De eerste afspraak bij de cesar therapeut

Over Cesar therapie bij bekkenklachten

yogaZoals in mijn vorige blog verteld, maakte ik een afspraak bij een Cesar therapeut. Inmiddels had ik al een bekkenband aangeschaft omdat ik op internet had gelezen dat dit voor extra steun zou zorgen. Bij aanschaf van de band hoopte ik dat de klachten hiermee zouden verdwijnen. Ik kwam binnen bij de cesar therapeut strompelend met krukken en met de bekkenband om. Het doel van de cesar therapeut was zonder krukken en misschien zelfs zonder bekkenband.
Tijdens de eerste afspraak kreeg ik oefeningen voor dagelijkse activiteiten zoals het uit bed stappen en opstaan uit een stoel. Echter bleek dit makkelijker gezegd dan gedaan. Mijn man en de cesar therapeut moesten me beiden helpen met omdraaien op de behandel tafel. Ik kan me herinneren dat dit moment me erg zwaar viel. Ik voelde de moed in mijn schoenen zakken.
Na de eerste afspraak zijn mijn man en ik aan het oefenen geslagen. Iedere dag trouw de oefeningen en zorgen voor voldoende rust. In eerste instantie kon ik de oefeningen nog niet zonder hulp. Onder andere omdat ik bang was voor de pijn. En bewegen betekende soms meer pijn. Het was belangrijk om weer vertrouwen te krijgen in mijn lichaam en te ontspannen. Mijn man heeft me hier heel erg mee geholpen door me te begeleiden met ademhalen. In ademen in rust en uit ademen als ik moest bewegen… keer op keer! De oefeningen verliepen steeds beter en ik voelde mijn zelfvertrouwen toenemen! Tot zo ver de eerste afspraak bij de cesar therapeut.

Tot de volgende keer!

3 comments

 1. sandra says:

  Wat herkenbaar. Drie keer zwanger geweest en drie keer bekkeninstabiliteit. Bij de eerste veel te lang doorgelopen.
  Het niet uit bed komen, machteloos gevoel.
  Herken het allemaal.

  Helaas nog steeds last nu..

  • Stefanie says:

   Hi Sandra, Dank je voor je reactie! Heb je bij alledrie evenveel last gehad? En heb je bij de tweede en derde dingen anders gedaan? Ben ik nieuwsgierig naar 😉
   Hoe lang heb je nu nog last na de laatste?

   Groetjes Stefanie

Geef een reactie