Home » Artikelen » Seks » Seks met bekkenklachten bij Mannen

Seks met bekkenklachten bij Mannen

Mannen en Seksuele klachten. Ook mannen kunnen problemen ervaren als het gaat om seks. pijn bij het vrijen mannen seks en bekkenpijn

Zowel bij mannen als bij vrouwen spelen de bekken een belangrijke rol als het gaat om een fijne en klacht vrije seks. Want een bekken en bekkenspieren hebben we allemaal. Alleen de organen die door het bekken worden beschermt verschillen. Mochten er bekkenspieren ontregeld zijn kunnen er verschillende seksuele klachten ontstaan waardoor jouw seksleven kan worden ontregeld.

Door een eventuele functiestoornis van de bekkenbodem kan jij last krijgen van een verzwakte bekkenbodem of een overactief bekkenbodem. Beiden niet ideaal. Maar hoe krijg je nu een overactief of een verzwakt bekken?

Een overactieve of een te slappe/verslapte bekkenbodem bij mannen hoe krijg je het?

 

Als het gaat over bekkenbodem klachten hebben we het vaak over vrouwen. Dat is op zich wel logisch want bij vrouwen gebeurt er gewoon veel meer in en rondom het bekken. Maar toch kunnen ook mannen bekkenklachten, bekkenproblemen en bekkenpijn hebben.

Een overactieve bekkenbodem geeft eigenlijk aan dat de bekkenbodem spieren veel te gespannen staan. De spieren in de bekkenbodem zijn de spieren die jou plasbuis en anus onbewust afgesloten houden. Er zit dus al een hoop onbewuste spanning in deze spiergroep. Het is niet zo dat je zelf namelijk de hele dag met de billen bij elkaar hoeft te lopen. Maar dit brengt ook een nadeel met zich mee. Je kan ze dus ook niet heel goed zelf controleren en onder controle houden. Als ze dus te actief zijn merk je dat niet meteen. Wel kan je een aanhoudend zeurend gevoel in de onderrug, onderbuik of liezen hebben. Een gevoel alsof er heel veel spanning zit. Ook kunnen er klachten ontstaan als een blaasontsteking of obstipatie. De plas en poep kunnen gewoon niet goed naar buiten door deze extra spanning. Bij een verzwakt bekken is dat dan weer tegenovergesteld. Bij een te zwakke bekkenbodem heb je moeite met het binnen houden van de ontlasting en urine. Het kan dus zijn dat jij al incontinentie klachten ervaart. Ook zijn bijvoorbeeld verzakkingen van organen een voorkomende klacht bij een verslapte bekkenbodem.

Oorzaak 1: Fysieke belasting.
Je kan een overactieve of verslapt bekkenbodem krijgen doordat jij bijvoorbeeld altijd erg fysiek zwaar werk hebt gedaan. Werk waarbij jij veel moet tillen en zwaar fysiek werk levert. Denk aan de bouw maar ook sporters die veel aan de gewichten hangen.

Dit heeft met de buikdruk te maken. Druk in jou buik kan enorm oplopen. Als je hard moet lachen, niezen of kuchen loopt de buikdruk al op. Kan je nagaan als je iets zwaars tilt. Je houd je adem in en begint met tillen. Dit is eigenlijk een soort persen. Je bekkenbodem moet vechten om jou uitgangen dicht te houden. Als ze dit overmatig moeten doen kunnen ze dus overbelast raken.

 

Oorzaak 2: Leeftijd.

Een oplopende leeftijd zorgt helaas voor verslapping. Hoe ouder je wordt des te meer er gaat hangen. Ook je spieren zullen slapper worden. Je bent misschien ook niet meer zo fysiek bezig als vroeger. En de afbouw plus de mindere activiteit zorgt voor een behoorlijke neergang van jou spier kracht. Dus jou bekkenbodem kan hierdoor verzwakt raken.

 

Oorzaak 3: Overgewicht.

 

Mocht jij last hebben van langdurig overgewicht dan is er een enorme druk op jou bekken. Niet alleen word jou gewicht mede door jou bekken gedragen ook is het gewicht er mede verantwoordelijk voor dat jou conditie en fysieke inspanning enorm af neemt. Jou kracht neemt af en de verslapping treed in.

 

Oorzaak 4: Geboorte afwijkingen.

Het kan zijn dat jij al van kleins af aan een afwijking hebt in bijvoorbeeld jou bindweefsel. Jou bekkenbodemspieren worden hierdoor ook aangetast. Heb jij regelmatig een liesbreuk of spataderen? Dit kan wijzen op een afwijking. Ga eens langs bij de huisarts om het hier over te hebben.

 

Verder nog 4 mogelijke oorzaken voor een te gespannen of verzwakte bekkenbodem.


Mocht jij nou niks aan bovenstaande 4 oorzaken hebben dan zijn er nog een paar minder bekkende oorzaken bekend.

4 niet zulke bekende oorzaken van bekkenklachten of bekkenproblemen:

 1. Spier problemen in de onderbuik of onderrug. Ook de heupen of zelfs rondom het SI gewricht of stuitje.
 2. Darm problemen. Darm ziektes of tijdelijke problemen als obstipatie.
 3. Ziekte of misschien wel een blaasontsteking.
 4. Ander psychische trauma’s die jij hebt opgelopen.

 

Welke klachten kan je verwachten bij een verzwakte bekkenbodem?

 

Bij een verzwakte bekkenbodem en dus een onder actief bekken kan het leiden tot een aantal klachten. Ik zal de 4 meest voorkomende klachten voor je opsommen.

De 4 meest voorkomende klachten bij een verzwakte bekkenbodem:

 1. Incontinentie van urine of/en ontlasting. Ook het niet kunnen vast houden van windjes of scheten.
 2. Afnemend libido. Je verlangen wordt minder. Dit komt omdat jij je misschien wel schaamt of druk maakt hoe de volgende ervaring met seks zal gaan.
 3. Een verstoorde erectie. Niet harde penis of niet lang hard. Je kan een erectie moeilijk vast houden omdat het bloed in de zwel lichamen terug loopt in het lichaam en niet word tegen gehouden door je spieren.
 4. Erectie stoornis. Het helemaal niet krijgen van een erectie omdat het bloed meteen weer weg loopt. Ook kan dit op een gegeven moment een psychisch probleem worden. Je voelt je niet fijn en erg onzeker als je seks gaat hebben en zo word het moeilijker om te presteren.

Zwakke of verzwakte bekkenbodemspieren kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de erectie niet lang blijft. Normaal gesproken word een erecties in stand gehouden omdat de bekkenspieren de penis bloedvaten, die zijn vol gelopen bij een erectie, af te sluiten. Omdat ze niet worden afgesloten kan het bloed uit de zwellichamen van de penis weer terug lopen.

 

Welke klachten kan je verwachten bij een overactief of te gespannen bekkenbodem?

 

Bij een overactieve en dus te gespannen bekkenbodem kan ook leiden tot een aantal bekende klachten. Ik zal de 6 meest voorkomende klachten die ik heb gevonden voor je opsommen.

De 6 meest voorkomende klachten bij een overactieve  bekkenbodem:

 1. Ontsteking van de prostaat. Ook wel bekend als prostatitis.
 2. Pijn in de balzak, liezen of penis.
 3. Erectie stoornis of moeizaam tot stand komende erectie.
 4. Vroegtijdige zaadlozing.
 5. Pijn bij gemeenschap.
 6. Obstipatie of blaasklachten.

 

De bekkenbodem spieren spelen een cruciale rol bij zowel een zaadlozing als een erectie. Om tot een erectie te komen, komt er tijdens opwinding bloed in de zwellichamen van de penis. Als je bekkenbodemspieren te strak staan is het lastig voor het bloed om de zwellichamen vol te doen lopen. Niet alleen de bekkenbodemspieren spelen een rol. Ook je al gehele gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan je cholesterol, bepaalde medicatie of diabetes. Allen kunnen ze invloed hebben op de doorbloeding.

 

Bij een overactieve bekkenbodemspieren is er een enorme spierspanning aanwezig. Je zal daardoor vroegtijdige orgasmes kunnen krijgen. En mocht je er psychisch mee bezig zijn om de orgasmes uit te willen stellen kan dit juist weer nadelig zijn. Hoe meer druk en spanning je gaat ervaren des te hoger de druk op de bekkenbodem. En dus een nog sneller orgasme. Het is dus noodzakelijk jou bekkenbodemspieren goed onder controle te houden. Goed leren aan en ontspannen is hierin cruciaal.

 

Seks en lekker kunnen vrijen is natuurlijk niet alleen een lichamelijk aspect. Ook je hoofd speelt een belangrijke rol. Je moet namelijk wel ontspannen zijn, een leeg hoofd en zelfvertrouwen hebben. Als je gaat forceren zal het niet snel goed gaan. Maak je je druk, heb je stress, faalangst of ben je vermoeid zal de kans op slagen erg klein zijn.

 

Wat kan je doen als jij als man last hebt van een overactief of verslapte bekkenbodem?

 

Mannen zijn ook vaak trots. Willen graag als geen ander presteren. Maar raak niet onzeker als het een keer niet lukt. Ga opzoek naar de oorzaak van het probleem en zorg voor ontspanning. Ook is de leeftijd een factor. Verwacht niet de zelfde prestaties als die van een 20 jarige als je al op leeftijd bent. Je lichaam veranderd met de jaren en dat zal je ook op seksueel gebied merken.

 

Wat het beste is aan te raden is opzoek te gaan naar een oplossing die voor jou werkt. Ik heb bijvoorbeeld veel adviezen en oefeningen voor je verzameld. Je kan daar ook eens een kijkje bij nemen door op de blauwe woorden te klikken. Maar het is altijd goed om ook nog een professional erbij te halen. Ga eens met de huisarts praten. Deze zal kijken welke specialist in eerste instantie voor jou het beste geschikt is. Je kan terecht komen bij een bekkenoefentherapeut, bekkenfysiotherapeut, seksuoloog of psycholoog. Deze kunnen na een goed gesprek inschatten welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Schaam je niet want je bent zeker niet de eerste man met bekkenproblemen en al zeker niet de laatste. Deze specialisten kunnen veel voor jou betekenen en samen met mijn informatie en wellicht mijn oefeningen kan jij vol voor jou herstel gaan!

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

 

Hopelijk kan je wat met deze informatie en ga je werken aan jou herstel, want het is mogelijk! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende informatie, tips ook en oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op de verschillende vormen ingaat. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Top 5 meest gelezen

9 Seksstandjes bij bekkenpijn of zelfs bekkeninstabiliteit
------------------------------------------------

Alles over bekkenklachten, bekkenpijn en bekkeninstabiliteit

------------------------------------------------

13 Feiten en fabels over seks tijdens zwangerschap

------------------------------------------------

14 Tips over eten en voeding tijdens jouw zwangerschap

------------------------------------------------

Hebben mannen een bekken?

Andere lezen ook

Sporten en zwanger

------------------------------------------------

Fietsen met bekkeninstabiliteit

------------------------------------------------

Wat is de Bekkenbodem?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.