Bekkenklachten en psychotherapie

Blog 25 maart 2015

Toch de invloed van goed en minder goed meubilair 
Daar lig ik, in bed. In eerste instantie enorm hard te hopen dat ik in slaap val. Moe genoeg, zeker weten moe genoeg… maar mijn bekken houdt me wakker. 
Vanavond gezellig een avondje bijgekletst met een vriendin. Een drankje gedaan bij een strandtent en gezeten op stoelen die blijkbaar geen goede match vormen met bekkenklachten 

Bij thuiskomst echt al flinke last en nu in bed helemaal. Ik maakte voor mezelf de overweging om er tegenaan te gaan schoppen, maar weet inmiddels dat dat niet helpt.. of om met mijn aandacht naar de pijn te gaan en mezelf te vertellen dat de pijn er mag zijn. Ik besloot om voor het laatste te gaan. Op mijn rug liggend visualiseerde ik hoe de pijn er uit ziet. Op dit moment een vuurbal met tentakels en aan de uiteinden van de tentakels zitten ballen met stekels die zich vasthaken in de rest van mijn linkerbeen. De kleur van de pijn is rood met oranje.

Bekkenklachten en psychotherapie

Eventjes helpt het om mijn aandacht op de pijn te vestigen, maar in slaap vallen doe ik er niet door. Ik bedenk me dat het is zoals het is en dat verzetten geen zin heeft. Dan dus maar deze blog schrijven. En ondertussen genieten van het getrappel van het kleine wondertje in mijn buik.

Boos worden op de situatie of er het beste van maken?
Er was een moment dat er door mijn gedachten schoot dat ik nog zeker 18 weken zwanger zal zijn en hoe ik die weken door moet gaan komen.  Maar wat er vlak daarna door mijn gedachten ging was dat iedere dag anders is en dat niemand in de toekomst kan kijken. Dat ik niet mijn bekkenklachten ben, maar dat de bekkenklachten een klein deel van mij zijn. En dat niet de bekkenklachten bepalen hoe mijn leven er uit ziet maar ikzelf! Door deze gedachte voel ik me krachtig en realiseer ik me maar weer eens dat ik enorm gegroeid ben in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik mag er zijn, anderen waarderen me ook als ik minder vaak kan afspreken of als ik niet alles kan doen. Ik ben ook een leuke moeder als ik niet iedere middag over de grond kan kruipen en ik ben ook een leuke vrouw als ik vroeg naar bed ga omdat mijn lichaam behoefte heeft aan rust en ik naar die signalen luister. Het is goed om te luisteren naar mijn eigen behoeften en daarin keuzes te maken. Mezelf te respecteren, met alle kwaliteiten en valkuilen die bij mij horen, net als de lichamelijke klachten die in ervaar.

Mijn persoonlijke ontwikkeling, mindset m.b.t. bekkenklachten
Gisteren heb ik een gesprek gehad met mijn psychotherapeut. Zij vertelde me dat ze ziet dat ik enorm gegroeid ben, meer gegroeid ben in mijn ‘volwassen ik’ wat ik een erg mooi compliment vind en dankbaar in ontvangst heb genomen. Wat ik gisteren bedacht is dat de bekkenklachten minder heftig zijn de afgelopen tijd. En ik denk dat dat komt omdat ik weer een stapje verder ben in het proces om er mee om te gaan. Wellicht zijn de klachten niet minder geworden maar accepteer ik dat ze er zijn en zijn de klachten daarom en minder groot deel van mijn leven. Wie zal het zeggen? Voor nu ben ik er tevreden over!

Ik ben trots op mezelf! Trots op mijn ‘nieuwe’ ik. Trots op mijn ontwikkeling!

Wil jij jouw ontwikkeling delen? Laat een berichtje achter of stuur een mail naar stefanieveld@gmail.com

Geef een reactie