seks na de bevalling. seks en bevallen. seks herstel bevalling. bevalling en seks. wanneer weer seks na de bevalling

Seks na de bevalling mag na 6 weken, zodat je lichaam kan herstellen. Als je lichaam niet hersteld is, dan moet je nog langer wachten. Bijvoorbeeld bij een knip of een scheur heeft je lichaam minimaal 12 weken nodig om te herstellen, eerder dan dat mag je geen seks hebben na de bevalling. Zelfde geld voor je gevoelige vulva. Als je vagina niet meer pijn doet kan je seks na de bevalling hebben. Na je bevalling ben je ook erg vruchtbaar dus gebruik een condoom als je seks gaat hebben, je mag niet de pil gebruiken vanwege de hormonen die je lichaam in komen.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Wachten met seks na de bevalling

Het beste is om te wachten met seks na de bevalling, zodat je lichaam kan herstellen. Dat houdt in dat je hechtingen moeten genezen, je niet meer aan bloedverlies leidt en je baarmoedermond weer gesloten is. Zo voelt het ook prettiger voor jou. Doordat je te overhaastig seks hebt na de bevalling, kan je de wonden alleen maar groter maken en zo heb je meer pijn. Op het moment dat je vagina niet meer gevoelig, of terwijl, het geen zeer meer doet, is het mogelijk om seks na de bevalling te hebben. Misschien had je weinig seks tijdens de zwangerschap en kan je nu niet wachten om weer te mogen, maar wacht alsjeblieft totdat je lichaam is herstelt om geen ergen klachten te krijgen.

 

Wanneer mag je seks na de bevalling?

Seks na de bevalling mag officieel na zes weken volgens het doktersadvies. Zo heeft je lichaam genoeg tijd om te herstellen. Dit geldt alleen voor een bevalling zonder knip en/of scheur. Bij seks na de bevalling met een knip duurt het wat langer voordat je seks mag. Met een knip bij seks met de bevalling mag je pas na 12 weken seks hebben. Het duurt namelijk even voordat de knip genezen is. Vaak moet je dan voor de zekerheid alsnog 2 weken extra wachten om je lichaam genoeg rust te geven.

 

Door bekkenoefeningen te doen voor na de bevalling, kan je lichaam beter hertstellen. Het helpt voor een gezond en stevige bekken. Wil je graag oefeningen doen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan is het artikel voorbereidingen voor oefenen misschien wat voor jou.

 

Bang voor seks na de bevalling

Veel vrouwen zijn bang voor seks na de bevalling vanwege de factoren die kunnen ontstaan. De bevalling kan best een ingrijpend moment voor je zijn en je kan erg vermoeid zijn. Misschien heb je geen zin om überhaupt alleen al uit bed te kruipen. Laat staan om seks te hebben. Daarnaast kan je het ook eng vinden, omdat het pijnlijk kan zijn voor je vagina. Het is aan te raden om een dildo set aan te schaffen. Deze bestaat uit kleine en grote dildo's. Zo kan je rustig eens wat naar binnen brengen en voelen wat het met jou doet. De grote heb jij nu in de hand. Kijk bijvoorbeeld eens naar de 5-delige dildo set van Segretoys.

Het is volkomen normaal om angst te hebben voor seks na de bevalling. Maar deze angst kan voor extra spanning zorgen op de bekkenbodemspieren. Hierdoor zal de vagina gespannen aanvoelen, niet goed doorbloed raken en daardoor minder vochtig aanvoelen. Je kan ook last hebben van gevoelige borsten vanwege de borstvoeding waardoor het minder prettig voelt om zo veel te bewegen tijdens seks met je lichaam. Naast bang zijn om meer pijn op te lopen, kan je ook bang zijn voor het feit dat je erg vruchtbaar bent na de bevalling. Je wilt misschien niet nog een keer zwanger worden en je mag nog geen conceptiepil gebruiken, daardoor kan  je bang zijn om zwanger te raken tijdens seks na de bevalling. Of misschien maakt het je wel onzeker, omdat je net bent bevallen en je voelt je niet prettig in je eigen lichaam.  Hieronder zet ik een aantal factoren om bang voor te zijn bij seks na de bevalling en in elk kopje hebben we een antwoord voor je om weer te genieten van seks.

 

8 punten waardoor jij geen zin hebt in seks na de bevalling:

 1. Infectie oplopen bij seks na de bevalling
 2. Door de vermoeidheid na de bevalling
 3. Droge vagina bij seks na de bevalling
 4. Herstellende vagina bij seks na de bevalling
 5. Erg vruchtbaar bij seks na de bevalling
 6. Geen zin in seks na de bevalling vanwege de baby
 7. Zelfdunk bij seks na de bevalling
 8. Beschermend seks na de bevalling

 

 

   

  8 punten waardoor jij geen zin hebt in seks na de bevalling:

  1. Infectie oplopen bij seks na de bevalling

  Doordat je seks na de bevalling te overhaastig doet als je lichaam nog niet hersteld is, kan je een infectie oplopen bij seks na de bevalling. Naast het feit dat je eventuele hechtingen hebt, kan je vagina zeer gevoelig zijn. Het heeft namelijk wel wat doorstaan. Doordat je wonden open zijn en je seks gaat hebben, kan je de gezonde bacteriën die in je vagina rusten verplaatsen en je wonden in duwen. Hierdoor krijg je een infectie. Je kan onder andere vaginale infecties krijgen, zoals candida infectie. Dit is daarom nog een reden om te wachten met seks na de bevalling. Heb je nog last van bloedverlies uit de wond in de baarmoeder? Dan kan er in de wond een infectie ontstaan.

   

  1. Door de vermoeidheid na de bevalling

  Na de bevalling kan het ook zijn dat je lichaam erg vermoeid is. Misschien is je lichaam zogezegd wel hersteld, maar heb je nog geen behoefte aan seks. Dat is natuurlijk niet gek. Je kan namelijk last hebben van een verzwakte bekkenbodem. Doordat je bekkenbodem verzwakt is, kan je een vermoeid gevoel in je bekkenbodem krijgen tijdens seks na de bevalling.

   

  1. Droge vagina bij seks na de bevalling

  Al eerder had ik aangegeven dat na de bevalling je vagina erg gevoelig is. Seks met een droge vagina is niet alleen pijnlijk voor je bekkenbodemspieren, maar ook onprettig voor jezelf. Doordat je bekkenbodemspieren pijn krijgen, gaan ze aanspannen en dat vernauwt de vagina en maakt het moeilijk om seks na de bevalling te hebben. Hierdoor is je vagina kwetsbaar voor seks na de bevalling en kan het anders aanvoelen dan je gewend bent. Je vagina kan minder snel vochtig worden, waardoor seks ook minder prettig aanvoelt voor jezelf. Glijmiddel is op dat moment ook wel een wondermiddel. Door glijmiddel te gebruiken is je vagina minder droog en is het ook minder pijnlijk voor je vagina. Wees niet bang om altijd glijmiddel te gaan gebruiken. Het gaat vanzelf weer over.

   

  1. Herstellende vagina bij seks na de bevalling

  Tijdens je bevalling zijn je bekken wat slapper en flexibeler om zo je bevalling door te komen. Door je bevalling kan je vaginawand opengerekt worden. Hierdoor is de gevoeligheid tijdens seks na de bevalling minder en minder prettig. Dit is voor de vrouw erg vervelend, maar ook voor de man. Door een aantal bekkenbodemspieren oefeningen kan je de vaginawand weer wat strakker krijgen, zodat jullie beiden weer kunnen genieten van seks.

   

  In het artikel oefeningen voor bekkenbodemspieren na de bevalling geeft je een aantal voorbeelden van de oefeningen die je helpen je vaginawand strakker te krijgen.

   

  1. Erg vruchtbaar bij seks na de bevalling

  Je kan hoogstwaarschijnlijk na 6 weken na de bevalling weer seks hebben, maar ben je al vruchtbaar? 4 weken na je bevalling ben je alweer vruchtbaar en kan je ook alweer ongesteld worden (helaas). Als je borstvoeding geeft dan kan je menstruatie wat langer duren, het ligt er ook aan hoelang je dan borstvoeding geeft. Doordat je erg vruchtbaar bent, omdat je menstruatie weer terug is, moet je goed opletten dat je voorbehoedsmiddelen gebruikt. Tenzij je graag nog een kind wilt. Mocht je nog niet aan je tweede beginnen, dan is het handig om condooms te gebruiken. Tijdens de bevalling heb je last van extra hormonen en na de bevalling zal je zien dat ze er nog steeds zijn. Door dat je extra hormonen hebt, mag je geen conceptiepil gebruiken. De conceptiepil bevat ook veel hormonen.

   

  1. Geen zin in seks na de bevalling vanwege de baby

  Het kan natuurlijk ook zijn, omdat je nu een moeder bent geworden, je het raar vindt om seks te hebben terwijl je kind in het huis is. Je bent nu eindelijk klaar met je zwangerschap en je vriend heeft weer zin. Je lichaam is volkomen hersteld en je kan weer seks hebben. Er is alleen één probleem, je voelt je ongemakkelijk. Het is logisch om in het begin te denken dat het raar is, omdat je kindje er ook is. Denk vooral niet zo. Je bent een mens en je verlangt ook naar dingen. Het is volkomen normaal om gewoon seks te hebben. Je baby ligt hoogstwaarschijnlijk in een andere kamer en te slapen. Je baby heeft het niet eens door.  

   

  1. Zelfdunk bij seks na de bevalling

  Je hebt een bevalling doorstaan en je lichaam moet herstellen. Je voelt je daarom niet prettig in je eigen lichaam en probeert seks te vermijden. Het is logisch dat je, je onzeker voelt over je eigen lichaam. De meeste vrouwen voelen zich al onzeker zonder dat ze zwanger zijn en nu ben je herstellende van een bevalling en je man wilt seks. Jij ziet het liever niet zitten, omdat je het ongemakkelijk vindt. Wees niet bang om nee te zeggen als je het echt niet wilt. Maar probeer vooral jezelf niet te haten voor je lichaam. Je lichaam is aan het herstellen en je bent mooi zoals je bent. Voel je niet onzeker, maar voel je trots. Je hebt zojuist een bevalling onderstaan, goed gedaan!

   

  1. Beschermende seks na de bevalling

  De eerste weken is het handig om een condoom te gebruiken als je seks na de bevalling wilt. De conceptiepil mag je de eerste weken niet gebruiken door de dosis hormonen die je lichaam daardoor binnenkrijgt. Je lichaam bevat namelijk al veel hormonen door de zwangerschap en moet genezen en die hormonen weer vrijlaten. Als je borstvoeding geeft word je later ongesteld en kan je daarom ook pas later een conceptiepil slikken. Ongeveer na 3 weken kan je de minipil slikken en pas na 6 weken mag je de pil slikken. Geef je geen borstvoeding, maar flesvoeding? Dan mag je na 3 weken al beginnen met de pil, maar je kan ook de minipil slikken als je het nog niet aandurft of de dokter geeft een ander advies.

   

  Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

  Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

  Rating: 5 sterren
  1 stem

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.