Ontspannende Bekkenbodemoefeningen 

bekkenbodem. bekkeninstabiliteit oefeningen. zwanger. urine verlies. bekkenpijn alles over bekken

Door op bovenstaande knop te drukken ga je akkoord met de Algemene voorwaarde.

8 weken aan ontspannende bekkenbodemoefeningen. 13 bekkenbodemoefeningen met daarbij verschillende tips en adviezen voor het ontspannen van jouw bekkenbodem. Zie de afbeeldingen voor een kleine impressie van de oefenmodule.

Gebruik deze ontspannende bekkenbodemoefeningen bij onder andere:

 1. Prostaatpijn.
 2. Een erectie komt moeilijk tot stand.
 3. Pijn tijdens de seks of orgasme.
 4. Pijn en gespannen gevoel in of rondom het bekken.
 5. Obstipatie klachten.
 6. Moeilijk kunnen plassen, maar wel aandrang.
 7. Veelvuldig moeten plassen.
 8. Terug komende blaasontsteking. Door problemen met uitplassen.
 9. Overloop en/of Urge-urine incontinentie.
 10. Overloop ontlasting incontinentie.

Waarom bekkenbodemoefeningen kopen?

√ Direct gedownload

√ Weken aan oefeningen

√ Jouw herstel voor een lage prijs

√ Oefeningen samen gesteld door een Professional

Bekkenbodemoefeningen kopen in 3 stappen

 1. Klik op de "Koop hier jouw bekkenbodemoefening" knop.
 2. Reken de bekkenbodemoefeneningen af.
 3. Het PDF document wordt automatisch gedownload*.

 

*Let op de oefening modules zijn PDF documenten. Bijna alle computers ondersteunen dit. Is dit niet het geval download dan hier de Adobe Reader.

bekkenbodem. bekkeninstabiliteit oefeningen. zwanger. urine verlies. bekkenpijn alles over bekken

Veel gestelde vragen

Wanneer doe je bekkenbodemoefeningen?

Ontspannende bekkenbodemoefeningen voor mannen doe je wanneer de bekkenbodemspier overactief is en dus te gespannen is. De bekkenbodem kan nu niet goed actief ontspannen. Mocht jij last hebben van een ondragelijke bekkenpijn dan kunnen de bekkenbodemontspanningsoefeningen en tips jou goed helpen. Veel voorkomende symptomen bij een overactieve bekkenbodem zijn:

 1. Prostaatpijn.
 2. Erectiestoornissen.
 3. Pijn tijdens de seks.
 4. Pijn en gespannen gevoel in of rondom het bekken.
 5. Obstipatie klachten.
 6. Moeilijk kunnen plassen, maar wel aandrang.
 7. Terug komende blaasontsteking. Door problemen met het goed kunnen uitplassen.
 8. Verschillende vormen van Urge-urine incontinentie.
 9. Verschillende vormen van overloop ontlasting incontinentie.

Wanneer voer je bekkenbodemoefeningen uit?

Bekkenbodemoefeningen doe je wanneer jij een rustig moment vindt op de dag. Het is namelijk belangrijk dat jij niet wordt afgeleid tijdens deze ontspannende bekkenbodemoefeningen. Plan een vast moment op de dag voor deze oefeningen. Denk aan een vast moment in de ochtend, middag of voor het slapen gaan. Door een vast moment te reserveren voor de bekkenbodemoefeningen, zal jij de oefeningen niet snel vergeten.

Waar doe je bekkenbodemoefeningen?

Doe de bekkenbodemoefeningen op een rustige plek waar jij niet wordt gestoord. Als jij pas begint met de ontspannende bekkenbodemoefeningen is een rustige plek aan te raden. Als je verder bent in de 8 weken durende ontspannende bekkenbodemoefeningen module kan jij de bekkenbodemoefeningen overal toepassen zonder dat iemand dit door zal hebben. Begin dus eerst op een rustige plek. De slaapkamer is een geschikte plek, een rustige woonkamer ook maar denk ook zeker aan de wc. Op de wc kan jij goed oefenen zonder bang te zijn dat je iets verliest.

Hoe vaak doe je bekkenbodemoefeningen?

De ontspannende bekkenbodemoefeningen doe je minimaal 8 weken lang, 3x per dag bestaand uit 3 herhalingen van ieder minimaal 5 minuten. Houdt tussen de herhalingen 1 minuut rust. De frequentie zal in de loop van de 8 weken oplopen en ook de duur van de bekkenbodemoefeningen zal oplopen.

Welke sport is goed voor de bekkenbodem?

Veel sporten zijn goed voor het helpen bewust worden en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Denk aan zwemmen, yoga, lopen, fietsen, licht hardlopen en verschillende sportschooloefeningen. Als er tijdens deze sporten nadrukkelijk wordt gelet op het ontspannen van de bekkenbodemspieren met behulp van de ontspannende bekkenbodemoefeningen wordt je tijdens het sporten bewuster van de bekkenbodem en krijg je meer controle over de bekkenbodem.

Welke sport is niet goed voor de bekkenbodem?

Verschillende sporten zijn niet goed voor de bekkenbodem wanneer deze overactief en te sterk is. Bij sporten met een hoge impact of contact sporten kan de druk op de bekkenbodem te hoog oplopen. Vermijdt met een overactieve bekkenbodem vechtsporten, teamsporten waarbij contact onvermijdelijk is (voetbal, rugby en hockey), zaal sporten (zaalvoetbal, basketbal, squash en badminton) en hoge impact sporten (tennis en hardlopen).

Hoe voel je de bekkenbodemspieren?

De bekkenbodemspieren voel je alleen bij het direct aanspannen van de bekkenbodemspieren. Dit doe je door de penis en anus in te trekken of dicht te knijpen. Doe alsof je urine of ontlasting tegen wilt houden of wilt onderbreken. Ook kan je op een opgerolde handdoek gaan zitten of op een hardere ondergrond plaats nemen om de bekkenbodemspieren extra goed te voelen.

Wat is de behandeling van een overactieve bekkenbodem?

Bij een behandeling van de overactieve bekkenbodem zal de nadruk liggen op het ontspannen en onder controle krijgen van de bekkenbodemspieren. Bij een overactieve bekkenbodem kunnen de bekkenbodemspieren moeilijk ontspannen. Leren ontspannen is daarom cruciaal voor jouw behandeling tegen een overactieve bekkenbodem.

Waar zijn bekkenbodemspieren?

Bekkenbodemspieren bevinden zich op de boden van het bekken. De bekkenbodemspieren bevinden zich over de gehele bodem van het bekken. Hier zorgen de bekkenbodemspieren voor stabiliteit en ondersteunen ze de bekken organen als de prostaat, darmen en de blaas. De bekkenbodemspieren hebben ook 2 openingen. Hier loopt de darm en urinebuis doorheen. De bekkenbodemspieren zorgen er dus ook voor dat deze urine buis en endeldarm op de juiste momenten worden geopend en weer worden afgesloten.

Hoe snel werken bekkenbodemoefeningen?

Na een paar bekkenbodemoefeningen zal je al een stuk bewuster zijn over het gebruik van de bekkenbodemspieren. Toch heeft het algehele herstel een langere periode nodig. Doe 8 weken lang 3x per dag de ontspannende bekkenbodemoefeningen voor mannen om het gewenste resultaat te behalen en volledig doen te herstellen.

Wie doen bekkenbodemoefeningen?

Mannen met obstipatie problemen, plas problemen of erectie problemen hebben baat bij ontspannende bekkenbodemoefeningen. Ook bij een ondragelijke bekkenpijn kunnen ontspannende bekkenbodemoefeningen goed helpen. Veelal zijn vrouwen bekend met de bekkenbodemoefeningen maar ook voor mannen kunnen deze oefeningen dus heel erg handig zijn. Verder zijn bekkenbodemoefeningen voor iedereen geschikt die bewuster wilt worden van zijn bekkenbodemspieren. De kans is ook groot dat er tijdens het leven iets mis kan gaan met de bekkenbodemspieren. Preventief met de bekkenbodemspieren bezig zijn is dus voor iedereen goed.