wat doe jij bij bekkenpijn?

Wat doe jij bij bekkenpijn?

Inmiddels ontving ik ruim 100 reacties op mijn blog. Steun, bedankjes maar vooral ook tips en eigen ervaringen. Wat mij opviel is dat iedereen de zwangerschap met bekkenpijn anders beleeft. En dat er veel verschillende oplossingen zijn. Op deze pagina vat ik de mooiste reacties samen. Wat deed jij bij bekkenpijn?

 


 

“Ik ging voor een operatie… het beste wat ik heb kunnen doen”

…Ik ben moeder van 2 kinderen. Tijdens de zwangerschappen had ik last van bekkeninstabiliteit. Ook na de bevalling ging de pijn niet weg. Via internet zocht ik naar tips. Ik vond een arts in Enschede.

Ik ben uiteindelijk geopereerd. Nu vier jaar geleden. Beste wat ik heb kunnen doen. Ik kan alles weer behalve hardlopen. Na de operatie 3 maanden voortbewogen in een rolstoel en met krukken. Maar die zware maanden revalidatie zijn het allemaal waard geweest…

jb

“Sporten is voor mij de oplossing”

…Ik volg sinds kort Redcord-therapie. En dat helpt! Hiervoor ga ik naar een  sport- en revalidatiecentrum. Tijdens Redcord-therapie doe je oefeningen voor een beter stabiliteit. Dit is blijkbaar erg belangrijk bij bekkeninstabiliteit.

Andere sporten doe ik ook, zoals Pilates en Aquafitness.  Pilates is ook erg goed voor bekkenpijn. Bij Pilates werk je namelijk ook aan je kernstabiliteit…

Sandy

“Zonder zalf had ik die periode niet doorgekomen”

…alleen een zalf 1-2 move hielp bij mij. Die enorme pijn was dan een uurtje weg. Anders weet ik niet hoe ik die periode door had moeten komen…

Mariella

Zwemmen gaf mij ontspanning bij bekkenpijn

…fietsen lukt niet. Daar baal ik van. Normaal iets waar ik van geniet. Dan maar een andere sport. Zwemmen geeft dan wel weer een heerlijk ontspannen gevoel…

Sara

“Een draagbare Tens tegen bekkeninstabiliteit”

…Om de pijn te verzachten gebruik ik een TENS. TENS staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Via 2 plakkers op je lichaam krijg je kleine elektrische schokjes. Dit werkt ontspannend. De ontspanning zorgt voor een verlichting van de pijn. TENS wordt ook wel gebruikt door kinesisten…

Sandy

One comment

  1. Marina says:

    Ik heb al 19 jaar regelmatig last van bekkenpijn. Na een tweede zwangerschap zijn de banden ‘ te los’ gebleven waardoor de hele handelwijze tijd en wijle van z’n plaats schuift en het bekken scheef gaat staan. Rechtzetten zonder kraken kan bij Rocco Kuiper in Heiloo of bij Krullaards Reset, allebei veilige zachte methodes, mijn enige redding iig. En daarna zit t weer een tijdje goed en heb ik geen pijn. Ik kan het iedereen met bekkenpijn aanraden!

Geef een reactie