Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een verzwakte bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het versterken van de bekkenbodem:

  1. Versterkende bekkenbodemoefeningen: Deze versterkende oefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te trainen en dus te versterken. Dit is een trainingsmodule met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds zwaarder worden. Zo zorg jij voor een ijzersterke bekkenbodem en verhelp en voorkom jij bekkenklachten, bekkenpijn en andere bekkenproblemen. Ga nu direct naar de bekkenbodemoefeningen.
  2. Vaginale/anale oefen kegels: De vaginale of anale oefenkegels (ook wel vaginale ballen of Ben Wa ballen genoemd) zijn zeer goed te combineren met de versterkende bekkenbodemoefeningen van aanbeveling punt 1. De vaginale kegels verschillen in gewicht. Je kan na mate jouw herstel vordert de zwaarte van de kegels aanpassen. Zo blijven de bekkenbodemoefeningen uitdagend en werk jij aan een sterke bekkenbodem. Ga direct naar het overzicht van vaginale en anale oefen kegels die ik jou kan aanraden.
Lees meer »

Hier vindt je mijn persoonlijke aanbevelingen bij een overactieve en te strakke bekkenbodem

Ik hoop dat je informatie heb gevonden waar jij direct wat mee kan. Mocht je toch nog opzoek zijn naar wat meer hulp blijf dan lezen. Ik zal hieronder een aantal producten opsommen die uitermate geschikt zijn om jou te helpen bij het ontspannen van jouw bekkenbodem:

 

  1. Ontspannende bekkenbodemoefeningen: Deze ontspannende bekkenbodemoefeningen zijn speciaal voor jou samengesteld om de bekkenbodem te leren ontspannen en weer onder controle te krijgen. Dit is een oefen module met veel verschillende bekkenbodemoefeningen die per periode steeds wat lastiger worden. Zo zorg jij voor een bekkenbodem die jij onder controle hebt en die jij goed kan ontspannen. Leer de bekkenbodem ontspannen als jij bijvoorbeeld last hebt van vaginisme, vulvitis, obstipatie, moeilijk kunnen plassen of bij verschillende vormen van overloop incontinentie. Ga direct naar de bekkenbodemoefeningen.
  2. Dildo set met verschillende mate dildo’s: Bij een overactieve en te strakke bekkenbodem kan je last hebben van een te strakke vagina. Hierdoor kan seks pijnlijk zijn en ook het inbrengen van een vinger of tampon al voor pijn zorgen. Leer dan samen met de ontspannende bekkenbodemoefeningen van punt 1 de bekkenbodem ontspannen. Gebruik een dildo set waarbij je de dildo grote en dikte zelf kan aanpassen. Start met de kleinste en breid dit uit als je klaar bent voor een maatje groter. Ga direct naar de 5-delige dildo set om de set eens te bekijken. Ook kan je direct naar de 3-delige dildo set gaan. Deze is iets voordeliger dan de 5-delige. Toch kan je de 5-delige set over een langere periode gebruiken. En het is ook fijn om eerst met de kleinste dildo te starten. De set van Segretoys is daarom ook erg aan te raden. 
  3. Zitbal: Heb jij pijn tijdens het zitten door een overactieve bekkenbodem dan kan een zitbal zorgen voor wat extra zitcomfort. Ook kan je op een zitbal goed de ontspannende bekkenbodemoefeningen uitvoeren. Ga direct naar de verschillende zitballen en bekijk de zitballen die ik voor jou heb getest.
Lees meer »