Kantelpunt in bekkenklachten

Toch weer last van bekkenpijn… 
Gisteren was mijn bekken al de hele dag gevoelig, dus extra opgelet met tillen en rust nemen. In ieder geval… een poging gedaan. Manlief is druk bezig met de babykamer en had gisteren een uitje. Dus het hele weekend veel samen met Thijs geweest. Nu na vier dagen voor Thijs zorgen merk ik dat dat toch echt teveel energie kost en dat het me opbreekt. Vannacht geen oog dicht gedaan door de pijn en vandaag zakte voor het eerst deze zwangerschap de moed me in de schoenen toen ik op moest staan van de bank. Geloof me het is veel minder erg dan dat het geweest is, maar ik durfde niet op te staan. Bang voor de steek in mijn bil en been die zou volgen. Na een kwartier toch op gestaan en uiteraard is het gelukt. Maar man man man wat kan ik balen van die bekkenpijn… kwaad ga ik me er van voelen! Vanavond ook voor het eerst sinds bijna 2 jaar opgezien tegen het naar bed gaan. Weten dat ik misschien geen fijne houding zou kunnen vinden om te slapen en weten dat ik daardoor mogelijk weer een beroerde nachtrust zal gaan hebben… We zullen het gaan beleven! Na een warme douche en een blik op een heerlijk slapende peuter (zien waar ik het voor doe is ook een heel goed medicijn!  ❤) nu in bed. Niet teveel bewegen en ontspannen.. oefeningen van de psychotherapeut loslaten op mijn ‘beren’ en hopen op het beste!

Hoe nu verder? Wat helpt?
Wat ook heeft geholpen vandaag is dat Thijs naar een vriendin was, onze gastouder. En dat ik vanochtend braaf op de fiets ben gegaan om hem weg te brengen en vanmiddag ook weer braaf op de fiets stapte om hem op te halen. Bewegen is goed… dat probeer ik maar te onthouden. Maar soms is het verdomd lastig om ook echt te geloven dat het goed voor me is. Helemaal als ik dan zo’n moment heb dat ik eigenlijk denk ‘ik breng de laatste drie maanden van de zwangerschap wel op de bank door’  terwijl dat ook eigenlijk niet lekker zit trouwens… Want op dagen als deze kan ik me ook niet goed ontspannen  tijdens het zitten. Al met al weer een dag voorbij. Weer even letten op de balans en voldoende rust nemen, hulp vragen en accepteren en genieten van de dingen de dingen die wel gaan (lees: knuffelen, heel veel knuffelen met Thijs ).

kantelpunt in bekkenklachten

Iets om te onthouden: 
Probeer het idee dat je eigenlijk iets anders wilde doen los te laten en te genieten van wat er wel is.

Geef een reactie