Home » Artikelen » Bekkenklachten » Mannen en Bekkenklachten » Mannen met bekkenproblemen en bekkenpijn. Wat kan je verwachten?

Mannen met bekkenproblemen en bekkenpijn. Wat kan je verwachten?

Mannen met bekkenklachten bekkenpijn prostaat wat kan je verwachten

Bij bekken problemen en bekken klachten kan je als man het volgende verwachten:

 

  • Overactieve en daardoor te strakke spieren in en rondom het bekken. Hierdoor kan je obstipatie klachten, urine incontinentie en erectiestoornissen krijgen.
  • Passieve en daardoor te slappe spieren in en rondom het bekken. Hierdoor kan je ontlasting incontinentie, urine incontinentie, erectieproblemen en eventuele verzakkingen krijgen.
  • Prostaat klachten of prostaat pijn.
  • Orgaan verzakkingen.
  • Lage rug pijn.
  • Buikspier klachten.
  • Heup pijn.
  • Lies pijn.
  • Klachten of problemen opgelopen door een ongeluk. Gebroken botten of ingescheurde pezen kunnen voor een instabiliteit zorgen. Vaak gepaard met lage rugpijn, lies pijn of pijn in de heupen.

Mannen kunnen net zoals vrouwen problemen ervaren in het gebied van het bekken. Niet gerelateerd aan bijvoorbeeld een zwangerschap maar toch zijn er behoorlijk wat vervelende klachten die je als man kan ervaren. Ik kon online weinig vinden als het gaat over mannen en eventuele aandoeningen in het bekken gebied. Ik heb alle informatie die ik heb gevonden voor je samen proberen te vatten in dit artikel ook heb ik nog wat andere artikelen over bekkenproblemen bij mannen geschreven. Neem gerust een kijkje als je naar meer informatie opzoek bent.


In dit artikel gaan we samen dieper in op bekken klachten en problemen bij mannen. Mocht je na deze informatie en tips toch nog meer tips, adviezen of diepgaande informatie zoeken kijk dan gerust eens op de site verder. Ik heb nog zat!  Het barst van verdiepende informatie, tips en ook oefeningen als het gaat over klachten of problemen in en rondom het bekken.

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in hoe het bekken werkt en wat je er allemaal in kan vinden klik dan hier.

 

Bekkenklachten en mannen. Kunnen mannen bekkenklachten krijgen?

Veelal zijn bekken adviezen gericht op vrouwen. Dit puur omdat het bekkengebied bij vrouwen meer kans loopt op het krijgen van verschillende klachten. Ook gebeurt er bij vrouwen gewoon meer in en rondom het bekken. Denk aan een zwangerschap bijvoorbeeld. Bij mannen gaan er vaak andere klachten gepaard met bekken problemen. Dit omdat er simpelweg andere organen bij gemoeid zijn. Denk aan een prostaat in plaats van een baarmoeder bijvoorbeeld. Ook gaat de man niet een hormonen veranderingsproces in als een zwangerschap. Een zwangerschap is een enorme oorzaak als het gaat om bekken klachten. Simpel gezegd is het risico dat een vrouw bekken klachten ontwikkeld vele malen groter dan bij een man.

 

Een te sterke bekkenbodem spier groep. Wat is een overactief en te sterk bekken en wat zijn de gevolgen?

 

Het bekken gebied bij een vrouw word vaak wat slapper, dit komt vaak door hormonen bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Bij een man is dat precies omgekeerd. Bij mannen is het bekken gebied vaak te overactief of te sterkt. Dat klinkt goed maar dat is in dit geval niet zo.

 

Een overactieve bekkenbodem en dus een te sterke bekken spieren is het onvermogen tot ontspannen en belangrijk gevolg. Hierdoor kan jij niet goed de urine los laten of heb je problemen met poepen. Hierdoor kan weer incontinentie of obstipatie ontstaan. De blaas kan door het niet goed uitplassen overlopen van urine. Je hebt dus niet goed meer in de hand om te plassen wanneer jij wilt. En als je jouw ontlasting niet op tijd kan loze blijft de poep te lang in de darm. De darmen onttrekken vocht uit de poep en word na mate de tijd verstrekt steeds harder. Zo ontstaat er bijvoorbeeld obstipatie. Ook is een erectie stoornis niet uitgesloten. Het bloed kan niet goed naar de penis stromen. Hierdoor krijg je helemaal geen erectie meer of blijft de penis niet lang hard. Bij een over actieve bekkenbodem kunnen vele oorzaken ten grondslag liggen. Denk bijvoorbeeld aan een lichamelijk of psychisch trauma. Kom er voor je zelf achter wat jou oorzaak zou kunnen zijn. Maar als dit niet lukt kan een huisarts, psycholoog of bekkentherapeut jou zeker helpen.

 

Je zal ook merken dat bij een te gespannen bekkenbodem de rug, heupen, liezen en buik wellicht ook wat te gespannen zijn. Dit kan jou ook wederom klachten geven.

 

Wat te doen bij een overactieve bekkenbodem?

 

Bij een overactief bekkenbodem zal de focus liggen op ontspannen en controle houden. Leren loslaten. Ook je geest zal meer loslaten als het lichaam dit langzaam leert. Je kan dus ook een combinatie maken tussen een bekkenfysiotherapeut/bekkenoefentherapeut en psycholoog of seksuoloog.

 

Het is dus ook voor mannen een zaak om goed bewust met de bekken bezig te zijn. Weten hoe en wanneer je moet aan en ontspannen is daarbij het aller belangrijkst. Lees dan ook gerust mijn artikelen over toiletgedrag, bekken klachten en bekken oefeningen om goed te leren ontspannen. Tuurlijk zijn de artikelen vaak gericht op vrouwen. Maar laat dat jou niet afschrikken. Zie het een beetje door de vingers. Vervang vagina met penis en hoppa je bent er al.

 

Bekken problemen bij mannen en een verzakking. Hoe krijg je een verzakking?

 

Verder kunnen ook mannen last krijgen van verzakkingen. Een verzakking kan door zowel een te sterk of een te zwakke bekkenbodem ontstaan. Als jouw spieren in de bekkenbodem te strak staan en dus overbelast zijn kunnen de spieren zich minder goed reguleren. Ze zullen de druk niet meer aankunnen. Maar ook bij zwakte kunnen organen gaan zakken. Maar een verzakking ontstaat in de meeste gevallen door een continue overbelasting. Denk aan zwaar lichamelijk werk waarbij je bijvoorbeeld veel tilt.

 

Bewegingen of handelingen met een te hoge buikdruk noemen we dat. Denk maar eens aan een zwaar object tillen. Iedereen stopt met ademen en je kan zelfs rood aanlopen. De druk in de buik loopt op en dus loopt de druk op de organen ook. Het is zaak dat jij leert tillen en bewegen zonder dat de druk op jou organen en bekken toeneemt. Adem vooral goed naar de buik en ook bij het tillen is goed door ademen vereist. Hierdoor neemt de kans op verzakkingen af.


Heb je toch een verzakking zoek dan hulp van een specialist. Het kan namelijk veel klachten op gaan leveren.  

 

Bekken problemen en de prostaat.

 

Nu je dit zo allemaal hebt gelezen vind je het vast niet meer vreemd dat ook mannen tegen urine verlies of urine incontinentie kunnen aanlopen. Dit is vaak wel na een gebeurtennis. Denk aan een prostaat operatie bijvoorbeeld. Dit kan natuurlijk het geval zijn als er prostaat kanker wordt geconstateerd of als de prostaat zelf allerlei klachten veroorzaakt. De urine leider loopt door de prostaat en zal dus onderbroken worden na een operatie. Ze lassen alles weer mooi aan elkaar maar je plasbuis kan hierdoor wel flink ontregeld worden. En ook je hele bekken gebied trouwens. Maar positief is dat mannen continentie veelal weer kunnen terug krijgen. Veel oefenen en bewust worden van de bekkenbodem is hierin cruciaal. Ga dan ook goed en serieus aan de slag met bekkenbodemspier oefeningen.

 

Wat kan je nu het beste doen als man met bekkenklachten, bekken pijn en bekken problemen?

 

Vrouwen zijn vaak al meer bekend met de bekken bodem. Dit omdat ze vaak met hun bekken geconfronteerd worden. Elke maand is het weer raak. En ook is een zwangerschap, een groot moment waarbij hun bekken aan het veranderen zijn. Bij mannen is het bekkengebied pas een serieus onderwerp als er problemen ontstaan. Mannen zijn nou eenmaal niet bezig met hun bekken. Als alles werkt is het toch prima zo. Maar mannen krijgen over het algemeen pas op een veel latere leeftijd problemen. Als je jong bent veranderd er vaak niet zo veel. Pas als je wat op leeftijd bent en jou bekken spieren of wat vermoeid of overactief zijn zal je pas echt wat merken. Klachten komen nu eenmaal met de jaren. Ook prostaat veranderingen vallen onder bekkenklachten. Merk je dat bijvoorbeeld plassen ineens heel anders gaat? Neem dit dan niet voorlief en zoek hulp bij een huisarts bijvoorbeeld. Altijd goed om er boven op te blijven zitten. Hoe eerder je handelt met bepaalde klachten des te makkelijker de behandeling zal zijn.

Kijk verder nog eens naar mijn tips en oefeningen deze kunnen je allemaal ook op weg helpen met jouw herstel. Zelfs bij erectiestoornissen kunnen bekkenoefeningen wel degelijk helpen. Kijk eens bij al mijn verzamelde informatie. Ook kan ik je meer uitleggen over een erectiestoornis. Misschien is deze informatie net wat jij zocht.

Een goede combinatie kan dus voor jou veel betekenen. Ga langs de huisarts en wellicht verwijst deze jou door naar een bekkenoefentherapeut, bekkenfysiotherapeut, seksuoloog of psycholoog.

 

Tot slot. Ben je opzoek naar meer info?

 

Hopelijk kan je wat met deze informatie! Mocht je nou opzoek zijn naar wat meer informatie kijk dan gerust nog even rond op de site. Het barst van verdiepende informatie, tips ook en oefeningen. Ik heb nog veel artikelen die ook diepgaander op verschillende klachten of problemen ingaan. Klik gerust eens op de blauwe woorden om direct op de goede pagina’s terecht te komen.

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.