Home » Artikelen » Zwangerschap » Seks en Zwanger » 13 Feiten en fabels over seks tijdens zwangerschap.

13 Feiten en fabels over seks tijdens zwangerschap.

seks tijdens de zwangerschap feiten en fabels

Seks tijdens de zwangerschap dat kan. Juist zelfs! Dit is bijvoorbeeld de periode dat je met je partner even geen condoom of andere voorbehoedsmiddelen hoeft te gebruiken 😊 Hoe leuk is dat! Er is absoluut geen reden om geen seks te hebben. Tenzij je natuurlijk last hebt of pijn ervaart tijdens de seks. Denk aan bekkenpijn, rugklachten of bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit. Maar in de laatste fase kan seks ook weeën opwekken. Dus op zich zijn er wel reden om het niet te doen. Dit zijn dan wel lichamelijke redenen. Voor de rest kan je je lekker laten gaan als je je daar prettig bij voelt.

 

In mijn zoektocht naar informatie over seks en een zwangerschap kwam ik een hoop interessante informatie tegen. Ik heb dit artikel en nog een hoop andere geschreven om jou makkelijk te voorzien van duidelijke informatie vanaf 1 en dezelfde plek. Je hoeft dus niet oefenloos rond te gaan surfen om jou antwoorden te vinden. Hopelijk staat hier al een hoop voor je bij. Mocht je meer willen weten. Bijvoorbeeld over handige seks standjes met een zwangere buik of seks met verschillende klachten als bekkenklachten of bekkeninstabiliteit kijk dan eens naar mijn andere artikelen.

 

Laten we eerst beginnen met de vraag die ik het vaakst voorbij zie komen:

 

Heb je wel zin in seks tijdens je zwangerschap?

 

Dit ligt er aan. Ook een beetje hoe je libido voor de zwangerschap was. In de begin weken tot week 16 zal je niet zo staan te springen. Dit zijn dan ook wel de misselijkheid weken. Je zal weinig behoefte hebben aan contact.

 

Na deze periode zal er echter een feest periode aanbreken. De vagina zal in de weken na de misselijkheidsweken beter doorbloed worden. Hierdoor zal je sneller opgewonden raken. En ook vochtiger. Je vagina maakt meer vocht aan. Dus kom maar op! Laat je partner alvast de datum weten zodat hij of zij die in de agenda met rood kan gaan omcirkelen!

 

Vind eerst ontspanning voordat je het over seks hebt.

 

In de zwangerschap zal je ook goed moeten ontspannen. Je lichaam veranderd onder hoog tempo. Tijdens deze rust momenten zal je ook zien dat je meer zin krijgt om te masturberen. Een ideaal hulpmiddel om even goed tot rust te komen. Kom maar op met de ontspan momentjes!

 

Vooral het midden gedeelte van de zwangerschap zal je meer zin in seks hebben. Het begin maar ook het einde zullen wat mindere periodes zijn. In het begin door de misselijkheid en aan het einde door je fysieke gesteldheid. Je buik is op de max en bewegen gaat lastig. Je zal je minder comfortabel voelen. Ook ben je in het laatste stadium vaak bezig met de bevalling en alle zaken die je moet regelen. Helemaal logisch natuurlijk. Bereid je goed voor maar vergeet de liefde niet af en toe. Want ontspanning helpt ook. 😊

 

Denk vooral aan de standjes die fijn voor jullie zijn. Kijk daarom eens bij mijn seks standjes tijdens de zwangerschap artikelen. Ga bijvoorbeeld niet zo snel in de missionaris houding van start. Je buik zal in de weg zitten. Denk aan doggy of cowgirl. Ideale standjes om ook het heft in handen te nemen. Jij bepaalt. Ook zijn andere vormen van seks een mogelijkheid. Denk aan een speeltje of misschien wel anale seks. Er veranderd eigenlijk niet zo veel in de mogelijkheden tijdens jou zwangerschap. Dus laat je wilden haren niet te veel uitvallen.

 

Tot wanneer kan je seks hebben tijdens de zwangerschap?

 

Eigenlijk mag je ook de gehele zwangerschapsperiode seks hebben. Zie wel het breken van je vliezen als laatste grens. Maar dat lijkt me meer dan logisch. Word zo een gedoe anders. Ook kan penetratie de bevalling aan het einde van de zwangerschap opwekken. Ga daar dus verstandig mee om. En ga je zelf niet te veel forceren. Maak seks geen instrument om jou bevalling op te wekken. Blijf seks als ontspanning en voor als leuk zien. Anders word het zo een moetje.

 

Voelt klaarkomen anders tijdens je zwangerschap?

 

Dat kan zeker. Vooral in het laatste stadium kan een orgasme weeën opwekken. Dit komt door het samentrekken van de baarmoeder. In je laatste fase kan dat dus onprettig zijn. Dit kan verder geen kwaad maar levert je misschien wel buikpijn op.

 

Kan je eerder bevallen door seks? Wekt seks een bevalling op?

 

Seks kan dus wel weeën opwekken maar ook een bevalling? Een goede vraag. Deze weeën worden opgewekt door je baarmoeder maar ook door vrij komende hormonen. Deze hormonen kunnen wel het laatste setje geven. Dus ja in principe kan seks de bevalling opwekken. Maar je krijgt weeën omdat je lichaam zich al klaar maakt. Als je lichaam nog niet klaar is voor de bevalling zal je ook geen weeën krijgen.

 

Ik verlies bloed tijdens de seks in mijn zwangerschap wat nu?

 

Er zijn vrouwen die tijdens of na de seks wat bloed verliezen in hun zwangerschap. Dit komt vaak door een geïrriteerde baarmoeder mond. Je baarmoeder zal erg goed doorbloed zijn tijdens de zwangerschap. Ook is de baarmoeder daardoor wat dunner en wat gevoeliger. Je kan de baarmoedermond dus makkelijker beschadigen. Niks ernstigs en ook pijn vrij. Mocht je er twijfelen kan je altijd even naar de huisarts.

 

Hoe kijken mannen tegen de seks aan tijdens de zwangerschap?

Dit is heel erg verschillend. Er zijn mannen die zwanger vrouwen enorm aantrekkelijk vinden. Maar er zijn ook mannen die zwanger vrouwen zien als porselein. De laatste groep zal het dan ook lastig vinden om seks te hebben tijdens de zwangerschap. Ze vinden het bijvoorbeeld eng of raar om seks te hebben met een baby in je buik. Of misschien zijn ze zelfs wel bang dat er wat met de baby kan gebeuren. Allemaal onzin natuurlijk. Je baby zal je heus niet raar aankijken als hij of zij er inmiddels is. Hoe diep je gaat of hoe groot de penis ook is je zal de baby niet beschadigen of traumatiseren. Verwen elkaar nog maar even flink, err komt namelijk een periode aan dat jullie vermoeid en kapot zullen zijn.  

 

Geen seks kan ook leuk zijn!

 

Toch hoeft niet altijd alles over seks te gaan. Je kan het ook heel leuk en intiem met elkaar hebben zonder penetratie. Blijf open en geef elkaar goed aan wat je leuk en lekker vind. Knuffel veel en vaak. Ga eens lekker knuffelend in bed liggen. Ga samen douchen. Doe leuke intieme dingen samen. Laat jullie liefde aan elkaar zien en ook al is het soms lastig laat zien hoeveel je van elkaar houd. Er komt een klein wondertje aan, die jullie samen hebben gemaakt. Hoe mooi is dat dan! Geniet samen en maak er een mooie tijd voor. Je zal namelijk binnen kort niet meer allen met z’n tweetjes zijn. Seks is natuurlijk een ideale manier om je liefde te uiten maar niet de enige manier.

 

Laten we als laatst even wat feiten en fabels erbij pakken.

 

13 Feiten en fabels over seks tijdens de zwangerschap:

 

Fabel 1: Seks schaad de baby tijdens de zwangerschap.
Dit is absoluut een fabel. Seks kan de baby niet schaden. De baby zit flink beschermd in zijn of haar vruchtwater. Dit vrucht water kan vele klappen verduren. Dus al helemaal dat staafje van papa. De penis komt niet in de buurt van de baby en de baby zal bijna niks merken. Misschien wat endorfine die door je aderen gaat lopen. Maar dit is niet voor niks een geluk hormoon. Dus de baby voelt zich vast goed. Wel kan je wat harde buiken krijgen van seks als je zwanger bent. Maar een goede warme pittenzak of warme douche lost dat vaak weer op. Het enige waar je rekening mee kan houden is een ander standje dan normaal. 

Fabel 2: Je kan niet meer dan 1 keer per week seks hebben als je zwanger bent.

Een enorm fabel. Heb seks zo vaak als dat je zelf wilt. Wel doet ieder stel in ieder geval gemiddeld 1x per week aan seks. Dus het mag wel natuurlijk. Maar voel je vooral niet geremd. Zolang jullie je op je gemak voelen is er niks aan de hand.

 

Fabel 3: De vagina is niet geschikt voor seks als je zwanger bent.

Onzin. Elke vagina is prima in staat seks te hebben. Ook is de vagina nu niet ineens anders. Je hoort wel eens dat de vagina wijder wordt. Dat is onzin. Zelfs na de bevalling is dit onzin. De vagina is een samenhang van spieren en deze pakken vast wat er naar binnen komt. Je tampon valt er straks toch ook niet zomaar uit. Dus geloof mannen niet die dit argument gebruiken om wat voor reden dan ook.

 

Fabel 4: Een orgasme roept weeën op en vergoot de kans op vroeggeboorte.

Het is niet zo dat als jij klaarkomt je direct klaar kan gaan liggen voor de bevalling. Het is dus absoluut niet zo dat je meer kans maakt op een vroeggeboorte als je vaak seks hebt tijdens de zwangerschap. De baarmoeder kan wel wat samen trekken tijdens een orgasme. Dit kan als het ook tijd is voor je lichaam wel een wee stimuleren. Maar dan was het wel al tijd om je voor te bereiden op een bevalling.

 

Fabel 5: Zolang ik borstvoeding geef raak ik niet zwanger.

Dit is wel een gevaarlijke fabel. Ik hoor hem namelijk echt geregeld voorbij komen. Dit is echt de grootste onzin. Het is misschien zelfs wel omgekeerd. Als je namelijk net bevallen bent ben je super vruchtbaar. Dus pas heel goed op als je dit niet wilt! Wel word de ovulatie iets onderdrukt door de lactatie hormonen maar gok het er dus niet op!

 

Fabel 6: De baby kijkt mee tijdens seks.

Nee joh! Dit dacht je toch niet echt he? De baby zit zoals je al kon lezen veilig in de baarmoeder. Afgesloten voor wat dan ook. Dus die ziet pappa zijn kopje echt niet hoor. Seks zal nooit de baby schade dus geniet er lekker van. Ook de fabels dat je de baby kan aanraken. Of dat de baby mee kijkt zijn natuurlijk absurd. Dus ga er voor.

 

Fabel 7: Tijdens de zwangerschap kan je beter gaan voor anale seks.

Dit heeft echt een iemand gezegd die duidelijk zin in anale seks had. Want niks wijst erop dat je voor anale seks hoeft te gaan tijdens de zwangerschap. Als je het wilt prima maar vaginaal is ook een fantastische optie zonder gedoe!

 

Feit 1: Je hebt meer zin in seks tijdens de zwangerschap.

Meer zin in seks. Voor iedereen is zin in seks anders. Maar door de hormonen en een beter doorbloeden vagina kun je tijdens de zwangerschap juist meer zin hebben in seks. Sommige vrouwen krijgen pas hun eerste orgasme tijdens hun zwangerschap! Dit vaak wel na de 16 weken grens. Voor 16 weken ben je vaak erg misselijk namelijk.

 

Feit 2: Seks is goed en ook zeker gezond voor je ook tijdens je zwangerschap.

100% waar. Seks is niet alleen lekker. Je wordt er ook nog eens fit en gelukkig van. En tijdens de zwangerschap is het aan te raden goed fit te zijn. Des te fitter je bent des te korter jou herstel na de bevalling zal zijn. Ook maak je veel minder kans op klachten als bekkeninstabiliteit. Ook slaap je waarschijnlijk beter, heb je minder stress en je partner zal vast niet zo klagen als ie nog even de was voor ja mag doen.

 

Feit 3: Vrouwen hebben meer seks dan mannen.

Gek feitje eigenlijk. Vrouwen hebben wettenschappelijk gezien 2 keer per week seks. Bij mannen ligt dit gemiddelde lager. Zo een 1 a 2 keer per maand. Gek toch? Vind ik ook. Maar toch voor vrouwen betekend dat ongeveer 105 keer per jaar. Lekker joh geniet ervan en neem je man ook eens mee dan schroef je zijn gemiddelde ook even omhoog.

 

Feit 4: Een sterke en gezonde bekkenbodem zorgt voor beter orgasmes.

Zeker waar. Je bekkenbodemspieren zijn super actief tijdens de seks. En sterke bekkenspieren zorgen ook nog eens voor minder klachten als incontinentie of bekkenpijn. Deze kan je dus trainen. Kijk eens hier voor wat oefeningen voor jou bekkenbodemspieren. Trainen en wippen maar! Allemaal voor jou gezondheid!

 

Feit 5: Je verliest gewicht door seks ook tijdens de zwangerschap.

Seks kan je echt zien als sporten. Dus zeg die sportschool maar af! Met 3x per week seks verbrand je zo al 600-800 calorieën. Veel joh! Plan je avondjes dus maar in. Zo verbrand je ook tijdens jou zwangerschap voldoende overtollig vet.Mocht je meer willen weten over de zwangerschap of misschien wel over verschillende klachten tijdens je zwangerschap lees dan eens verder op mijn site. Ik heb super veel informatie voor je verzameld. Bijvoorbeeld over handige seks standjes met een zwangere buik of seks met verschillende klachten als bekkenklachten of bekkeninstabiliteit. Veel lees plezier 😉

 

Top 5 meest gelezen

9 Seksstandjes bij bekkenpijn of zelfs bekkeninstabiliteit
------------------------------------------------

Alles over bekkenklachten, bekkenpijn en bekkeninstabiliteit

------------------------------------------------

13 Feiten en fabels over seks tijdens zwangerschap

------------------------------------------------

14 Tips over eten en voeding tijdens jouw zwangerschap

------------------------------------------------

Hebben mannen een bekken?

Andere lezen ook

Sporten en zwanger

------------------------------------------------

Fietsen met bekkeninstabiliteit

------------------------------------------------

Wat is de Bekkenbodem?

Andere lezen ook

Sporten en zwanger

------------------------------------------------

Fietsen met bekkeninstabiliteit

------------------------------------------------

Wat is de Bekkenbodem?

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.