewoontes effect hebben op de functie en werking van de darmen. Veel van deze ontlasting klachten leiden tot ontlasting verlies. Vaak zijn ontlasting problemen goed te behandelen doormiddel van bekkenbodem oefeningen, aanpassingen aan het toiletgedrag, veranderingen in leefstijl of doormiddel van hulp van een professional.

Lees meer »

Ontlasting verlies. Alles wat jij wilt weten over het verlies van ontlasting en poep

Ontlasting verlies kan 7 verschillende oorzaken hebben. Een aantal oorzaken van ontlasting verlies zijn: opgelopen schade aan de anus, een aangeboren afwijking, een orgaan verzakking, dunne poep en ook te slappe of verzwakte bekkenbodemspieren kunnen een oorzaak zijn van ontlasting verlies. Je kan ontlasting verlies herkennen aan een aantal symptomen. Denk aan het verliezen van windjes, verliezen van dunne ontlasting, dikke ontlasting verliezen, het verliezen van ontlasting zonder aandrang en het verliezen van ontlasting door het te laat bereiken van de wc. Laten we samen eens alle punten doornemen en ook de mogelijkheden bespreken.

Lees meer »