sekstips overactieve bekkenbodem overactieve bekkenbodem seks pijn tijdens de seks te gespannen bekkenbodem pijn in de bekkenbodem

De beste seksstip bij een overactieve bekkenbodem is het doen van ontspannende bekkenbodemoefeningen voorafgaand aan de seks. Door bekkenbodemoefeningen te doen, kunnen je bekkenbodemspieren rondom de vagina en anus ontspannen. Als je vagina te gespannen is, is het moeilijk voor een vinger, de penis of dildo om naar binnen te gaan. Eén van de meest voorkomende symptomen van een overactieve bekkenbodem is vaginale pijn tijdens de seks. Het is daarom goed om te blijven ontspannen en jezelf niet door de pijn heen te pushen. Bij een pijnlijke vagina kan je denken aan vaginisme of vulvitis maar je kan ook symptomen als urineverlies en obstipatie ervaren met een overactieve bekkenbodem. Seksstandjes zoals de cowgirl of de Titanic helpen de vrouw te ontspannen terwijl ze alsnog een goede penetratie ervaart op haar eigen tempo. Het seksstandje de koala helpt bijvoorbeeld weer voor een goede work-out voor de man, maar een ontspannende seksuele ervaring voor de vrouw.

 

Wat is een overactieve bekkenbodem?

Een overactieve bekkenbodem is een bekkenbodem die te gespannen is. De bekkenbodemspieren kunnen (bijna) niet ontspannen en zijn vaak dichtgeknepen. Hierdoor is het moeilijk om te plassen of goed uit te plassen. Het ongewenst verliezen van urine is ook mogelijk bij een overactieve bekkenbodem. Soms komt dit door de druk op de bekkenbodem. Als de druk op de bekkenbodem oploopt, kunnen de bekkenbodemspieren bij sommige activiteiten, zoals niesen of lopen per ongeluk de controle verliezen. Urine of ontlasting verlies is dan mogelijk. Dit terwijl plassen en poepen soms erg lastig kunnen zijn. Omdat plassen en poepen minder makkelijk gaat, lopen de blaas en de darmen erg vol. Als ze over vol zijn en er komt druk op de bekkenbodem kunnen deze organen overlopen en zo kan er dus ongewenst wat ontsnappen. Soms is het ook moeilijk om te slapen met een overactieve bekkenbodem. De darmen of blaas voelen erg vol en je kan veel spanning in of rondom het bekken en de onderrug ervaren. Tijdens het slapen kan je ook gebruik maken van een lig kussen. Deze verlagen de druk op de bekkenbodem tijdens het slapen.

 

7 Symptomen van een overactieve bekkenbodem

 1. Vaginale pijn tijdens de seks met een overactieve bekkenbodem.
 2. Vaginisme bij een overactieve bekkenbodem.
 3. Overlopende blaas bij een overactieve bekkenbodem.
 4. Pijn in de onderrug bij een overactieve bekkenbodem.
 5. Niet goed uit plassen bij een overactieve bekkenbodem.
 6. Obstipatie bij een overactieve bekkenbodem.
 7. Blaasontsteking bij een overactieve bekkenbodem.

 

Seks met een overactieve bekkenbodem

Seks met overactieve bekkenbodem kan pijn doen, dit komt omdat de bekkenbodem te gespannen is. Een gespannen bekkenbodem zorgt voor een gespannen vagina. De bekkenbodemspieren spannen de spieren rondom de vagina aan, waardoor het moeilijk is om de penis of je vinger naar binnen te duwen. Een overactieve bekkenbodem kan komen door een nare ervaring op seksueel gebied (trauma), overbelasting, angst en door een zwangerschap. Natuurlijk wil je genieten tijdens seks, daar doe je het nu eenmaal voor. Probeer daarom zoveel mogelijk ontspannende bekkenbodemoefeningen te doen om je bekkenbodemspieren te laten ontspannen. Hierdoor kan je opening van je vagina beter opengaan en kan de dildo of penis erin. Mocht het alsnog pijn doen, wees dan niet bang om te stoppen. Het kan even duren voordat je weer comfortabel seks hebt, ga daarom niet je lichaam pushen en blijf niet seks houden met de pijn.

 

Tips voor seks met een overactieve bekkenbodem

 1. Ontspannen voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem.
 2. Naar je lichaam luisteren voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem.
 3. Er over praten als je last hebt van een overactieve bekkenbodem.
 4. Bekkenbodemoefeningen doen als je last hebt van een overactieve bekkenbodem.
 5. Sekspeeltjes voor een overactieve bekkenbodem.

 

Tip 1: Ontspannen voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem

Door te ontspannen voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem, voel je, je al gemakkelijker in je lichaam. Door stress en angst kan je het verergeren, omdat je lichaam reageert op je gedachtes (denk maar eens een aantal dagen aan zwanger zijn en na een aantal dagen reageert je lichaam daarop door een schijnzwangerschap). Het helpt om vooraf lekker in bad te zitten of rustig een boek te lezen. Zo zijn je gedachtes heel ergens anders en kan je lichaam en je bekken ontspannen.

 

Tip 2: Naar je lichaam luisteren voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem

Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren voordat je seks hebt met een overactieve bekkenbodem. Als je moe bent, rust dan uit. Als het zeer doet, stop dan. Als je te veel stress hebt, neem een bad, doe ontspannende oefeningen of lees een rustgevend boek. Zorg ervoor dat je niet iets doet als je lichaam het niet aan kan. Over je grenzen heen gaan en je lichaam pushen heeft geen zin, ik snap dat je wilt doorzetten, maar je kan je bekken zo overbelasten dat seks niet meer leuk voor je is en dat je lichaam ook veel pijn kan doen.

 

Tip 3: Er over praten als je last hebt van een overactieve bekkenbodem

Het is belangrijk om er over te praten. Misschien denk je wel dat het beschamend is of voel je er ongemakkelijk bij om er over te praten, maar praten over je pijnlijke sekservaring met je partner of een seksuoloog kan helpen om je bekken en je geslachtsorgaan minder stress te geven. Dit klinkt misschien raar, maar zoals ik al eerder zei; je lichaam reageert op je gedachtes. Als je er niet over praat komt er ook geen positiviteit van uit en kan je partner ook niet begrijpen wat er aan de hand is.

 

sekstips overactieve bekkenbodem overactieve bekkenbodem seks pijn tijdens de seks te gespannen bekkenbodem pijn in de bekkenbodem

 

Tip 4: Bekkenbodemoefeningen doen als je last hebt van een overactieve bekkenbodem

Bekkenbodemoefeningen helpt je overactieve bekkenbodem te ontspannen. Het gaat hier dan wel om de ontspannende bekkenbodemoefeningen die je moet doen. Hierdoor kunnen jouw bekkenbodemspieren ontspannen rondom de vagina. Zo kan je vagina weer makkelijker opengaan voor de penis. Bekkenbodemoefeningen kan je elke dag doen, voor en na de seks.

 

Tip 5: Seksspeeltjes gebruiken voor een overactieve bekkenbodem

Door seksspeeltjes te gebruiken bij een overactieve bekkenbodem, kan je meer genieten van seks. Ook kan je zelf aanvoelen wat je lekker vindt en wanneer het onprettig voor je voelt. Probeer bijvoorbeeld vaginale kegels of ballen om te oefenen met de opening van je vagina. Zo kunnen je bekkenbodemspieren leren ontspannen. Een andere aanrader is een dildo set. Deze bestaat uit verschillende grote dildo's. Jij hebt dus letterlijk in de hand welke grote er bij jou naar binnen gaat. Zo kan je rustig aan wennen en voelen wat een kleine of iets grotere dildo met jou doet. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze goed beoordeelde set van Segretoys. Ook belangrijk is glijmiddel. Glijmiddel helpt met het nat maken van je vagina en helpt de penis en/of de seksspeeltjes je vagina in te gaan. Zo kan je veel prettiger seks hebben of masturberen.

 

Seksstandjes met een overactieve bekkenbodem

 1. Seksstandje de cowgirl bij seks met een overactieve bekkenbodem
 2. Seksstandje Koala bij seks met een overactieve bekkenbodem
 3. Seksstandje de Titanic bij seks met een overactieve bekkenbodem
 4. Seksstandje de spin bij seks met een overactieve bekkenbodem

 

 1. Seksstandje de cowgirl bij seks met een overactieve bekkenbodem

Seksstandje de cowgirl bij seks met een overactieve bekkenbodem is een goede positie als je de vrouw controle wilt geven. Dit seksstandje kan ze ontspannend doen door op de man te zitten. De man ligt op zijn rug op bed en de vrouw zit bovenop. De vrouw kan zich op deze manier afzetten tegen de muur of op het bed. De vrouw kan bepalen hoe diep de penetratie gaat en het tempo. Mocht de vrouw zich onprettig voelen, dan kan ze langzamer gaan totdat ze zich ontspant.

 

 1. Seksstandje koala bij een seks met een overactieve bekkenbodem

Seksstandje koala bij een seks met een overactieve bekkenbodem is een goede work-out voor de man, maar een ontspannend seksstandje voor de vrouw. Voor dit seksstandje staat de man op de grond en recht op met de vrouw in zijn handen. De vrouw wikkelt haar benen om de heupen van de man en knuffelt hem zodanig als een koala. De man kan op deze manier zijn penis de vagina in brengen terwijl de vrouw zogezegd kan ontspannen. Hij kan de vrouw rustig omhoog en omlaag laten zakken op haar tempo, zodat ze niet veel pijn voelt. Mocht het een beetje zwaar worden, dan kan de vrouw ook met haar rug tegen de muur leunen.

 

 1. Seksstandje de Titanic bij seks met een overactieve bekkenbodem

Seksstandje de Titanic bij seks met een overactieve bekkenbodem is goed, omdat het een gemiddelde penetratie heeft en de vrouw kan ontspannen. De man ligt net als de cowgirl op zijn rug op bed, maar deze keer zet hij zijn voeten op het matras. De vrouw gaat op hem zitten met haar gezicht richting de voeten van de man. Het lijkt een beetje op de reverse cowgirl. De vrouw kan haar benen laten rusten langs het lichaam van de man en zijn benen vasthouden of knuffelen ter ondersteuning. In plaats van dat Jack en Rose genieten van het uitzicht van zee, kan Jack genieten van zijn uitzicht en Rose kan zelf haar penetratie besturen op een ontspannend tempo.

 

 1. Seksstandje de spin bij seks met een overactieve bekkenbodem

Seksstandje de spin bij seks met een overactieve bekkenbodem is ook een goed standje, want de vrouw kan liggen ontspannen, terwijl de man het werk doet. Dit seksstandje doe je als volgt. De vrouw gaat liggen op haar rug op bed en de man gaat voor haar zitten. De man zet zijn voeten onder de armen van de vrouw (onder haar oksels). Nu zit je zogezegd kont tegen kont, alleen de vrouw ligt. De vrouw zet ook haar voeten op het matras en kan op deze manier ook steun vragen aan het bed. De man zet zijn handen achter hem op bed voor steun en op deze manier kan hij in en uit de vagina gaan met zijn penis. De vrouw kan rustig blijven liggen terwijl de man een diepe of een gemiddelde penetratie geeft.

 

Meer ideeën voor seksstandjes en last van bekkeninstabiliteit? Dan is dit artikel misschien iets voor jou, klik hier. Of kijk bij seksstandjes tijdens de zwangerschap

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende InformatieTips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.