Gewicht uitrekenen tijdens de zwangerschap. BMI tijdens de zwangerschap uitrekenen. BMI tijdens de zwangerschap. BMI tool uitrekenen BMI tijdens de zwangerschap. BMI na de zwangerschap uitrekenen.

De BMI (body mass index) geeft een indruk van de gezondheid van jouw lichaamsgewicht. Ook tijdens de zwangerschap geeft de BMI een goede indicatie over jouw gezondheid tijdens de zwangerschap. Trek wel het gewicht van jouw baby af van jouw totaal gewicht. De BMI kan tijdens de zwangerschap een indicatie geven over jouw maximale gezonde zwangere gewicht zie in mijn tabel hieronder. De BMI geeft aan het begin van de zwangerschap de gezondheid van jouw lichaamsgewicht aan. In de loop van de zwangerschap zal jij 0,15 kilo per week aan gaan komen. Hierdoor zal de BMI gaan afwijken maar toch kan jij goed zien jouw toenemende gewicht aan de verwachting voldoet. Tijdens de gehele zwangerschap moet je rekening houden met een gemiddelde 12-15 kilo groei in gewicht. Laat de BMI een goede indicatie zijn aan het begin, tijdens en ook na jouw zwangerschap. Zo kan jij precies zien hoe jij ervoor staat voor tijdens en na jouw zwangerschap. Reken hier zelf jouw BMI uit tijdens de zwangerschap!

 

Kijk ook eens naar alle bekkenbodemoefeningen of kijk eens naar alle bekken producten en ga naar de Bekken Winkel.

 

Er veranderd een hoop in je leven als je zwanger bent. En je wilt natuurlijk het beste voor jezelf en al helemaal voor je baby. Een goed begin is natuurlijk het halve werk. Je gewicht is erg aan het schommelen en je komt natuurlijk aan. Maar je wilt natuurlijk niet te veel aankomen. Want waar gaan de overtollige kilo’s naar toe als die kleine al uitgebreid in zijn box ligt? Zorg dus voor een goede balans in bewegen en eten. En laat je vooral niet leiden door de eetkicks. Neem een appel in plaats van steeds die augurken met slagroom!

Om in de juiste richting te blijven van je toenemende gewicht moet je wel weten wat je grenzen zijn. Ga ervan uit dat je elke week ongeveer 0.15 kg zal aankomen. Dit is een gemiddelde groei. In totaal zal ik je in onderstaand tabel een inschatting geven op basis van jouw BMI.

 

Je kan jouw BMI zelf berekenen of de onderstaande tool gebruiken. 

 

Zelf jouw BMI berekenen tijdens de zwangerschap 

Berekenen jouw BMI zelf als volgt uit: Stel: je weegt 70 kilo en bent 1,75 meter lang. Vul de gegevens in zo als bij het volgende sommetje: 70 / (1,75 x 1,75) = BMI 22,83. Simpel toch? Nee? Oké reken eerst jouw lengte x jouw lengte uit. Dus 1,75x1,75= 3,0625. Schrijf dit op. Deel nu jouw gewicht door de 3,0625. Dus 70 Kilo/3,0625= 22,83 BMI. Nu kan je met jouw uitgerekende BMI in de tabel hieronder goed zien hoe jij er voor staat.

 

Automatisch jouw BMI berekenen tijdens de zwangerschap 

BMI Advies
Minder 18,5 Dit is een erg laag BMI. Kom wat extra aan om jou baby van de juiste voedingswaardes te blijven voorzien. Denk aan een toename van 10-20 kg. Klinkt veel maar voor jou prima.
18,5 - 24,9 Prima gewicht. Tuurlijk kom je nog wel aan maar ook voor jou geen probleem. En niet te voor komen met die groeiende kleine. Bij jou is een bijkomend gewicht van 11,5-16 kg helemaal prima.
25 - 29,9 Jij hebt wat kilootjes te veel. Denk goed aan je dieet en beweeg regelmatig. Een extra groei van 7-12 kg is voor jou aan te raden.
30 en hoger Oei jouw BMI en dus je gewicht is echt te hoog. Denk goed aan jouw voeding en beweging en zoek desnoods hulp van een diëtist. Deze zal jou en je baby helpen om tot een gezonde levensstijl te komen. Ongeveer een gewichtstoename van 6 kilo is bij jou aan te raden en niet veel meer.
Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.