• Direct gedownload
  • Professioneel advies
  • Vrijblijvend
  • Alle info op 1 site

Stel een vraag

Hé! Wat goed dat je even een kijkje komt nemen op de stel een vraag pagina. Je zit met een vraag of je bent wellicht benieuwd of iemand anders jouw vraag heeft gesteld. Dan ben je aan het goede adres. Op deze pagina kan je onder jouw eigen naam of onder een alias een vraag stellen. Een vraag stellen is geheel anoniem. Jouw e-mail adres is alleen zichtbaar voor jezelf. Of natuurlijk een antwoord op een al gestelde vraag terug lezen. Alles mag op deze pagina. Stel gerust een vraag. Ik bijt niet! Niks is te gek. Naja bijna niks dan. Ik weet bijvoorbeeld vrij weinig over de teennagel groei van grasparkieten.

Stel gerust en ik zal de vraag zo snel als mogelijk behandelen!

 

Stel hier jouw vraag over de bekkenbodem, bekkeninstabiliteit voor/tijdens of na de zwangerschap, over de bekken zelf, de bekkenbodemspieren of wil jij weten hoe jij het beste met jouw bekkenklachten kunt omgaan? 

 

Vraag en antword bekkenbodem Stel aan vraag over jouw bekkenbodem, Stel aan vraag over jouw bekkenpijn, Stel aan vraag over jouw bekkeninstabiliteit, Stel aan vraag over jouw bekkenklachten! Deze vraag kan anoniem worden gesteld en ik zal de vraag zo snel

Tip: Gebruik ook eens het vergrootglas rechts bovenin, als je een bepaald onderwerp zoekt.
Wellicht heb ik jouw onderwerp al in een artikel besproken.


Reactie plaatsen

Reacties

Jim
2 maanden geleden

Moet ik na een postaat operatie mijn bekken trainen of juist ontspannen?

Bekken Blog
2 maanden geleden

Beste Jim.

Dankjewel voor jou bericht. Na een prostaatoperatie is het aan te raden om de versterkende bekkenbodemoefeningen voor mannen aan te houden. De bekkenbodem zal verzwakt zijn na de operatie. Deze moet dus goed versterkt worden. Kijk eens bij mijn oefeningen en denk ook aan het contact met je arts. Deze zal ook aangeven vanaf wanneer je met de oefeningen mag beginnen.

Mvg,

Bekken Blog

Jos
10 maanden geleden

Ik wil graag de oefeningen bestellen. Hoeveel weken kan ik hier mee doen?

Bekken Blog
10 maanden geleden

Goedemorgen Jos,
De oefeningen voor het versterken of ontspannen van de bekkenbodem kunnen veelvuldig gebrukt worden. De module zelf is ongeveer 16 weken lang. Maar ook daarna kan je de oefeningen blijven herhalen.

Elize
een jaar geleden

Goedemiddag..ik heb last van overactieve bekkenbodemspieren. Ik heb erg veel pijn vooral bij het zitten. Is er een kussen dat u mij kan aanraden?

Bekken Blog
een jaar geleden

Hartelijk bedankt voor de goede vraag. Ik heb een goede optie voor je. Een paar maanden geleden heb ik een aantal zitkussens getest. Het onbetwiste beste kussen was voor mij het zitkussen van Best Life. Ik plak hieronder even de link er voor je bij.
https://www.bekkenblog.nl/de-bekken-winkel/orthopedische-kussens/best-life-orthopedisch-zitkussen

Hier kan je ook lezen wat ik precies zo goed vond aan dit kussen.En verder wat naar om te horen dat je zo veel last hebt van jouw overactieve bekkenbodem. Hopelijk ben je hiervoor onder behandeling of weet je wat je hier tegen kan doen. Mocht je vragen hebben kan je altijd bij mij terecht. Ik heb ook een aantal artikelen geschreven over de actieve bekkenbodem. En er staat ook een complete oefenmodule voor je klaar als je daar aan toe bent.

Hopelijk helpt dit alles je.

Evert
2 jaar geleden

Ik heb last van een overactieve bekkenbodem. Plassen lukt niet goed en ik plas vaak kleine beetjes. Ook poepen is een probleem omdat ik niet goed kan ontspannen. Wat raad jij mij aan? Wat is de oplossing voor mijn klachten?

Bekken Blog
2 jaar geleden

Ontspanning is in deze situatie mijn advies. Dit klinkt vaak als een zweverige optie maar wetenschappelijk bewezen ontspanningsoefeningen zijn voor u de oplossing. Door aan de slag te gaan met deze oefeningen leert u beter te ontspannen en de bekkenbodem onder controle te krijgen. Kijk eens bij mijn Ontspannende bekkenbodemoefeningen, deze heb ik speciaal samen gesteld om een overactieve bekkenbodem te verhelpen.

Maria Leeflang
2 jaar geleden

Ik heb last gehad van een zenuwontsteking in mijn bekken, zoek een fietsenmaker die een fiets goed mee helpt bepalen, heb je een tip voor me van ee goed bedrijf in Nederland?

Bekken Blog
2 jaar geleden

Beste Maria,

Wat een interessante vraag. Ik ken persoonlijk niet iemand die daar direct mee kan helpen. Wel vond ik een aantal sites die u wellicht verder kunnen helpen. Via google kwam ik bij deze zoekresultaten. Ik zal deze link naar u toe mailen.

Mvg,

Martijn van Oostveen

Evelien
2 jaar geleden

Is wandelen goed voor de bekkenbodem?

Bekken Blog
2 jaar geleden

De bekkenbodem heeft voldoende beweging nodig om gezond en fit te blijven. Een activiteit als wandelen is ideaal om de bekkenbodem gezond te houden. Wandelen heeft een lage intensiteit en is daardoor ideaal om de bekkenbodem te versterken maar ook om te leren ontspannen. Tijdens het wandelen is het erg makkelijk om de juiste bekkenbodemoefeningen toe te passen. Tijdens het lopen kan je daarom dan ook ideaal werken aan het herstel van eventuele klachten.

Chantal
2 jaar geleden

Is bewegen goed voor de bekkenbodem?

Bekken Blog
2 jaar geleden

De bekkenbodem is een spiergroep. En beweging is cruciaal voor een spier. Bewegen is dus ook erg goed voor de bekkenbodem. Om een spier gezond te houden moet deze regelmatig gebruikt worden. Door regelmatig te bewegen blijft de bekkenbodem sterk en gezond. Bij een verstoorde bekkenbodem kan de bekkenbodemspier verzwakt of overactief zijn. Bij een verstoorde bekkenbodem is het goed om bekkenbodemoefeningen te doen bij het bewegen. Zo krijg je de bekkenbodemspieren weer onder controle en werk je aan een gezond herstel.