Home » Artikelen » Bekkenklachten » Mannen en Bekkenklachten » Mannen en bekken problemen. Wat is een erectiestoornis en wat kan je er aan doen?

Mannen en bekken problemen. Wat is een erectiestoornis en wat kan je er aan doen?

Mannen en bekkenklachten bekkenproblemen en erectiestoornis erectie problemen

Je kan spreken over een erectiestoornis als het je geregeld niet lukt om een erectie in stand te houden of zelfs helemaal geen erectie kan krijgen. Toch hebben we het niet altijd over oude mannen. 1 op de 7 mannen heeft namelijk wel eens last van erectie problemen. Het komt namelijk voor bij alle leeftijden. Wel is het zo dat mannen op hogere leeftijd meer last hebben dan de jongere varianten. Een belangrijke vraag is dan ook: ‘’Wat zijn de oorzaken van een erectiestoornis?”  Je denkt bij een oorzaken van een Erectiestoornis vooral aan: Stress, Medicatie gebruik, Prostaat aandoeningen, Suikerziekte, aandoening aan de Hersenen of Zenuwen, Ondergane Operatie, Ouderdom, Ongezonde levenstijl of een Psychische. Maar wat vaak vergeten wordt is dat een aangedane bekkenbodem ook een grote oorzaak is. Een verzwakte of overactieve bekkenbodem kan ook ene grote oorzaak zijn van Erectiestoornissen.  

 

Mannen en hun bekken.

 

We hebben het veel al over vrouwen en bekken klachten. Ook als het over seksuele problemen gaat, gaat het vaak over vrouwen met bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of andere bekkenklachten. Maar ook mannen kunnen bekkenklachten hebben. Denk aan een zeurderend bekkenpijn. Door een ongeval of misschien wel een operatie. Maar ook kan je andere bekkenklachten of problemen hebben als man zijnde. Denk aan alle klachten die in onder het bekken gebied vallen. Dit zijn bijvoorbeeld: lage rug klachten, onderbuik klachten, schaambeen klachten, klachten aan je stuitje of misschien wel pijn in je liezen of heupen. Dit zijn de wat oppervlakkige bekkenklachten. In je bekken zitten ook een hoop spieren en organen. Je kan dus ook klachten aan de blaas, darmen of prostaat krijgen. Dit gaat dan vaak gepaard met obstipatie, incontinentie of prostaatpijn. De spieren zijn van groot belang in het bekken. Deze regelen ook de functies van de organen in en rondom het bekken. Denk bijvoorbeeld aan plassen. Je blaas vult zich met urine maar doormiddel van het ontspannen van de spieren rond de plasbuis kan jij pas plassen. Er is een hoop nodig om gewoon “normaal” te kunnen functioneren.  En dit beseffen we vaak pas als er iets mis is. Als je spieren te slap zijn kan jij urine of ontlasting verliezen. Als ze te gespannen zijn kan je weer moeilijk naar de wc gaan.

Erectiestoornissen en de oorzaken.

 

Jouw bekkenbodemspieren hebben niet allen effect op plassen en of poepen. Ook jouw eigen jongeheer zal afhankelijk zijn van de gezondheid van onder andere de bekkenbodemspieren.  Zo kan het zijn dat als jouw bekkenbodemspieren te gespannen zijn er moeilijk bloed naar de penis stroomt. Maar als ze te slap zijn kan de penis moeilijk bloed vast houden. Dit zijn dus bekken klachten en problemen die gepaard gaan met seks. Maar wat is een erectiestoornis nou precies? En hoe krijg je een erectiestoornis?

Er kunnen een aantal oorzaken zijn omtrent erectie problemen:

 • Stress is een grote factor. Hierdoor kunnen de bekkenbodem spieren te gespannen zijn en daardoor is het lastig genieten.
 • Hormonale veranderingen.
 • Ziektes die invloed hebben op het bekken gebied. Denk aan prostaat ziektes. Maar ook suikerziekte, hart- en vaatziekten of een hersenbloeding.
 • Medicatie.
 • Operaties in het bekken gebied. Denk aan een prostaat operatie.
 • Algemeen ouderdom. Heel vervelend maar waar.
 • Ongezonde levensstijl. Ook roken, drugs en overmatig alcohol gebruik kan een oorzaak zijn.
 • Psychische oorzaken. Misschien opgelopen door een trauma.

 

Je ziet dus al dat het een natuurlijke oorzaak kan hebben maar ook een onnatuurlijke. Bijvoorbeeld door een ingreep. Vaak is het niet direct een lichamelijke oorzaak maar er kan ook een psychische oorzaak zijn bij een erectiestoornis. Ik ken een goede test om je vermogen tot een erectie te testen. Dit hangt samen met 1 vraag. Heb je wel een ochtend erectie? Zo ja, dan weet je dat je in principe geen direct probleem hebt om een erectie te krijgen. Maar als het niet lukt op het moment van lichamelijk contact is dit een teken voor een psychische oorzaak. Het beste advies is dan ook eerst even te gaan praten met de huisarts. Die weet precies waar je dan terecht kan. Denk aan een psycholoog of eventueel een seksuoloog bij jou in de buurt.

 

Orgasmes en jouw bekken problemen.

 

De bekkenbodem heeft enorm veel effect op het orgasme bij mannen maar natuurlijk ook bij vrouwen. Het geld dan ook bij mannen en vrouwen dat opwinding toe neemt als de bekkenbodem af en toe aanspant. Maar te veel spanning of aanhoudende spanning kan zorgen voor overspanning van de bekken spieren. Hierdoor kan er controle verlies ontstaan. Dit kan bij mannen zorgen voor vroegtijdige zaadlozing en dus een vrij snel orgasme. Probeer dus zo veel als mogelijk goed te ontspannen. Ik heb een paar technieken verzameld om jou te laten ontspannen. Kijk eens bij mijn oefeningen om te proberen beter te ontspannen. Het belangrijkste is dat jij en je partner goed de tijd nemen en dit probleem serieus nemen. Seks is een belangrijk item in ons leven. Jouw mate van geluk zit vaak gekoppeld aan jouw seks leven. Probeer daarom met jou partner een juist pad te vinden. Geniet ook van deze zoektocht en geef elkaar de tijd.

 

Opwinding en orgasme problemen en jouw bekkenklachten.

De bekkenbodem kan door veel ontregeld worden zowel lichamelijk als geestelijk. Dit kan dus ook jouw opwinding of orgasme beïnvloeden. Denk aan de volgende punten als het gaat over opwinding of orgasme problemen:

 • Gebrek aan kennis omtrent het aan en ontspannen van de bekkenbodem spieren.
 • Slechte ervaringen omtrent seks. Bijvoorbeeld een opgelopen trauma.
 • Angst over seks. Bijvoorbeeld een opgelopen trauma.
 • Pijn tijdens de seks.
 • Pijn na de seks.
 • Hormonale veranderingen.
 • Verdere psychische of relationele oorzaken.
 • Fysieke opgelopen schade als bij een ongeluk.
 • Ziektes.
 • Medicatie.
 • En je levensstijl. Al eerder genoemd: roken en drinken bijvoorbeeld, of het gebruik van drugs. 

 

Dit allen kan jouw ervaring met seks verstoren en beïnvloeden. De zin in seks is bij mannen vaak aan de erectie te zien. Maar je kan ook erge zin hebben maar met andere gedachten kampen. Je kan je wel voorstellen dat als je vaak vroeg tijdig klaarkomt je een angst ontwikkeld. Hierdoor kan je in een viskeuze cirkel terecht komen waardoor je geen zin meer ontwikkeld in seks en dus een erectie stoornis kan ontwikkelen.

 

Penis pijn na de seks en vrijpartij.

 

Pijn in je penis na het vrijen komen veel voor als de partner van de man niet voldoende kan ontspannen. Een gespannen bekken kan zich dan strak klemmen om de penis. Dit kan bij de man zorgen voor een pijnlijke piemel. Ga samen eens nadenken over ontspanningsoefeningen. Deze leren je bewuster worden met het bekken en zorgen voor een ontspanning waardoor seks weer leuk kan zijn en voor jullie beiden; seks zonder pijn. Mocht dit jullie zelf niet goed lukken neem dan eens contact op met een bekken therapeut als een bekkenfysiotherapeut of een bekkenoefentherapeut. Een seksuoloog of een psycholoog is ook een optie. Maar deze zijn er meer om te praten in plaats van de praktische oefeningen.

 

Tips en Ontspanningsoefeningen om te helpen bij erectieproblemen.

 

Ik heb een aantal ontspanning en ontdekkingsoefeningen voor je klaar staan. Je kan deze oefeningen gebruiken bij een overactieve bekkenbodem maar ook bij een slappe bekken bodem. Leer kennis te maken en maak er desnoods een gezamenlijke activiteit van. Je kan samen namelijk een hoop leren en heeft altijd positief effect op je eigen bewustwording en relatie.  Help elkaar en gun elkaar de tijd om lekker te kunnen genieten. En seks is niet alleen maar penetratie. Je kan ook heerlijk genieten van bijvoorbeeld een massage of lekker knuffelen in bed. Zoek naar de voor jou juiste alternatieven en je zal zien dat je hierdoor goed kan gaan ontspannen. De rest volgt van zelf.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

 

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende informatie, tips ook en oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.