kinderen tillen met bekkeninstabiliteit. kinderen tillen met bekkenpijn. kinderen tillen met bekkenklachten

Kinderen tillen met bekkeninstabiliteit doe je door het kind recht op te tillen door de knieën te buigen met een rechte rug. Til het kind dicht bij je borst omhoog en met twee handen. Maak geen draai bewegingen en sta altijd recht voor je kind als je hem/haar wilt optillen. Til je kinderen nooit op je heup, daarmee belast je de bekkenbanden aan 1 kant.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Stel je voor je bent bezig met het schoonmaken van je huis en dan heb je een huilende peuter naast je rennen die graag opgetild wilt worden voor een knuffel. Hoe doe je dat dan? In dit artikel vertellen we je wat meer over het tillen van kinderen met bekkeninstabiliteit.  

 

Hoe til je kinderen bij bekkeninstabiliteit?

Als het gaat over het tillen van een  t is het belangrijk dat het kind recht wordt opgetild. Je buigt door je knieën naar beneden met een rechte rug en je kind staat of ligt tussen je benen in. Zorg dat je het kind recht omhoogtilt met een rechte rug en dicht tegen het lichaam. Zet je kind nooit op je heup, want dan overbelast je, je bekken en de bekkenbanden aan 1 kant. Als je, je kind optilt, houdt hem of haar dan tegen je borst of je romp en til hem of haar altijd met twee handen voor stevigheid en veiligheid.

 

Tips bij kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit:

 

Tip 1: Hou een rechte rug tijdens kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit

Kinderen tillen met bekkeninstabiliteit doe je door, door je knieën te buigen met een rechte rug.

 

Tip 2: Nooit draaien tijdens het tillen van kinderen bij bekkeninstabiliteit

Altijd recht tegenover je kind staan als je hem of haar wilt optillen. Maak geen draaibewegingen met de rug.

 

Tip 3: Kinderen niet op je heupen dragen met bekkeninstabiliteit

Doordat je kinderen op je heupen draagt overbelast je de bekken en je bekkenbodemspieren. Je gaat dan leunen in je bekkenbanden en dat gaat de dag erna alleen maar meer zeer doen.

 

Tip 4: Til je kinderen symmetrisch met bekkeninstabiliteit

Zodra je het kind optilt, zorg ervoor dat je romp zo symmetrisch mogelijk is. Dus draai je lichaam niet door je rug te draaien, maar je voeten te verplaatsen.

 

Tip 5: Houd je kind dichtbij  bij het tillen met bekkeninstabiliteit

Houd je kind dicht bij je lichaam als je hem of haar optilt. Bijvoorbeeld bij een kinderstoel. Sta er dicht achter wanneer je, je kind eruit tilt of wilt inzetten. Hetzelfde geld natuurlijk bij de grond. Des te minder belastend voor je bekken.

 

Tip 6: Beperk het tillen bij bekkeninstabiliteit

Waar mogelijk, laat je kind zelf klimmen (als je kind rond de drie is kan het meestal al lopen) en voorkom dat je hem of haar moet optillen. Bijvoorbeeld als je kind zijn of haar handen moet wassen. In plaats van hem zelf op te tillen, zet een opstapje neer voor de gootsteen.

 

Kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit  

Wil je toch je kinderen optillen met bekkeninstabiliteit, maar je kan niet bukken of je bent bang dat het toch fout gaat? Door kinderen te tillen vanaf een hoger punt, belast je de bekken minder erg. Dit geldt ook voor iedereen die hun kind optilt. Zorg ervoor dat je kind hoger dan je heup staat, bijvoorbeeld op de trap of een stoel. Hierdoor maak je geen rare bewegingen en verzwakken je bekkenbanden niet erger.

 

Kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit wanneer ze boos zijn 

Soms heb je van die momenten dat je kinderen niet luisteren als je, bijvoorbeeld weggaat. Je moet ze dan optillen en meenemen tegen hun wil in. Wat gebeurt er dan? Je kinderen beginnen te schreeuwen en te schoppen. Op dat moment weet je, dat het niet veilig is voor je bekkenbanden. Je kinderen optillen die zoveel bewegen, heeft een risico voor je bekken. Je mag natuurlijk al niet draaien met bekkeninstabiliteit en doordat ze zo tegenstribbelen, gaat je lichaam rare bewegingen maken. Daarnaast moet je kracht zetten uit je bekkenbodemspieren die al verzwakt zijn.  

 

Tips om boze kinderen te tillen bij bekkeninstabiliteit

 

Tip 1: Maak geen rare draaibeweging met bekkeninstabiliteit

Door dat je gaat draaien met bekkeninstabiliteit, belast je, je bekken en daardoor heb je de dag erna meer pijn en kan je veel minder doen.

 

Tip 2: Pak hun hand vast als je last hebt van bekkeninstabiliteit

Als je last hebt van bekkeninstabiliteit is het niet altijd prettig om boze kinderen overal heen te dragen vanwege hun tegenstribbelen. Je kan dan ook streng overkomen en ze gewoon meenemen door hun handje vast te houden. Jij hebt het voortouw.

 

Tip 3: Zorg ervoor dat de vader er is als je last hebt van bekkeninstabiliteit

Is de vader van je kind aanwezig? Laat hun ze dan optillen en meenemen. Zo heb je geen last van je bekken door rare bewegingen te maken.

 

Tip 4: Doen alsof het niets uitmaakt als je last hebt van bekkeninstabiliteit

Vaak als je last hebt van bekkeninstabiliteit mort je soms risico’s nemen als ouders. Als je gewoon doorloopt als je kinderen niet willen, omdat ze geen zin hebben. Dan zul je zien dat ze je toch gaan volgen. Kinderen zitten zogezegd nog vast aan de navelstreng en zijn vaak banger om jou uit het oog te verliezen dan jullie hun.

 

Je baby wiegen met bekkeninstabiliteit

1 van de beste manieren om je baby inslaap te laten vallen is door je baby te wiegen. Maar hoe wieg je een baby met bekkeninstabiliteit?  Een handige manier is om een draagdoek te gebruiken. Draagdoeken verdelen het gewicht van de baby goed. Natuurlijk wordt het wel wat pijnlijker voor je lichaam als je de hele middag rondloopt om je baby te wiegen. Probeer dan een yoga bal of een schommelstoel uit. De yoga bal heb je vast wel is gebruikt tijdens je zwangerschap, want het is goed voor je bekkenbodem. Zo kan je, je baby in slaap huppen met het gevoel van beweging.

 

Een schommelstoel is ook een handige oplossing. Je kan namelijk rustig zitten op de stoel, maar door dat je heen en weer beweegt, kan de baby in slaap vallen. Zo hebben jullie beiden profijt. Je baby kan lekker slapen en jouw lichaam komt goed tot rust. Probeer vooral te ontspannen.

 

Heb je pijn in je stuitje bij bekkeninstabiliteit? Dan is zitten natuurlijk geen optie. Laat dan je baby op je buik liggen en probeer zelf ook te liggen op een zachte ondergrond. Zo zet je geen druk op je stuitje. Wil je weten hoe je pijn krijgt in je stuitje? In het artikel pijn in het stuitje vind je meer informatie.

 

Kinderen tillen tijdens het traplopen met bekkeninstabiliteit

Vaak is traplopen met bekkeninstabiliteit al een probleem, laat staan als u ook nog een kind heeft die u moet optillen. Hoe doe je dat dan? Hieronder heb ik een paar handige tips voor je opgesomd:

 

Tips om kinderen te tillen tijdens het traplopen met bekkeninstabiliteit

 

Tip 1: Ga zittend de trap af  met bekkeninstabiliteit

Door dat je zittend de trap afgaat met bekkeninstabiliteit, maak je geen pijnlijke draaibewegingen met je bekken. Zorg er wel voor dat je een draagdoek om hebt als je de baby tilt.

 

Tip 2: Voeten bij elkaar trekken met bekkeninstabiliteit

Een andere manier om de trap af of op te lopen, is door je voeten bij elkaar te zetten per tree met bekkeninstabiliteit. Hierbij loop je recht omhoog of omlaag en kan je makkelijker balanceren.

 

Tip 3: Laat je peuter zelf lopen als je last hebt van bekkeninstabiliteit

Het kan soms een uitdaging zijn, maar kan je kind al lopen? Laat hem of haar dan ook zelf de trap op lopen. Je peuter kan zittend de trap af en als je achter je kind loopt terwijl het omhoog klimt is het ook veilig. Hierdoor heb je zelf minder zware lasten op je bekken en je leert tegelijkertijd je kind zelfstandig te worden.

 

Kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit tijdens het winkelen

Misschien ben je al is bevallen en heb je nu voor het eerst last van bekkeninstabiliteit tijdens je tweede zwangerschap of daarna. Je wilt graag winkelen, maar je eerste kind wilt niet in de kinderwagen, maar ook niet lopen. Hoe doe je dat? Kinderen zijn nu eenmaal niet licht. Vooral als je een eindje moet lopen met hun in je armen. Het kan soms niet prettig zijn en je hebt erna last van spierpijn. Met bekkeninstabiliteit is het ook niet handig om dan rond te lopen met je kinderen op je heupen. Je gaat dan schuin/scheef lopen en creëert ook een holle rug. Zoals eerder aangegeven in dit artikel, het beste is om met een rechte rug te lopen. Daarnaast overspan je de bekkenbodemspieren door het tillen. Hieronder vind je een paar tips die je kunnen helpen.

 

Tips voor het tillen van kinderen met bekkeninstabiliteit als je gaat winkelen

 

Tip 1: Neem altijd de kinderwagen mee als je last hebt van bekkeninstabiliteit

Het is handiger om een kinderwagen mee te nemen. Dit is een goede manier om weinig te dragen en minder bekkenklachten te veroorzaken. Niet alleen is het handig om je kind mee te nemen, maar je kan er ook nog tassen in plaatsen, of aanhangen.

 

Tip 2: Goed door je knieën buigen als je ze toch optilt bij bekkeninstabiliteit

Vaak wil je ze toch knuffelen. Het is vrij logisch waarom, ze zijn nou eenmaal erg schattig. Als je ze dan toch even wilt optillen, buig dan goed door je knieën met een rechte rug. Je kan ze anders ook via een hogere punt overnemen, bijvoorbeeld van de bank of de trap. Hierdoor maak je geen rare bewegingen met je slappe bekkenbanden.

 

Tip 3: Houd liever hun hand vast en laat ze lopen als dat kan bij bekkeninstabiliteit

Als ze al kunnen lopen en je bent toch in alle haast de kinderwagen vergeten. Laat ze dan vooral lopen. Soms is het moeilijk om nee te zeggen, maar nu is het een goed idee om het uit te proberen. Het maakt je niet gelijk de schurk. Ze hebben je nog langer nodig dan vandaag en zelfs kleine kinderen vinden het moeilijk om hun ouders in pijn te zien.

 

Tip 5: Regel een lieve oma om op te passen bij bekkeninstabiliteit

Een lieve oma die graag op haar kleinkinderen past is ook niet verkeerd. Zo heb je geen stress om ze de hele tijd in de gaten te houden en kan je sneller je benodigdheden halen zonder afgeleid te worden. Hierdoor heb je minder bekkenklachten als je weer thuiskomt en je baby weer terug in je armen hebt.

 

Wil je winkelen met bekkeninstabiliteit en je weet niet goed wat het beste is om te doen? In het artikel winkelen met bekkeninstabiliteit kan je meer informatie vinden.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende Informatie, Tips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.