Osteopathie bij bekkenpijn

Osteopathie bij bekkenpijn. Een gastblog van Sanne Lelijveld, Osteopaat. Over een mogelijke behandeling bij bekkenpijn.

 

Waar jouw lichaam allemaal wel niet toe is staat is!

Jeetje, wat zou je er druk mee zijn als je ieder moment van de dag in gaten zou moeten houden wat er in je lichaam gebeurt! We zouden ons hart continu voelen kloppen. Onze darmen voelen samentrekken. Je maag zou aanvoelen als een draaiende wasmachine en je longen zouden lijken op 2 luchtballonnen, die zich vullen en weer legen. Na een minuut zouden we denk ik helemaal op zijn!

En wat zou er met je gebeuren als je lichaam niet meer alleen is??

osteopathie bij bekkenpijnHet lichaam is zeg maar gerust geniaal!  Wij vrouwen hebben de gave om een klein wondertje te kunnen dragen. Vanaf het moment dat de zaadcel zich innestelt in ons baarmoederslijmvlies gaat ons lichaam zich aanpassen. Een prachtig systeem waar je tot dat moment nog niets van had gemerkt, zet zich in en gaat op volle toeren aan de gang. Knap hè?

 

Toch kan er wel eens niet helemaal lopen zoals gepland..

Het kan je zomaar gebeuren dat je ondanks de Mama in Balance, de yoga en al je andere inspanningen om zo goed mogelijk voor je lichaam te zorgen, klachten krijgt aan je bekken. Omdat je natuurlijk wil genieten van het zwanger zijn, zou ik je adviseren om nu in actie te komen. Want al hoor je het zoveel om je heen, dit hoort er niet altijd bij. Ja natuurlijk verandert je lichaam door de hormonen, en je bekken wordt daardoor veel beweeglijker. En ja, je buikspieren zijn ook ver te zoeken, maar hier hoef je niet altijd last van te hebben.

Osteopathie bij bekkenpijn

Zoals eerder benoemt is het lichaam van een zwangere vrouw duidelijk anders dan dat van een niet zwangere vrouw. Zijn we niet allemaal uniek? De behandeling van een zwangere vrouw is dus als die van elke andere patiënt. Alleen moet er rekening worden gehouden met de fysiologische, psychologische en emotionele veranderingen. Vaak is het zo dat behandelen van bekkenpijn belangrijk is voor zowel jou als voor je baby-tje. Ondanks dat je kindje lekker warm in je buik zit, kan het ook last hebben van jouw beperkingen. Het doel van de behandeling is om de ruimte in de baarmoeder zo optimaal mogelijk te maken. Zodat je kindje kan groeien zonder dat jij er last van hebt. Ik doe dit met zachte technieken aan en rond je bekken, maar je ribbenkast en nek zijn ook van belang. Een osteopaat kijkt dus niet allen naar je bekken maar naar je hele lichaam en gaat op zoek naar waar de oorzaak van je klachten zit, en lost dit op.

Meestal moet je daarbij nog wat oefeningen doen en natuurlijk voor voldoende herstel zorgen. Wat je in ieder geval niet moet doen, is altijd geloven dat bekkenpijn erbij hoort.

Geniet van je zwangerschap!!

Sanne
osteopaat2

 

3 comments

 1. Martine says:

  Hallo,

  7 maanden geleden ben ik bevallen van een prachtige dochter! Helaas kreeg ook ik te maken met bekkeninstabiliteit. Al tijdens de zwangerschap was de pijn aanwezig maar na de bevalling werd het heviger. Door de steeds aanwezige pijn kon ik niet optimaal van mijn dochter genieten. Na verschillende malen bij de fysio te zijn geweest, heel veel oefeningen gedaan te hebben en heel veel te rusten kreeg ik t idee dat t alleen maar erger werd.
  Op aanraden van een vriendin ben ik naar een ostheopaat gegaan. Dat had ik eerder moeten doen! Ik kwam strompelend bij hem binnen en ik kwam dansend weer naar buiten! Ik bleek een verzakking van baarmoeder te hebben en ik ademde niet goed door. Hij leerde me een nieuwe ademtechniek en maakte mijn liezen en nek los. Door de ademtechniek steeds toe te passen verdwenen mijn klachten.

  Het voelt voor mij nog steeds als een wonder! Ik doe nu alles weer, behalve springen en hardlopen. Echter dit is een kwestie van tijd.

  Natuurlijk is ieder zijn lichaam en situatie anders maar dit heeft mij in ieder geval heel goed geholpen!

Geef een reactie