kinderen tillen met bekkenpijn. Kinderen tillen met bekkeninstabiliteit. kinderen tillen met bekkenpijn. kinderen tillen met bekkenklachten

Kinderen tillen met bekkenpijn doe je door goede squat bewegingen te maken met een rechte rug. Je mag geen draaibewegingen maken tijdens het tillen van kinderen of je kind leunen op je heup. Dan raakt het bekken overbelast. Zorg ervoor dat je het tillen beperkt en als je dan toch gaat tillen, je kind optilt vanaf een hoger punt. Er zijn ook een aantal oefeningen die je kan doen om je kinderen te tillen bij bekkenpijn, zodat je wat steviger in je schoenen staat. Til je kinderen daarom altijd met twee handen en dicht bij je lichaam.

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Wat is bekkenpijn?

He woord zelf zegt het al, bekkenpijn is pijn in het bekken. Bekkenpijn is vaak bestempeld als pijn in de voortplantingsorganen van een vrouw, maar een man kan het ook krijgen. Vaak voel je pijn in je buik onder de navel of in je onderrug of bij je geslachtsorganen. Eén van de meest voorkomende oorzaken van bekkenpijn bij de vrouw is de zwangerschap. Maar bekkenpijn kan een symptoom zijn van een infectie, daarom kunnen mannen ook bekkenpijn krijgen. Bij vrouwen is het soms een aanwijzing dat ze een infectie oplopen bij hun voortplantorganen in het bekkengebied, zoals de baarmoeder of de vagina (of bekkenbodem).

 

Hoe til je kinderen bij bekkenpijn?

Kinderen tillen met bekkenpijn doe je door goed door je knieën te buigen. Door je voeten licht naar buiten de draaien en ze goed onder je heupen te zetten, kan je squat bewegingen maken om je kind te tillen bij bekkenpijn. Zorg ervoor dat je met een rechte rug buigt en je kind tussen je benen staat. Net als bij squat bewegingen, maar in plaats van sport attributen op te tillen, til je kinderen op. Span je bekkenbodemspieren samen en til je kinderen op als je uitademt, niet als je inademt. Maak geen draai bewegingen als je, je kind op tilt bij bekkenpijn. Het is namelijk niet goed voor je bekken om ze over te belasten. Hetzelfde geld voor kinderen op je heup tillen. Als je kinderen tilt op je heup, dan overbelast je het bekken en je bekkenbanden aan die kant.

 

7 tips om kinderen te tillen bij bekkenpijn

Hieronder is een opsomming van tips over hoe je kinderen tilt bij bekkenpijn:

 

Tip 1: Sta recht voor je kind tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn

Sta recht voor je kind tijdens kinderen tillen met bekkenpijn. Door ze schuin op te tillen, ga je draaibewegingen maken en die bewegingen zijn niet goed voor het bekken en je rug.

 

Tip 2: Gebruik een squat-beweging tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn

Door met een rechte rug en gebogen knieën te buigen, maak je squat bewegingen. Zorg ervoor dat je voeten recht onder je heupen staan en laat je kind tussen je benen staan wanneer je hem of haar wilt gaan optillen.

 

Tip 3: Til je kind dicht bij je lichaam op tijdens kinderen tillen met bekkenpijn

Door je kind dicht bij je lichaam te tillen (dicht bij je romp) heb je meer stevigheid en kan je, je kind voorzichtiger optillen. Dit zorgt voor minder pijn bij het bekken.

 

Tip 4: Til je kind van een hoger punt tijdens kinderen tillen met bekkenpijn

Als je kinderen wilt optillen bij bekkenpijn doe dat dan vanaf een hoger punt. Door je kinderen te tillen vanaf, bijvoorbeeld een stoel of de trap, maak je minder bewegingen met het bekken en worden ze niet overbelast.

 

Tip 5: Doe de robot tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn

Doe de robot tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn? Je kent vast een robot en wat doet hij? Hij beweegt in stappen. Door je kind op te tillen in stappen, heb je minder last van bekkenpijn. Begin bij je kind op te tillen en wanneer je weer recht opstaat, draai dan met je hele lichaam. Maak dus geen draaibewegingen tijdens het optillen, maar draai pas als je kind is opgetild en draai met je hele lichaam. Of terwijl, doe de robot.

 

Tip 6: Til met twee handen als je kinderen tilt bij bekkenpijn

Als je kinderen tilt bij bekkenpijn, til ze dan altijd met twee handen op. Twee handen biedt meer stevigheid en verdeeld de zware kracht aan beide kanten van je lichaam. Als je kinderen tilt met één hand, ga je ze vaak leunen op je heupen en dan worden je bekken weer overbelast. Dus til altijd met twee sterke handen.

 

Tip 7: Beperk het tillen van kinderen bij bekkenpijn

Het klinkt misschien onhandig, maar probeer zo min mogelijk je kinderen te tillen bij bekkenpijn. Ook al gebruik je onze tips en die helpen je om de volgende dag geen extra overbelasting aan het bekken te krijgen, maar je bekken moeten genezen. Dus door zo min mogelijk te tillen, dan kunnen ze rustig genezen.

 

Baby’s tillen bij bekkenpijn

Door je baby te tillen dicht bij je lichaam, zet je minder druk op het bekken, maar je baby wilt vaak het liefst de hele dag in je armen liggen. Hoe doe je dat dan? Een slimme manier (en handige hulpmiddel) is je baby tillen door een draagdoek te gebruiken. Je kan je baby dan tegen je borst houden en je overbelast je bekken niet, omdat je baby niet leunt. Het kan op een gegeven moment wel zwaar worden, dus neem dan een rustpauze en ga even op de bank zitten. Zo kan je lichaam rusten, maar is je baby nog wel dicht bij genoeg om je warmte te voelen en niet te huilen, tenzij hij honger heeft.

 

Waar moet je voor oppassen bij kinderen tillen bij bekkenpijn?

Je moet vooral oppassen voor draaibewegingen die je onbewust kan maken bij kinderen tillen bij bekkenpijn.  Draaibewegingen zijn gevaarlijk voor je bekken, omdat ze overbelast kunnen raken. Daarnaast is het slecht om je kinderen op te tillen en de hele tijd op je heup te laten leunen. Je moet opletten wanneer je in- en uitademt als je kinderen tilt. En probeer je zelf niet te pushen. Luister naar je lichaam. Misschien is je kind verdrietig en wilt hij of zij opgetild worden om getroost te worden, maar doet je lichaam echt zeer, ga dan zitten op een bank of stoel met je kind en zet hem of haar op je schoot.

 

Dit moet je niet doen bij kinderen tillen bij bekkenpijn

Hieronder staat een opsomming van bewegingen die je niet moet doen wanneer je kinderen tilt bij bekkenpijn, want het kan je bekken overbelasten of je kan andere bekkenklachten oplopen.

 

  1. Kinderen tillen bij bekkenpijn tijdens inademen

Door je kinderen te tillen bij bekkenpijn terwijl je inademt, kan je het benauwd krijgen. Namelijk als je inademt, zet je druk op je longen. Als je dan ook nog is wat zwaars gaat tillen of je kind, dan kan je druk zetten op je longen en kan je het benauwd krijgen. Dus til je kinderen (of zware objecten) altijd wanneer je uitademt.

 

  1. Kinderen de hele dag tillen bij bekkenpijn

Door kinderen lang te tillen bij bekkenpijn overbelast je het bekken. Daarnaast kan je voor je andere spieren ook niet prettig zijn. Je raakt snel uitgeput en je kan daardoor je kind steeds verplaatsen van arm en daardoor ga je ze onbewust laten leunen op je heupen.

 

  1. Geen draaibewegingen maken tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn

In het artikel heb ik het al meerdere keren bestempeld, maar maak geen draaibewegingen tijdens kinderen tillen bij bekkenpijn. Dit is één van de belangrijkste dingen die je moet onthouden bij kinderen tillen bij bekkenpijn, want je wilt niet de volgende dag nog meer last hebben van het bekken dan dat je nu al hebt.

 

  1. Push je zelf niet bij kinderen tillen met bekkenpijn

Soms kan je peuter eigenwijs zijn, maar als je ze niet hoeft te tillen, doe het niet. Luister naar je lichaam, doet het pijn? Stop met tillen. Door te gaan doorbijten, kan je, je lichaam alleen maar extra pijn geven en dan kan je de dagen erna alleen op je bank zitten om te rusten. Probeer dus je kinderen niet te tillen bij bekkenpijn als het niet noodzakelijk is.

 

Oefeningen om kinderen te tillen bij bekkenpijn

Bij kinderen tillen met bekkenpijn is het verstandig om je kinderen zo min mogelijk te tillen. Maar natuurlijk wil je, je schattige kleine baby of peuter graag in je armen hebben. Er zijn een aantal oefeningen die je kan doen om je bekken te helpen genezen. In het artikel bekkenbodemoefeningen voor vrouwen, kan je meer informatie vinden over de verschillende oefeningen. Daarnaast kan je als man zijnde ook bekkenbodemoefeningen doen. Die kun je vinden in het artikel bekkenbodemoefeningen voor mannen.

 

Kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit

Misschien heb je geen bekkenpijn, maar bekkeninstabiliteit en vraag je, je af hoe je kinderen kan tillen bij bekkeninstabiliteit. Of wat is bekkeninstabiliteit. Kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit is bijna hetzelfde als kinderen tillen bij bekkenpijn. Bij beide moet je goed door je knieën buigen met een rechte rug en mag je geen draaibewegingen maken. Ook moet je bij bekkenpijn en bekkeninstabiliteit je kinderen tillen vanaf een hoger punt om je bekken minder te belasten. Heb je in plaats van bekkenpijn, bekkeninstabiliteit? In het artikel kinderen tillen bij bekkeninstabiliteit kan je meer informatie vinden.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende Informatie, Tips, een Webshop en ook Oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.