De 3 best geteste orthopedische en ergonomische zitkussens bij bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of stuitpijn

zitkussen bij bekkeninstabiliteit bekkenpijn en zitten stuitpijn kussen kussen en zwanger zitten zwangerschap

Als je last hebt van bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of stuitpijn dan kunnen alledaagse houdingen en bewegingen erg pijnlijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat jij weet wat de pijn veroorzaakt, hoe je er van afkomt en wat jij kan doen om de pijn te verzachten. Er zijn een hoop oplossingen voor bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of bijvoorbeeld stuitpijn. Zo kan je aan de slag gaan met bijvoorbeeld de juiste bekkenbodemoefeningen. Ook kan je ervoor zorgen dat in de tussentijd zo comfortabel mogelijk kan blijven functioneren. Denk bijvoorbeeld eens aan een zitkussen. Een ergonomisch en orthopedisch zitkussen kan het bekken al flink ontlasten. We zitten behoorlijk veel op een dag. Het is daarom wel zo prettig als jij rustig en zo lang als mogelijk pijnvrij kan blijven zitten. Zo kan jij langer pijnvrij zitten en toch nog lekker doorwerken op kantoor. Ook ben je met een goed orthopedisch zitkussen niet steeds weer opzoek naar een andere zit houding.

Er zijn een hoop zitkussens in omloop. En het is lastig te bepalen welk zitkussen nu echt goed is. Ik ga je daarbij helpen.


Voor dit artikel heb ik het internet afgestruind en vele reviews en gebruikservaringen gelezen. Op basis van goede online scores heb ik 7 zitkussens besteld en deze allemaal uitvoerig getest. Ik vond 3 kussens uiteindelijk goed genoeg om op te nemen in mijn artikel over zitkussens. 

 

Waar heb ik op gelet tijdens het testen van deze zitkussens:

 1. Langdurig comfort.
 2. Levensduur.
 3. Juiste medische steunpunten in het kussen voor het bekken.
 4. De ergonomische vorm van het kussen met oog op het bekken.
 5. Bijvoorbeeld een uitwasbare hoes.
 6. Warmte afvoer. 
 7. Toepasbaarheid. Is het kussen erg groot en beperkt toepasbaar of juist op veel zitvlakken te gebruiken
 8. Gebruiksgemak zoals het gewicht en antislip.
 9. Prijs.

 

 

Het Best Life orthopedische zitkussen is een zitkussen die bij mij meteen in de smaak valt. Dit is een hoogwaardig zitkussen voor een uitstekende prijs. Het zitkussen is een traagschuim kussen en daardoor stevig maar toch mee verend. Hoe lang ik het zitkussen ook gebruikte de steun en comfort bleven het zelfde. Na weken het orthopedische zitkussen te hebben getest is er ook geen steun verloren gegaan. Verder is het zitkussen van Best Life multi-inzetbaar. Het kussen past eenvoudig op een bureaustoel, eetkamerstoel, bank of autostoel. Ook blijft het kussen goed liggen door de antislip nopjes aan de onderkant van het kussen. Een groot pluspunt van dit orthopedische zitkussen is de warmte afvoer. Tuurlijk het zitkussen wordt warm maar je merkt ten opzichte van een aantal andere zitkussens dat hij goed de warmte afvoert. De druk verdeling is ook erg goed te noemen. Zo zijn de belangrijke punten van het bekken als de zitknobbels goed ondersteund waardoor het stuitje en het midden van het bekken worden ontlast. Verder is de hoes om het kussen afneembaar en ook wasbaar. Een mooie extra luxe dus. Al met al kan ik dit orthopedische zitkussen van Best Life enorm aanraden.

 

Punten van beoordeling Score 1-5 sterren
Langdurig comfort ⭐⭐⭐⭐⭐
Levensduur ⭐⭐⭐⭐⭐
Juiste medische steunpunten ⭐⭐⭐⭐
De ergonomische vorm ⭐⭐⭐⭐
Onderhoudsvriendelijkheid ⭐⭐⭐⭐⭐
Warmte afvoer ⭐⭐⭐⭐⭐
Toepasbaarheid ⭐⭐⭐⭐
Gebruiksgemak ⭐⭐⭐⭐⭐
Prijs ⭐⭐⭐


Klik op de onderstaande knop om naar Bol.com te gaan en dit top zitkussen te bestellen.

 

 

Ook het zitkussen van LifeGoods bevalt mij. Dit is een zo genoemd Donut model. Doordat het een uniek ontwerp is met een gat in het midden wordt het gebied rondom de stuit en de geslachtsdelen ontlast. Het donut zitkussen van LifeGoods is verder stevig maar comfortabel door de memory-foam vulling. Ook is het zitkussen van LifeGoods erg gebruiksvriendelijk. Het is een compact zitkussen dus op elk zitvlak te gebruiken. Ook is de hoes van het zitkussen te verwijderen en makkelijk te wassen. Het zitkussen van LifeGoods blijft ook goed op zijn plek liggen door de antislip nopjes aan de onderkant van het orthopedische zitkussen. Door de unieke donut vorm worden de zitknobbels goed ondersteund en de probleem gebieden ontlast. Een ideaal kussen om het zitten op je werk, tijdens het thuiswerken, in de auto, in het vliegtuig of tijdens het eten een stuk comfortabeler te maken.

 

Punten van beoordeling Score 1-5 sterren
Langdurig comfort ⭐⭐⭐⭐
Levensduur ⭐⭐⭐⭐
Juiste medische steunpunten ⭐⭐⭐⭐⭐
De ergonomische vorm ⭐⭐⭐⭐⭐
Onderhoudsvriendelijkheid ⭐⭐⭐⭐⭐
Warmte afvoer ⭐⭐⭐⭐⭐
Toepasbaarheid ⭐⭐⭐⭐
Gebruiksgemak ⭐⭐⭐⭐
Prijs ⭐⭐⭐⭐⭐

 

Klik op de onderstaande knop om naar Bol.com te gaan en dit top zitkussen te bestellen.

 

 

Het orthopedisch & ergonomisch zitkussen van Comfycentre is het derde en laatste kussen dat ik kan aanraden. Door het ergonomische design geeft veel steun aan het bekken en de zitknobbels. Het zitkussen is vrij groot en biedt veel steun. Toch kan je het zitkussen eenvoudig in maat aanpassen door het kussen te verkleinen met een verstelbare band. Het zitkussen is dus heel makkelijk toepasbaar op verschillende zitvlakken. Denk aan een bureaustoel, bank, eetkamerstoel of autostoel. Verder beschikt ook dit zitkussen over een antislip onderkant en een traagschuim vulling. Door het traagschuim veert het kussen goed mee maar ook weer terug in de oorspronkelijke vorm als je er niet meer op zit. Hierdoor gaat het kussen langer mee dan andere zitkussens zonder traagschuim. Ook is het kussen ademend en wordt het minder snel warm.

1 zeer uniek punt aan het zitkussen van Comfycentre is het levenslang vervangingsbeleid. Je kan het kussen dus om laten ruilen als de kwaliteit en het comfort van het kussen is afgenomen. Dit zegt veel over het zelfvertrouwen van de ontwikkelaar en garandeert daarmee de kwaliteit van het zitkussen.

 

Punten van beoordeling Score 1-5 sterren
Langdurig comfort ⭐⭐⭐⭐⭐
Levensduur ⭐⭐⭐⭐⭐
Juiste medische steunpunten ⭐⭐⭐
De ergonomische vorm ⭐⭐⭐
Onderhoudsvriendelijkheid ⭐⭐⭐
Warmte afvoer ⭐⭐⭐⭐
Toepasbaarheid ⭐⭐⭐⭐⭐
Gebruiksgemak ⭐⭐⭐⭐⭐
Prijs ⭐⭐⭐⭐

 

Klik op de onderstaande knop om naar Bol.com te gaan en dit top zitkussen te bestellen.

 

Samenvatting van de 3 beste zitkussens            
  

Als jij klachten ervaart als bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of stuitpijn is het belangrijk dat je weet wat je kan doen om de klachten te kunnen verhelpen maar ook om de klachten een stuk dragelijker te maken. Denk voor het verhelpen van de klachten door bekkeninstabiliteit, bekkenpijn of stuitpijn aan bekkenbodemoefeningen.


Wil je de klachten wat dragelijker maken dan is een goed zitkussen erg aan te raden. Maar ga voor kwaliteit en kijk goed welk zitkussen er bij jou past. Een van de 3 bovenstaande zitkussen zijn stuk voor stuk een goede keuze. Maar er zitten wel een aantal verschillen in de details. We kunnen het volgende zeggen over deze zitkussens:

 1. Best Life orthopedische zitkussen.
  Scoort hoog op comfort, warmte afvoer, levensduur en onderhoud. 
 2. LifeGoods Donut Orthopedisch Zitkussen - Ringvorm Kussen
  Scoort hoog op de medische steunpunten, ergonomische vorm, warmte afvoer en de prijs. 
 3. COMFYCENTRE® Zitkussen Orthopedisch & Ergonomisch
  Scoort hoog op de levensduur, comfort, toepasbaarheid en het gebruiksgemak.

 

Kies het kussen dat aan jouw wensen voldoet. En zit comfortabeler. 

 

Online zijn er een hoop zitkussens beschikbaar. Maar lang niet alle zitkussens zijn aan te raden. Kijk vooral naar zitkussens met traagschuim. Ook is een wasbare hoes aan te raden en zijn antislip puntjes aan de onderkant een must. Verder is een zitkussen voor het bekken alleen echt geschikt als de zitknobbels goed ondersteunt worden en het midden van het bekken wordt ontlast. Kijk dus goed voordat je een bestelling plaatst en lees goed de reviews na. Naast zitkussens heb ik ook een ligkussen op de site gezet. Deze is ideaal voor tijdens het slapen. Neem ook eens een kijkje bij dit ligkussen.  

 

Rating: 3.75 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.