Gemengde gevoelens, trots en blijdschap vs teleurstelling (@^&#&^# bekkenpijn!!!!)

IMG_21872649984481

Afgelopen woensdag is Thijs één geworden!!! Ik had op 3 september enorm gemengde gevoelens. Ten eerste ik enorm trots op mijn mannetje omdat hij zo goed gegroeid is en zoveel nieuwe dingen kan en trots op mijn man en mijzelf omdat wij ons enorm ontwikkeld hebben op het gebied van ouderschap en vertrouwen, maar ook een nieuwe balans hebben weten te vinden in ons leven!

Anderzijds voelde ik me erg teleurgesteld. Teleurgesteld omdat me bij de cursussen die ik gevolgd heb tijdens mijn zwangerschap en in alle mooie boekjes verteld is dat de bekkenklachten na de bevalling echt snel minder zouden zijn en dat ik me met een jaar na de bevalling echt weer mezelf zou voelen en geen pijn meer zou hebben. Niets is minder waar… de laatste tijd lijken de pijnklachen weer erger te worden. Vorige week na een korte wandeling met Thijs en mijn moeder kon ik bijna geen stap meer verzetten en heb ik mijn vader moeten vragen mijn schoenen uit te trekken. Van de week schoot de pijn weer door mijn bil bij het stofzuigen (een dagelijkse bezigheid met twee katten en een mannetje dat het huis op handen en voeten onveilig maakt). Ik baalde er zo enorm van en begon weer te denken aan het ‘wat als het niet meer over gaat senario’ en besprak dit met mijn man. Gevolg was dat we toch besloten om maar eens terug te gaan naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Misschien is het geen bekkeninstabiliteit? Of speelt er nog iets anders mee?
Vandeweek een bezoek aan de huisarts. Nu een doorverwijzing naar de bekkenbodem poli. Gigantische vragenlijst ingevuld, waarbij ik me tijdens het invullen pas echt realiseerde hoe erg de bekkenklachten nog invloed hebben op wat ik wel en niet doe, op de keuzes die ik maak…

Nu afwachten op een uitnodiging voor de bekkenbodem poli. Zijn er dames die ervaring hebben met deze poli?

 

10 comments

 1. Myrthe says:

  Geen ervaring met de poli, maar wil je wel mn steun digitaal geven.
  Wat een hel zeg!
  Hier vergelijkbaar maar meer met rug/nek klachten na 2 jaar zwangerschap en stuitje al voor de 1e zwangerschap en ook niet over.
  Hoop dat je gauw meer duidelijkheid EN een oplossing gaat krijgen!
  Hou vast aan je prachtkindje!! (en je man en je ouders enz enz)

  • Stefanie says:

   Hi Myrthe,

   Dank je voor je reactie! En voor je digitale steun 😉 aanstaande maandag heb ik een afspraak dus ben benieuwd!
   Wat een zwangerschap allemaal niet met een lijf kan doen he?! Heb jij therapie gehad voor je nek en rug?

   Groetjes Stefanie

  • Evy says:

   Hoi Myrthe,
   Ik heb ongeveer dezelfde klachten als jij. Heb jij inmiddels een oplossing gevonden, zodat je klachtenvrij bent? Ik loop nl inmiddels ook al een hele tijd met de klachten rond…

 2. esther says:

  Hee Stefanie,

  Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Thijs. Wat vreselijk balen dat je het idee hebt dat je nu toch weer achteruit gaat. Ik had beloofd je nog te berichten als ik het gesprek met de gynaecoloog en maatschappelijkwerk had gehad. De gynaecoloog wil me naar de revalidatie arts hebben. Milan is nu 17 weken en ik moest van de bedrijfsarts weer aan het werk. Werk in de verpleging en doe daar nu administratief werk. Sinds deze week moet ik weer 6 uur met na elk uur 15 min rust. Met als gevolg dat ik nu mijn zoon niet meer kan tillen en ik weer met krukken loop. Ik zit nog steeds vol met pijnstillers. Moet nu 3x daags 400mg ibuprofen en daarnaast nog 2 paracetamol. Heb je ook een mail adres oid?

  Groeten Esther

 3. Joos says:

  Hoi,

  ik heb voor het eerst sinds mijn laatste zwangerschap (1,5 jaar terug bevallen dmv keizersnede) nu weer dezelfde/ergere bekkenklachten tijdens mijn menstruatie. Paracetamol, ibuprofen, diclovenac, tramadol, niets helpt tegen de pijn. Zijn er vrouwen die deze klachten ook terug hebben gekregen? Wat er tegen te doen?

   • Joos says:

    Hoi Stefanie dat ken ik niet!

    Ga ik zeker proberen.

    Ik heb inderdaad wel een verhoogd level stress vanwege werk en twee kleine (actieve) kinderen waarvan er 1 veel opgetild wordt. Mijn fysiotherapeut heeft me doorverwezen naar een ostheopaat, binnenkort een eerste afspraak. Wat is jouw ervaring hiermee?

    Groetjes,
    Josefine

    • Stefanie says:

     Ik heb het tijdens mijn zwangerschap als prettig ervaren. Maar nu achteraf zeggen ze in het ziekenhuis dat manipulatie niet goed is in de mate waarin ik last heb van bekkenklachten. Bij mij hielp de osteopaat wel heel erg om weer te kunnen ontspannen. Eerst werden de klachten wel een dag erger. Hou daar rekening mee. Hoeft niet te gebeuren maar kan wel.. succes! Ik ben benieuwd naar je ervaring!

     Groetjes Stefanie

    • Stefanie says:

     Hallo Josefine, hoe is het nu met je? Al onder behandeling bij de osteopaat? Het heeft mij geholpen om de boel los te maken. Echter had ik de dagen erna wel vaak meer last… Groetjes Stefanie

Geef een reactie