Wil je wat vragen?

Hé! Wat goed dat je even een kijkje komt nemen op de stel een vraag pagina. Je zit met een vraag of je bent wellicht benieuwd of iemand anders jouw vraag heeft gesteld. Dan ben je aan het goede adres. Op deze pagina kan je onder jouw eigen naam of onder een alias een vraag stellen. Een vraag stellen is geheel anoniem. Jouw e-mail adres is alleen zichtbaar voor jezelf. Of natuurlijk een antwoord op een al gestelde vraag terug lezen. Alles mag op deze pagina. Stel gerust een vraag. Ik bijt niet! Niks is te gek. Naja bijna niks dan. Ik weet bijvoorbeeld vrij weinig over de teennagel groei van grasparkieten.

Stel gerust en ik zal de vraag zo snel als mogelijk behandelen!

 

Stel hier jouw vraag over de bekkenbodem, bekkeninstabiliteit voor/tijdens of na de zwangerschap, over de bekken zelf, de bekkenbodemspieren of wil jij weten hoe jij het beste met jouw bekkenklachten kunt omgaan? 

 

Vraag en antword bekkenbodem Stel aan vraag over jouw bekkenbodem, Stel aan vraag over jouw bekkenpijn, Stel aan vraag over jouw bekkeninstabiliteit, Stel aan vraag over jouw bekkenklachten! Deze vraag kan anoniem worden gesteld en ik zal de vraag zo snel

Tip: Gebruik ook eens het vergrootglas rechts bovenin, als je een bepaald onderwerp zoekt.
Wellicht heb ik jouw onderwerp al in een artikel besproken.


Reactie plaatsen

Reacties

Louis Kuyten
11 dagen geleden

Graag de site nalopen op correct Nederlands.

Bekken Blog
4 dagen geleden

Beste Louis,

Bedankt voor de reactie. Zoals vermeld ben ik behoorlijk dyslectisch. De site is door andere mensen meerdere keren nagelopen maar ik kan me voorstellen dat er hier en daar nog wat fouten te bespeuren zijn. Mijn excuses. Dit heeft echter geen invloed op de kwaliteit van de informatie.

Mvg,

Bekken Blog

Sven Groeneveld
16 dagen geleden

Ik doe momenteel de ontspannende bekkenoefeningen voor mannen. Momenteel bezig met de beginners oefeningen waarbij je de stappen gaat volgen om te ontspannen. Bij het eerste gedeelte heb je 5 stappen. Is het de bedoeling dat ik daar de eerste 4 stappen doe en daarna stap 5 ga herhalen tot de 5 minuten? En bij het tweede gedeelte heb je 7 stappen. Is het daar de bedoeling dat ik 'alle' stappen herhaal tot de 5 minuten?

Met vriendelijke groet,

Sven Groeneveld

Sven Groeneveld
3 maanden geleden

Ik heb een lang last van bekkenklachten en ademhalingsklachten. Ik merk dat ik heel veel spanning in mijn buik heb en daardoor veel druk uitoefen op mijn middenrif. Mijn ademhaling word hierdoor zeer beperkt. Zouden deze oefeningen bij mij passen? Dan bedoel ik de ontspanningsoefeningen.

Bekken Blog
2 maanden geleden

Beste Sven,

Excuus voor de vertraagde reactie. Ontspanningsoefeningen zijn uitermate geschikt om de spanning in het bekken, en om specifiek te zijn de bekkenbodem, te doen verlagen. Dit zijn niet hele gemakkelijke oefeningen. Ontspanningsoefeningen vragen veel rust en aandacht. Een spier trainen en sterker maken is nu eenmaal makkelijker dan bewust een spier ontspannen die je niet 1,2,3 voelt. Ik kan de oefeningen dus zeker aanraden. Maar neem vooral de tijd er zal een aantal weken voorbij gaan voordat het effect duidelijk voelbaar is. Begin eerst in een rustige omgeving op een bed, bank of matje. Oefen rustig en voel de spieren ontspannen. Probeer daarna de buikademhaling en de ontspanningsoefeningen in te zetten op het moment dat u de klachten ervaart. Dit zal verlichting geven.

Mvg,

Bekken Blog

Marco
6 maanden geleden

Hallo marco hier ik heb al 15 jaar bekken instabiliteit maar woord nu goed lastig help zoon bekkenband ook bij mij ben niet zwanger

Bekken Blog
5 maanden geleden

Beste Marco,

Een bekkenband geeft stabiliteit. Bij mannen en bij vrouwen kan een bekkenband extra steun geven. Toch zal ik niet alleen een bekkenband adviseren. Als je een bekkenband aanschaft kijk dan ook eens bij mijn bekkenbodem oefeningen. Het versterken van de bekkenbodemspieren en het leren ontspannen van de bekkenbodemspieren zal je meer stabiliteit geven. En in combinatie met een bekkenband zal dit de beste combinatie zijn voor jou.

Mvg,

Bekken Blog

Jim
een jaar geleden

Moet ik na een postaat operatie mijn bekken trainen of juist ontspannen?

Bekken Blog
een jaar geleden

Beste Jim.

Dankjewel voor jou bericht. Na een prostaatoperatie is het aan te raden om de versterkende bekkenbodemoefeningen voor mannen aan te houden. De bekkenbodem zal verzwakt zijn na de operatie. Deze moet dus goed versterkt worden. Kijk eens bij mijn oefeningen en denk ook aan het contact met je arts. Deze zal ook aangeven vanaf wanneer je met de oefeningen mag beginnen.

Mvg,

Bekken Blog

Jos
2 jaar geleden

Ik wil graag de oefeningen bestellen. Hoeveel weken kan ik hier mee doen?

Bekken Blog
2 jaar geleden

Goedemorgen Jos,
De oefeningen voor het versterken of ontspannen van de bekkenbodem kunnen veelvuldig gebrukt worden. De module zelf is ongeveer 16 weken lang. Maar ook daarna kan je de oefeningen blijven herhalen.

Elize
2 jaar geleden

Goedemiddag..ik heb last van overactieve bekkenbodemspieren. Ik heb erg veel pijn vooral bij het zitten. Is er een kussen dat u mij kan aanraden?

Bekken Blog
2 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor de goede vraag. Ik heb een goede optie voor je. Een paar maanden geleden heb ik een aantal zitkussens getest. Het onbetwiste beste kussen was voor mij het zitkussen van Best Life. Ik plak hieronder even de link er voor je bij.
https://www.bekkenblog.nl/de-bekken-winkel/orthopedische-kussens/best-life-orthopedisch-zitkussen

Hier kan je ook lezen wat ik precies zo goed vond aan dit kussen.En verder wat naar om te horen dat je zo veel last hebt van jouw overactieve bekkenbodem. Hopelijk ben je hiervoor onder behandeling of weet je wat je hier tegen kan doen. Mocht je vragen hebben kan je altijd bij mij terecht. Ik heb ook een aantal artikelen geschreven over de actieve bekkenbodem. En er staat ook een complete oefenmodule voor je klaar als je daar aan toe bent.

Hopelijk helpt dit alles je.

Evert
3 jaar geleden

Ik heb last van een overactieve bekkenbodem. Plassen lukt niet goed en ik plas vaak kleine beetjes. Ook poepen is een probleem omdat ik niet goed kan ontspannen. Wat raad jij mij aan? Wat is de oplossing voor mijn klachten?

Bekken Blog
3 jaar geleden

Ontspanning is in deze situatie mijn advies. Dit klinkt vaak als een zweverige optie maar wetenschappelijk bewezen ontspanningsoefeningen zijn voor u de oplossing. Door aan de slag te gaan met deze oefeningen leert u beter te ontspannen en de bekkenbodem onder controle te krijgen. Kijk eens bij mijn Ontspannende bekkenbodemoefeningen, deze heb ik speciaal samen gesteld om een overactieve bekkenbodem te verhelpen.

Maria Leeflang
3 jaar geleden

Ik heb last gehad van een zenuwontsteking in mijn bekken, zoek een fietsenmaker die een fiets goed mee helpt bepalen, heb je een tip voor me van ee goed bedrijf in Nederland?

Bekken Blog
3 jaar geleden

Beste Maria,

Wat een interessante vraag. Ik ken persoonlijk niet iemand die daar direct mee kan helpen. Wel vond ik een aantal sites die u wellicht verder kunnen helpen. Via google kwam ik bij deze zoekresultaten. Ik zal deze link naar u toe mailen.

Mvg,

Martijn van Oostveen

Evelien
3 jaar geleden

Is wandelen goed voor de bekkenbodem?

Bekken Blog
3 jaar geleden

De bekkenbodem heeft voldoende beweging nodig om gezond en fit te blijven. Een activiteit als wandelen is ideaal om de bekkenbodem gezond te houden. Wandelen heeft een lage intensiteit en is daardoor ideaal om de bekkenbodem te versterken maar ook om te leren ontspannen. Tijdens het wandelen is het erg makkelijk om de juiste bekkenbodemoefeningen toe te passen. Tijdens het lopen kan je daarom dan ook ideaal werken aan het herstel van eventuele klachten.